Πάμε σινεμά με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Γιάννη Στάνκογλου;

Η Μαρία Φαραντούρη σε τραγούδια και μουσική από τον παγκόσμιο και ελληνικό κινηματογράφο. Αφηγείται ο Γιάννης Στάνκογλου και συμπράττουν ο Θοδωρής Βουτσικάκης και η Κορίνα Λεγάκη.

Πάμε σινεμά με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Γιάννη Στάνκογλου;

10 Ιουλίου η σκηνή του Ηρωδείου παίρνει διαστάσεις κινηματογραφικής οθόνης καθώς η εμβληματική μας τραγουδίστρια επιλέγει να ερμηνεύσει μερικές από τις πιο αριστουργηματικές τραγουδιστικές επιτυχίες του διεθνούς και ελληνικού κινηματογράφου.

Πάμε σινεμά με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Γιάννη Στάνκογλου; - εικόνα 1

Πρόκειται για τραγούδια που μας συγκινούν διαχρονικά και αποτελούν κλασικές μουσικές στιγμές τις οποίες η Μαρία ερμηνεύει έχοντας δίπλα της εξαιρετικούς συνεργάτες όπως ο Θοδωρής Βουτσικάκης, η Κορίνα Λεγάκη, ο Γιάννης Στάνκογλου, ο πιανίστας Χρίστος Παπαγεωργίου, ο μαέστρος Αναστάσιος Συμεωνίδης και ο κριτικός και ιστορικός μουσικής Γιώργος Β. Μονεμβασίτης. Πρόκειται για μια μεγάλη και αξέχαστη μουσική γιορτή με τραγούδια σπουδαίων συνθετών όπως οι Νίνο Ρότα, Μισέλ Λεγκράν, Χένρι Μαντσίνι, Νικόλα Πιοβάνι, Κάρλος Γκαρντέλ, Λουί Μπονφά, Βίκτωρ Γιάνγκ, Τσάρλι Τσάπλιν, Άντριου Λόυντ Γουέμπερ, Φρέντι Μέρκιουρυ, Αντέλ, Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Μίμης Πλέσσας, Ελένη Καραΐνδρου, Σταμάτης Κραουνάκης. Τραγούδια από ταινίες όπως «Καζαμπλάνκα», «Breakfast at Tiffany’s», «Johnny Guitar», «Ορφέο Νέγκρο», «Άρωμα γυναίκας», «Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά», «Τζίλντα», «Τα φώτα της ράμπας», «Ο πρωτάρης», «Εβίτα», «Υπόθεση Τόμας Κράουν», «Φαίδρα», «Ζ», «Αμέρικα Αμέρικα», «Ταξίδι στα Κύθηρα», «Skyfall», «Bohemian Rhapsody» κ.ά.

Πάμε σινεμά με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Γιάννη Στάνκογλου; - εικόνα 2

Τραγούδια και μουσική από τον παγκόσμιο και ελληνικό κινηματογράφο με την Μαρία Φαραντούρη.
Αφήγηση: Γιάννης Στάνκογλου | Συμμετέχει ο Θοδωρής Βουτσικάκης | Συμπράττει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ | Μουσική διεύθυνση: Αναστάσιος Συμεωνίδης | Σολίστ: Χρίστος Παπαγεωργίου, πιάνο | Συμπράττει με δυο τραγούδια η Κορίνα Λεγάκη | Ενορχηστρώσεις: Κώστας Κλάββας, Χρίστος Παπαγεωργίου, Γιώργος Φακανάς | Μουσική επιμέλεια: Χρίστος Παπαγεωργίου | Σύμβουλος προγράμματος-κείμενα πρόζας: Γιώργος Β. Μονεμβασίτης
Ηρώδειο 10 Ιουλίου 2019

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.