Με τη Φιλαρμονική του Λουξεμβούργου στο Ηρώδειο

Η πρώτη μεγάλη συναυλία κλασικής μουσικής στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ γίνεται τον Ιούνιο με αυτή την σπουδαία συμφωνική ορχήστρα που συμπράττει με την πιανίστρια Yuja Wang.

Με τη Φιλαρμονική του Λουξεμβούργου στο Ηρώδειο

H Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λουξεμβούργου έρχεται στις 17 Ιουνίου στο Ηρώδειο με την Κινέζα πιανίστρια Yuja Wang και μαέστρο τον καλλιτεχνικό της διευθυντή Gustavo Gimeno, σε ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα με έργα Τσαϊκόφσκι, Γκέρσουιν, Σοστακόβιτς και Στραβίνσκι.

Με τη Φιλαρμονική του Λουξεμβούργου στο Ηρώδειο - εικόνα 1
photo: Johann Sebastian Hanel

Η συναυλία αυτή είναι ουσιαστικά η πρώτη μεγάλη συναυλία κλασικής μουσικής του φετινού φεστιβάλ και η Ορχήστρα έχει ένα ιδιαίτερα όμορφο πρόγραμμα που περιλαμβάνει στο πρώτο της μέρος τα έργα Τρικυμία, Συμφωνική φαντασία - εισαγωγή, έργο 18 σε φα ελάσσονα του Τσαϊκόφσκι και Rhapsody in Blue του Τζωρτζ Γκέρσουιν, ενώ στο δεύτερο έχει το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 2 σε φα μείζονα, έργο 102 του Ντμίτρι Σοστακόβιτς και το Πουλί της φωτιάς - Σουίτα του Στραβίνσκι.

Με τη Φιλαρμονική του Λουξεμβούργου στο Ηρώδειο - εικόνα 2
photo: Marco Borggreve

Η ευρύτητα του ρεπερτορίου είναι η βασική κατεύθυνση που έχει δώσει στην Ορχήστρα ο τωρινός της καλλιτεχνικός διευθυντής, ο Γκουστάβο Χιμένο, που διανύει την τέταρτη θητεία του. Όπως και πολλές άλλες ορχήστρες η Orchestre Philharmonique du Luxemburg είναι συνδεδεμένη ιστορικά με την ανάπτυξη της ραδιοφωνίας και, από το 1933 που ιδρύθηκε, ήταν η συμφωνική ορχήστρα της ραδιοφωνίας του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου - πράγμα που διατηρήθηκε ως το 1995.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λουξεμβούργου είναι πολυεθνική και σήμερα απαρτίζεται από 98 μουσικούς που κατάγονται από περισσότερες από 20 χώρες. Είναι πολυβραβευμένη (Grammy Award, Grand Prix Charles Cros, Preis der deutschen Schallplattenkritik, BBC Music Choice, Diapason d’Or, Choc du Monde de la Musique κ.ά) και η δισκογραφία της διαθέτει μεγάλη ευρύτητα - από Γιάννη Ξενάκη έως Angelique Kidjo! Δίνει συναυλίες σε όλο τον κόσμο και αναπτύσσει σημαντική κοινωνική δράση με εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και νέους και με παραστάσεις σε σχολεία και νοσοκομεία.

Με τη Φιλαρμονική του Λουξεμβούργου στο Ηρώδειο - εικόνα 3
photo: Norbert Kniat

Η σπουδαία κινέζα πιανίστρια Γιούτζα Γουάνγκ είδε το καλλιτεχνικό της άστρο να πηγαίνει σε μεγάλα ύψη όταν, το 2007, κλήθηκε να αντικαταστήσει τη Μάρτα Άργκεριχ (με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστόνης), και κατέκτησε το κοινό με τη δεξιοτεχνία και την καθηλωτική ερμηνεία της. Είναι Artist in Residence στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λουξεμβούργου για την καλλιτεχνική περίοδο 2018-2019.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.