Η Αρλέτα έφυγε για τον γύρο του κόσμου...

Η σπουδαία αγαπημένη μας καλλιτέχνιδα ξεκίνησε για το μεγάλο της ταξίδι αφήνοντάς μας τραγούδια / αισθήματα...

Η Αρλέτα έφυγε για τον γύρο του κόσμου...

Η Αρλέτα, μια μοναδική καλλιτέχνις που ζωγράφισε με τον δικό της τρόπο τον κόσμο μας για πάνω από μισόν αιώνα, τελικά έφυγε από τη ζωή μετά από μια πολύμηνη μάχη που όλοι μας ελπίζαμε πως θα κέρδιζε ξανά - μια και δεν ήταν η πρώτη φορά που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας...

Από τότε που την πρωτοείδα, σε μια συναυλία στην Πάντειο με τον Νότη, στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, μέχρι πρόσφατα, στο Half Note Jazz Club με τον Λάκη, όλα αυτά τα χρόνια η αίσθησή μου πως η Αρλέτα είναι ένα ξωτικό παρέμεινε σταθερή. Την έβλεπα αέρινη σαν την φωνή της ή όπως το χάδι της στις χορδές της κιθάρας – ακόμα και όταν τα συνεχή προβλήματα υγείας που είχε άφηναν πάνω της κάποιο κουσούρι. Η Αρλέτα – αυτό που ήταν και αυτό που είναι – έμενε ανέγγιχτη από οτιδήποτε. Και η ίδια, με την ερμηνεία της, ήταν που καθόριζε τις τάσεις της: τη νεοκυματική, την χατζιδακική και τη θεοδωρακική, την έντεχνη, την τζαζική κ.ο.κ. Με όπλα την ευαισθησία και το χιούμορ της. Έτσι ήταν η Αρλέτα – και έτσι θα μείνει. Ακόμα κι αν φύγει για τον γύρο του κόσμου...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O πρωτοποριακός γερμανικός θίασος Novoflot για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Τα καινοτόμα έργα "Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές" και "Η όπερα #2 – Στα σχοινιά" θα παρουσιαστούν στο ΚΠΙΣΝ.

23/09/2022

Το Guitarte ensemble σε ένα "ρεμπέτικο ταξίδι" απ’ την Σμύρνη ως τον Πειραιά και την Αθήνα

Με όχημα τον ήχο της κιθάρας και videos με αφηγήσεις των μεγάλων ιστοριών του Ρεμπέτικου, το σύνολο μετατρέπει τη σκηνή του Lux Athens σε Καφέ Αμάν.

"Η καρδιά του Σοπέν θα χτυπήσει στο Ηρώδειο": Μια συναυλία για καλό σκοπό

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Καθηγητή Καρδιολογίας Παύλου Κ. Τούτουζα.

Το "Ολύμπια" γράφει την επόμενη σελίδα της ιστορίας του

Μετά την επιτυχημένη περσινή επανεκκίνησή του Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου "Μαρία Κάλλας", ο Ολιβιέ Ντεκότ ξεδιπλώνει τον ποικιλόμορφο προγραμματισμό του για την καλλιτεχνική περίοδο 2022-23.

Οι διεθνείς συναυλίες της εβδομάδας

Ετοιμαζόμαστε για μια μουσική εβδομάδα γεμάτη προγραμματικούς προβληματισμούς για γερούς λύτες.

Το "Πνευματικό Εμβατήριο" του Άγγελου Σικελιανού και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Συνεχίζοντας η Εθνική Λυρική Σκηνή για δεύτερη χρονιά το αφιέρωμα στον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα συνθέτη, παρουσιάζει -στο πρώτο μέρος- το ορατόριό του Πνευματικό Εμβατήριο σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού, καθώς και γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του σε ποίηση επίσης μεγάλων Ελλήνων ποιητών, στο δεύτερο μέρος.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Γιόρτασε τα γενέθλιά του στο "Κατράκειο", μπροστά σε πιστό και ενθουσιώδες κοινό

Σε μια χορταστική συναυλία με δύο διαφορετικά μα αλληλοσυμπληρούμενα πρόσωπα, ευτύχησε να παίξει μπροστά σε κόσμο που έχει μεγαλώσει με τους δίσκους του, μα και σε νεότερους που δείχνουν να τον ακολουθούν σταθερά.