Δυο εξαιρετικά μουσικά ραντεβού στο Ηρώδειο αυτή την εβδομάδα

"Μαζί για το Παιδί" παίζουν στις 26/9 η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής ενώ μια μέρα μετά οι διεθνείς Μάριος Φραγκούλης και Γιώργος Περρής σχεδιάζουν τη "Mediterranea" τους.

Δυο εξαιρετικά μουσικά ραντεβού στο Ηρώδειο αυτή την εβδομάδα

"Μαζί για το Παιδί" παίζουν στις 26/9 η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής ενώ μια μέρα μετά οι διεθνείς Μάριος Φραγκούλης και Γιώργος Περρής σχεδιάζουν τη "Mediterranea" τους.

Δυο εξαιρετικά μουσικά ραντεβού στο Ηρώδειο αυτή την εβδομάδα - εικόνα 1

Στις 26/9 το «Μαζί για το παιδί» γιορτάζει 20 χρόνια παρουσίας και προσφοράς με μια ιδιαίτερη μουσική / ποιητική συναυλία που έχει ως οικοδεσπότες την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τον Στέφανο Κορκολή. Οι δυο διακεκριμένοι καλλιτέχνες μας ταξιδεύουν «Με τα φτερά της ποίησης» στους κόσμους που έχουν φτιάξει ο Ελύτης, ο Καβάφης, ο Σεφέρης, ο Καββαδίας, ο Γκάτσος…

Δυο εξαιρετικά μουσικά ραντεβού στο Ηρώδειο αυτή την εβδομάδα - εικόνα 2

Στις 27/9 στον ίδιο χώρο, δυο καλλιτέχνες μας με έντονη διεθνή παρουσία, ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής κορυφώνουν την φετινή τους συνεργασία με μια συναυλία που έχει τίτλο “Mediterra” και εστιάζει «μεσογειακά» τα ιδιαίτερα ρεπερτόρια και ερμηνευτικά τους ταμπεραμέντα. Η συναυλία αυτή έχει πραγματικά διεθνικό χαρακτήρα καθώς συμμετέχουν ο συνθέτης Χόρχε Καλαντρέλι και η Αυστραλή τραγουδίστρια Τίνα Αρένα.

Περισσότερες πληροφορίες

Μάριος Φραγκούλης & Γιώργος Περρής

  • Μουσικές του κόσμου

Κλείνουν δυναμικά τη φετινή τους συνεργασία με τη συναυλία «Mediterranea», με τραγούδια από τη διεθνή τους πορεία σε έξι γλώσσες.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Στέφανος Κορκολής

  • Ελληνική

Ένα μοναδικό ρεσιτάλ για πιάνο και φωνή «Με τα φτερά της ποίησης», σε στίχους Ελύτη, Σεφέρη, Καβάφη, Γκάτσου, Καββαδία κ.ά. Για τα 20 χρόνια του «Μαζί για το Παιδί», στο οποίο θα διατεθούν τα έσοδα της συναυλίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O πρωτοποριακός γερμανικός θίασος Novoflot για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Τα καινοτόμα έργα "Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές" και "Η όπερα #2 – Στα σχοινιά" θα παρουσιαστούν στο ΚΠΙΣΝ.

23/09/2022

Το Guitarte ensemble σε ένα "ρεμπέτικο ταξίδι" απ’ την Σμύρνη ως τον Πειραιά και την Αθήνα

Με όχημα τον ήχο της κιθάρας και videos με αφηγήσεις των μεγάλων ιστοριών του Ρεμπέτικου, το σύνολο μετατρέπει τη σκηνή του Lux Athens σε Καφέ Αμάν.

"Η καρδιά του Σοπέν θα χτυπήσει στο Ηρώδειο": Μια συναυλία για καλό σκοπό

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Καθηγητή Καρδιολογίας Παύλου Κ. Τούτουζα.

Το "Ολύμπια" γράφει την επόμενη σελίδα της ιστορίας του

Μετά την επιτυχημένη περσινή επανεκκίνησή του Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου "Μαρία Κάλλας", ο Ολιβιέ Ντεκότ ξεδιπλώνει τον ποικιλόμορφο προγραμματισμό του για την καλλιτεχνική περίοδο 2022-23.

Οι διεθνείς συναυλίες της εβδομάδας

Ετοιμαζόμαστε για μια μουσική εβδομάδα γεμάτη προγραμματικούς προβληματισμούς για γερούς λύτες.

Το "Πνευματικό Εμβατήριο" του Άγγελου Σικελιανού και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Συνεχίζοντας η Εθνική Λυρική Σκηνή για δεύτερη χρονιά το αφιέρωμα στον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα συνθέτη, παρουσιάζει -στο πρώτο μέρος- το ορατόριό του Πνευματικό Εμβατήριο σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού, καθώς και γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του σε ποίηση επίσης μεγάλων Ελλήνων ποιητών, στο δεύτερο μέρος.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Γιόρτασε τα γενέθλιά του στο "Κατράκειο", μπροστά σε πιστό και ενθουσιώδες κοινό

Σε μια χορταστική συναυλία με δύο διαφορετικά μα αλληλοσυμπληρούμενα πρόσωπα, ευτύχησε να παίξει μπροστά σε κόσμο που έχει μεγαλώσει με τους δίσκους του, μα και σε νεότερους που δείχνουν να τον ακολουθούν σταθερά.