Οκτώ συναυλίες που ξεχωρίζουν την εβδομάδα 7-13/7

Επιλέγουμε μερικές από τις ξεχωριστές συναυλίες της εβδομάδας από Πέμπτη 7 έως Τετάρτη 13 Ιουλίου

Οκτώ συναυλίες που ξεχωρίζουν την εβδομάδα 7-13/7

Επιλέγουμε μερικές από τις ξεχωριστές συναυλίες της εβδομάδας από Πέμπτη 7 έως Τετάρτη 13 Ιουλίου

Οκτώ συναυλίες που ξεχωρίζουν την εβδομάδα 7-13/7 - εικόνα 1

Τάνια Τσανακλίδου. Η μουσική παράσταση «Μείναν τα τραγούδια μόνα» αποτελείται από ωραία τραγούδια που έχουν γράψει ο Χατζιδάκις, ο Λεοντής, ο Σπανός, ο Τσακνής, ο Κυπουργός, η Καραϊνδρου, ο Κραουνάκης, η Πλατωνος κ.ά. και που έχει ερμηνεύσει εκπληκτικά η Τάνια. Τα τραγούδια αυτά έτσι παίρνουν πια τον δικό τους δρόμο, έξω από τα έργα για τα οποία είχαν γραφτεί. (Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 8-9/7)

Οκτώ συναυλίες που ξεχωρίζουν την εβδομάδα 7-13/7 - εικόνα 2

Γράμματα στη Γερμανία. 50 χρόνια από την πρώτη live παρουσίαση του ιστορικού αυτού έργου του Μίκη Θεοδωράκη, σε στίχους του Φώντα Λάδη, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Αφροδίτη Μάνου, με τη σύμπραξη των Γιώργου Μεράντζα, Σοφίας Παπάζογλου και Βασίλη Κορακάκη, το παρουσιάζουν ξανά τονίζοντας το επίκαιρο του λόγου και της μουσικής στην σύγχρονη ταραγμένη εποχή μας. (Θέατρο Αττικού Άλσους, 11/7)

Οκτώ συναυλίες που ξεχωρίζουν την εβδομάδα 7-13/7 - εικόνα 3

Στέφανος Κορκολής. Η «Συνάντηση» του δεξιοτέχνη πιανίστα με τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη έχει μια συνέχεια και πάντα πηγαίνει σε κάποιο άλλο επίπεδο. Μετά το ομώνυμο CD και τις συνεχείς εμφανίσεις και συναυλίες, αυτή τη φορά ο Στέφανος Κορκολής και η εξαιρετική τραγουδίστρια Σοφία Μανουσάκη, εκτός από τα λυρικά τραγούδια του συνθέτη και τα έργα για πιάνο, θα παρουσιάσουν το «Μαουτχάουζεν» σε πρώτη εκτέλεση για πιάνο και φωνή. (Βεάκειο, 11/7)

Οκτώ συναυλίες που ξεχωρίζουν την εβδομάδα 7-13/7 - εικόνα 4

Μαρία Κηλαηδόνη. Κυριολεκτικά, το μήλο έχει πέσει κάτω από τη μηλιά! Η κόρη του Λουκιανού έχει, φυσικά, δεχθεί ισχυρές επιδράσεις από την ιδιόμορφη μουσική ποιητική του πατέρα της, όμως εξελίσσει ένα ιδιαίτερο, δικό της στυλ Americana και δείχνει μια προσωπική ποιητική ταυτότητα που αποτυπώνεται στον πρώτο της δίσκο, «Τυρκουάζ». (Θέατρο Βράχων, 11/7)

Οκτώ συναυλίες που ξεχωρίζουν την εβδομάδα 7-13/7 - εικόνα 5

Χαϊνηδες. Επιθετικοί και καλλιτεχνικώς απρόβλεπτοι, οι επικίνδυνοι «ληστοσυμμορίτες» και «αντάρτες» από την Κρήτη, ανυπότακτοι μια ζωή – εξ ου και το όνομα – ετοιμάζουν μιαν ακόμα επιδρομή στα μέρη μας! Όσοι δεν πάρουν τις απαραίτητες προφυλάξεις θα τρέχουν – και δεν θα βρίσκουν εισιτήριο! (Βεάκειο, 12/7)

Οκτώ συναυλίες που ξεχωρίζουν την εβδομάδα 7-13/7 - εικόνα 6

Αρλέτα, Λάκης Παπαδόπουλος. Μια συνάντηση δυο φίλων που καταλήγει να είναι πάντα απρόβλεπτη. Πρόκειται για μια πραγματική σχέση ζωής που αντικατοπτρίζεται σε σπουδαία, μοναδικά τραγούδια που έχουν γράψει οι δυο τους ή έχουν χαρίσει ο ένας στον άλλο (κυρίως ο Λάκης στην Αρλέτα). Είναι τα «Ήσυχα βράδια» που, προφανώς, δεν πρόκειται να κυλήσουν εντελώς ήσυχα! (Κήπος Μεγάρου Μουσικής, 13/7)

Οκτώ συναυλίες που ξεχωρίζουν την εβδομάδα 7-13/7 - εικόνα 7

Ελευθερία Αρβανιτάκη, Νίκος Πορτοκάλογλου. Μια δυνατή μουσική συνεργασία της περσινής σεζόν που βρίσκει τον δρόμο της μέσα στο φετινό καλοκαίρι. Δυο καλλιτέχνες με μεγάλη ιστορία στο σύγχρονο τραγούδι (ηλεκτρικό και μη) και με βαθιά γνώση της παράδοσης κάνουν ένα δημιουργικό μουσικό παιχνίδι με τα αριστουργηματικά τους τραγούδια που καλύπτουν ‘80’s, ‘90’s, ‘00’s, ‘10’s and counting! (Αμαλίειο, 13/7)

Οκτώ συναυλίες που ξεχωρίζουν την εβδομάδα 7-13/7 - εικόνα 8

Θάνος Μικρούτσικος, Μίλτος Πασχαλίδης. Έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και έχουν προσανατολιστεί σε «τραγούδια κοινού αισθήματος», δηλαδή σε τραγούδια που όλος ο κόσμος και όλες οι γενιές έχουν περάσει μέσα τους και τα έχουν κάνει κτήμα τους. Τραγούδια του Θάνου και τραγούδια του Μίλτου αλλά και άλλων σύγχρονων τραγουδοποιών και συνθετών. Τραγούδια που ξορκίζουν την μιζέρια. (Βεάκειο, 13/7)

Περισσότερες πληροφορίες

Θάνος Μικρούτσικος, Μίλτος Πασχαλίδης

  • Ελληνική

Έρχονται πλήρως φορμαρισμένοι για να ξορκίσουν το «κακό» με τραγούδια κοινού αισθήματος. Τραγούδια αγαπημένα που τρεις γενιές πορεύτηκαν μαζί τους, καθιστώντας τα έτσι διαχρονικά.

Στέφανος Κορκολής

  • Ελληνική

Η «Συνάντηση» με ερμηνείες έργων για πιάνο και λυρικών τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη. Σε πρώτη εκτέλεση το «Μαουτχάουζεν» (μετεγγραφή για πιάνο-φωνή). Τα τραγούδια ερμηνεύει η Σοφία Μανουσάκη. Συμμετέχουν η παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου και το Φωνητικό Σύνολο «Μελωδοί».

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

  • Ελληνική

«Καλοκαίρι στην Αθήνα» με αφιέρωμα στη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Φώντα Λάδη.

Αρλέτα, Λάκης Παπαδόπουλος

  • Ελληνική

«Τα ήσυχα βράδια», με πλήθος από αγαπημένα τραγούδια που θα κάνουν την Αθήνα «να ανάβει σαν μεγάλο καράβι»!

Χαϊνηδες

  • Μουσικές του κόσμου

Πολιτιστική επίθεση από μια ιδιαίτερη και ανυπότακτη ομάδα που κινείται μέσα στην παράδοση (κρητική και άλλη) χωρίς να ακολουθεί παραδοσιακούς τρόπους.

Μαρία Κηλαηδόνη

  • Rock-pop-folk

Ένα live γεμάτο τρυφερότητα, ευαισθησία και πολύ κέφι. Με την ξεχωριστή χροιά της φωνής της ερμηνεύει τραγούδια από τον πρώτο της προσωπικό δίσκο και διασκευές. Μαζί της το συγκρότημα Goodfellas.

Τάνια Τσανακλίδου

  • Ελληνική

«Μείναν τα τραγούδια μόνα»: μια μουσική παράσταση με τραγούδια από το θέατρο.

Ελευθερία Αρβανιτάκη, Νίκος Πορτοκάλογλου

  • Ελληνική

«Δυνατά… το καλοκαιράκι»: μία από τις πιο επιτυχημένες συνεργασίες της σεζόν σε ένα live πραγματικό πάρτι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.