Το Εθνικό Αστεροσκοπείο έχει πια τη δική του μπάντα!

Ονομάζεται Lunar Park και στοχεύει να μας ταξιδέψει σε μουσικά τοπία ...πέρα από τον πλανήτη μας: είναι η μπάντα που ίδρυσαν οι επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο έχει πια τη δική του μπάντα!

Ποιός είπε πως ένας αστροφυσικός δεν ασχολείται με τίποτα άλλο εκτός από την επιστήμη του; Όπως μας λένε και οι Lunar Park, "oι επιστήμονες, δεν ζουν στο διάστημα.. .ζουν ανάμεσά μας".

Πρεμιέρα και γνωριμία, λοιπόν, με το κοινό κάνει το μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε από τους ανθρώπους του Εθνικού Αστεροσκοπείου, αυτήν την την Κυριακή 3 Ιουλίου, στις 9 μ.μ. στον κήπο του Αστεροσκοπείου στο Θησείο. Θα παρουσιαστούν τραγούδια ελλήνων συνθετών (Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Σπάθα, Θάνου Μικρούτσικου κ.α.) με ελληνικό και αγγλικό στίχο.

Παράλληλα θα ακουστεί ποίηση, γνωστών ποιητών με θέμα την σελήνη (την φωτενή και την σκοτεινή πλευρά της), η οποία ενέπνευσε και την δημιουργία της μπάντας.Ας μην ξεχνάμε ότι στο Αστεροσκοπείο Αθηνών κατασκευάστηκε ο σημαντικότερος σεληνιακός χάρτης του 19ου αι., αναφορά του οποίου υπάρχει στο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βέρν "Ο γύρος της Σελήνης"!

Αναπόσπαστο μέρος της βραδιάς αποτελεί η παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού με το τηλεσκόπιο Δωρίδη, που θα ακολουθήσει στον λόφο της Πνύκας.

Τραγούδι: Φιόρη - Αναστασία Μεταλληνού. Ηλεκτρική κιθάρα: Σταύρος Σολωμός. Μπάσσο: Γιώργος Μπαταριάς. Ντράμς: Αλέξανδρος Γκινάλας.

Γενική είσοδος: 5 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες από τα 2103490036, https://www.facebook.com/visitorcenters

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Ο ήχος της κραυγής" στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Το Duo Vocialo σε μια συναυλία αφιερωμένη στους ανθρώπους που βίωσαν ανθρωπιστικές καταστροφές όπως η Μικρασιατική Καταστροφή και η τρέχουσα προσφυγική κρίση.

Έργα Beethoven και Schubert από δύο κορυφαίους σολίστ

H αγαπημένη βιολονίστα του ελληνικού κοινού Viktoria Mullova συμπράττει με τον βιρτουόζο πιανίστα Alasdair Beatson σε μοναδικό ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής.

Με την όπερα "Αδελφή Βεατρίκη" του Δημήτρη Μητρόπουλου ανοίγει η αυλαία του "Ολύμπια"

Η όπερα θα ερμηνευθεί σε συναυλιακή μορφή από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, υπό τον Pierre Dumoussaud.

Οι Florence and the Machine στο Ejekt Festival 2023

Η μπάντα - φαινόμενο της Florence Welch επιστρέφει στην Αθήνα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας Dance Fever Tour.

Οι Υouth Valley είναι πολλά παραπάνω από "Young Sad Lovers"

Γνωρίστε τη νέα αθηναϊκή μπάντα που συνταιριάζει dark indie επιρροές και παστέλ αισθητική λίγο πριν το πρώτο της live στο "Six D.O.G.S.".

Χρήστος Θηβαίος και Δημήτρης Καρράς τιμούν τον Παύλο Σιδηρόπουλο

Ένα μουσικό αφιέρωμα για τον μεγάλο καλλιτέχνη στο ΙΛΙΟΝ Plus.