Si bemol Frogs σε μουσικά παραμύθια

Ένα ιδιαίτερο live στο Κελάρι του Athenaeum την Κυριακή το βράδυ, με ιστορίες παραμυθένιες...

Si bemol Frogs σε μουσικά παραμύθια

Ένα ιδιαίτερο live στο Κελάρι του Athenaeum την Κυριακή το βράδυ, με ιστορίες παραμυθένιες...

Si bemol Frogs σε μουσικά παραμύθια - εικόνα 1

Το όνομα Si bemol Frogs – που μπορεί να γράφεται Bb Frogs εν συντομία – έχει να κάνει με μια ποικιλία βατράχων, ελαφρώς τρελαμένων, που χρόνια τώρα μπερδεύουν τον προσανατολισμό τους, συγχέοντας την Ανατολή με τη Δύση και το Βορρά με το Νότο και όχι μόνο. Η διάλεκτός τους είναι επίσης ανακατεμένη και αποτελείται από νότες, λέξεις, γλώσσες και κρωξίματα με ταξίδια, δρόμους και ορίζοντες – καταλήγοντας όμως πάντα να είναι μουσική. Πέρα από αυτό όμως οι εν λόγω βάτραχοι στο μόνο που ελπίζουν είναι η μεταμόρφωσή τους, κατά τον γνωστό μύθο, σε πρίγκιπες αν τους φιλήσει μια νεαρή, όμορφη και καλλίφωνη ύπαρξη! Και αυτό μάλλον συμβαίνει στη σκηνή του Atheneum (κελάρι) στις 13/12, 9 μ.μ. Για την ιστορία, το γκρουπ αποτελούν οι Λευτέρης Χαβουτσάς (κιθάρα), Γιάννης Παπαγιαννούλης (κρουστά), Γιώργος Παλαμιώτης (ηλεκτρικό μπάσο), Ρία Ελληνίδου (φωνή), Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι, φωνή, ηλεκτρικό πιάνο) και Μάνος Αχαλινωτόπουλος (κλαρίνο).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ρεσιτάλ Καβάκου/Ουάνγκ – Μούλλοβα/Μπήτσον: αναμετρήσεις κορυφής για βιολιά/πιάνα στο Μέγαρο

Η παρουσία δύο κορυφαίων σύγχρονων βιολιστών κόσμησε τα πρώτα ρεσιτάλ του κύκλου "Violin Masters" επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
09/12/2022

The Holy Strangers, Coyote's Arrow και Kidney Black σε μια "οικογενειακή συγκέντρωση" στο "An"

Τρεις μπάντες που συνδέθηκαν απόλυτα με τις αξίες και τη στάση ζωής τους, αλλά και με την κοινή τους πορεία στην τέχνη εμφανίζονται μαζί στη σκηνή.

Shame: "Μετά από δυο χρόνια περιοδειών πάθαμε burn out"

Ο κιθαρίστας Eddie Green μάς μίλησε με ειλικρίνεια για την εμπειρία της ξαφνικής τους επιτυχίας, τα στοιχεία που έπλασαν το "Drunk Tank Pink" (2021) και τον τρίτο δίσκο που ήδη ετοιμάζουν.

Jazz με θέα την στολισμένη Αθήνα

Το rooftop του Athenian Callirhoe φιλοξενεί τον φημισμένο jazz μουσικό Δημήτρη Βασιλάκη και το Athenian Quartet για μια ξεχωριστή βραδιά.

"For Women": Μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στις γυναίκες από την Αγγελική Τουμπανάκη

Το "For Women" project είναι μια σειρά παραστάσεων με στόχο να τιμήσει και να αφηγηθεί τις ιστορίες γυναικών που ενέπνευσαν συνθέτες ανά τον κόσμο και γίναν τραγούδια στις μουσικές παραδόσεις των λαών.

Οι Mavile και οι Pink Vanity σε ένα σαρωτικό double bill

Δύο από τα πιο αγαπητά και ανερχόμενα συγκροτήματα της εγχώριας εναλλακτικής ροκ σκηνής ανεβαίνουν στην σκηνή του "Ίλιον plus" με νέο υλικό.

Το Μουσικό φεστιβάλ Χίου επιστρέφει στην χειμερινή του έκδοσή του

Όταν η κλασική μουσική συναντά την καινοτομία και οι παραδόσεις του κόσμου τη σύγχρονη τζαζ.