Χριστούγεννα με την «Εύθυμη Χήρα» στο Μέγαρο

Μια από τις πιο όμορφες οπερέτες όλων των εποχών, η «Εύθυμη Χήρα» του Φραντς Λέχαρ, ανεβαίνει σε νέα παραγωγή, για οκτώ παραστάσεις στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης από την Παρασκευή 18/12

Χριστούγεννα με την «Εύθυμη Χήρα» στο Μέγαρο

Μια από τις πιο όμορφες οπερέτες όλων των εποχών, η «Εύθυμη Χήρα» του Φραντς Λέχαρ, ανεβαίνει σε νέα παραγωγή, για οκτώ παραστάσεις στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης από την Παρασκευή 18/12

Χριστούγεννα με την «Εύθυμη Χήρα» στο Μέγαρο - εικόνα 1

Πρόκειται για συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που παρουσιάζεται σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην ελληνική γλώσσα με ελληνικούς υπέρτιτλους. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βασίλης Νικολαΐδης, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιάννη Μετζικώφ.

Είναι ένα έργο που διαδραματίζεται σε μια οικονομικά χρεοκοπημένη και κατεστραμμένη χώρα όπου η πολιτική ηγεσία της εναποθέτει τις ελπίδες της στα χρήματα μιας πάμπλουτης χήρας. Για την οποία υπάρχει, ως δόλωμα, ένας παλιός της έρωτας. Όμως τα πράγματα παίρνουν τον δικό τους δρόμο, όμορφο, αισθηματικό και ανάλαφρο…

Χριστούγεννα με την «Εύθυμη Χήρα» στο Μέγαρο - εικόνα 2

Στον ρόλο της πλούσιας νεαρής χήρας Άννας Γκλάβαρι εναλλάσσονται η Ειρήνη Καράγιαννη και η Άρτεμις Μπόγρη, ενώ τον γοητευτικό Κόμη Ντανίλο Ντανίλοβιτς ενσαρκώνουν εναλλάξ ο Χάρης Ανδριανός και ο Χρήστος Κεχρής. Επί σκηνής, ένα εκλεκτό καστ ελλήνων μονωδών, καθώς και μέλη του Όπερα Στούντιο της ΕΛΣ στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους αποστολής. Μαζί τους, η Χορωδία Fons Musicalis (μουσική διδασκαλία: Κωστής Κωνσταντάρας). Την ΚΟΑ διευθύνουν ο Μίλτος Λογιάδης (18, 19, 20, 26, 27 & 28/12) και ο Στάθης Σούλης (22 & 23/12). Οι παραστάσεις είναι την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19, την Κυριακή 20, την Τρίτη 22, την Τετάρτη 23, το Σάββατο 26, την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου (ώρα έναρξης 20:30).

Περισσότερες πληροφορίες

«Εύθυμη Χήρα»

  • Χριστουγεννιάτικα

Η ωραιότερη βιενέζικη οπερέτα όλων των εποχών, με την υπογραφή του Φραντς Λέχαρ, σε μια νέα παραγωγή. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βασίλης Νικολαΐδης, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιάννη Μετζικώφ. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι η Ειρήνη Καράγιαννη και ο Χάρης Ανδριανός. Τη Fons Musicalis διευθύνει ο Κωστής Κωνσταντάρας. Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης – και στις 26-27 ο Στάθης Σούλης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.