Δυο βραδιές με τη Νένα Βενετσάνου

Το "Half Note Jazz Club" υποδέχεται για πρώτη φορά τη Νένα Βενετσάνου για δύο μοναδικές βραδιές (18-19/11).

Δυο βραδιές με τη Νένα Βενετσάνου

Η Νένα Βενετσάνου, μια σπουδαία καλλιτέχνιδα που έχει αναβαθμίσει την τεχνική ερμηνείας στο έντεχνο ελληνικό ρεπερτόριο συνδυάζοντας υποδειγματικά την κλασική με τη λαϊκή τεχνική και προσδίδοντας στο τραγούδι νέες διαστάσεις και ηχοχρώματα. Με σημαντικές συνεργασίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προβάλλει τον Ελληνικό πολιτισμό, συγχρόνως όμως και τον Γυναικείο Λόγο μέσα από πολιτιστικές και πολιτικές δραστηριότητες σε διεθνή φεστιβάλ, ερμηνεύοντας όλο το φάσμα του ελληνικού τραγουδιού από το δημοτικό τραγούδι έως τη σύγχρονη όπερα. Ως συνθέτης η Νένα Βενετσάνου έχει ηχογραφήσει το τρίπτυχο: «Πόλεις του Νότου», «Νέα Γη», «Καφέ Γκρέκο» με θέμα το ταξίδι ,τη φυγή ,τη συνάντηση. Έχει ηχογραφήσει το «Αγήρων Ήχος Θεάτρου»,μία σημαντική εργασία για την γέννηση και εξέλιξη του αρχαίου δράματος που περιέχει αποσπάσματα από μουσική της για το θέατρο (Τρωάδες του Ευριπίδη -Γράμμα στον Ορέστη του Ιάκωβου Καμπανελλη-Κλυταιμνήστρα της Μαργκ. Γιούρσεναρ) με ερμηνεύτρια την ηθοποιό Ιωάννα Γκαβάκου. Έχει επίσης συνθέσει μουσική στο «η Εύα Κοταμανίδου διαβάζει Γιώργο Σαραντάρη». Έχει σπουδαίες συνεργασίες στο ενεργητικό της με Μίκη Θεοδωράκη, Νότη Μαυρουδή, Αγγελική Ιονάτου, Νίκο Κυπουργό, Λένα Πλάτωνος, Μαρίζα Κωχ, Λιουίς Λιακ, Μισέλ Μονταναρό, ενώ έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή Φεστιβάλ μουσικής και έχει τραγουδήσει σε πολλές ξένες χώρες κερδίζοντας την αναγνώριση. Η Βενετσάνου έχει συνεργαστεί ως σολίστ με τις ορχήστρες: Metropol Orchestra Utrecht, National Orchestra Kieve, Ossipof Orchestra Moscou, Oxford Orchestra England, Καμεράτα Μεγάρου Μουσικής, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Σολίστες της Μόσχας, Ορχήστρα του 21ου αιώνα Μόσχας, Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Βουδαπέστης.

Περισσότερες πληροφορίες

Νένα Βενετσάνου

  • Ελληνική

Πραγματική μουσική μαγεία από μια υπέροχη φωνή που καλύπτει όλη την γκάμα –και την έννοια– του έντεχνου τραγουδιού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Leprous b2b στο "Gagarin"

Οι βασιλιάδες του prog metal/rock ήχου επιστρέφουν στην Αθήνα για ένα διπλό ραντεβού.

11/09/2025

10 facts που (μάλλον) δεν γνώριζες για τους Jethro Tull

Όσα δεν ξέρετε γι' αυτούς λίγο πριν έρθουν στην Αθήνα για μια μεγάλη συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού (20/9).

Ο Όμιλος για την UNESCO προκηρύσσει τον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής

Θα δοθούν βραβεία, έπαινοι αλλά και χρηματικά έπαθλα σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες στις κατηγορίες: πιάνο, έγχορδα, πνευστά, κιθάρες, ακορντεόν, παραδοσιακά όργανα, μονωδία.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει Θεοδωράκη στην Κρήτη

Μελωδίες από τον κύκλο τραγουδιών "Μαουτχάουζεν" και τη "Σουίτα από τον Ζορμπά" θα ακουστούν σε Χανιά και Ηράκλειο αντίστοιχα στο πλαίσιο του "Φεστιβάλ Κρήτης".

Η Νεφέλη Φασούλη αποχαιρετά το καλοκαίρι στο Κηποθέατρο Παπάγου

Καλό αποκαλόκαιρο; Καλό φθινόπωρο; 'Ή καλό χειμώνα; Αν δεν σε αφορά καθόλου να απαντήσεις στα παραπάνω, έλα στο live της Νεφέλης Φασούλη και της πενταμελούς μπάντας της.

3 φεστιβάλ το ίδιο σαββατοκύριακο

Τρεις διαφορετικές διοργανώσεις διεκδικούν την προσοχή μας, το καθένα με τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα το διήμερο 12-13 Σεπτεμβρίου.

Ο Ορφέας Περίδης δίνει ραντεβού στο Κηποθέατρο Παπάγου

Ο τραγουδοποιός και τραγουδιστής θα εμφανιστεί στο πλαίσιο του 31ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου - Χολαργού μαζί με τη Σουσάνα Τρυφιάτη.