10 facts που (μάλλον) δεν γνώριζες για τους Jethro Tull

Όσα δεν ξέρετε γι' αυτούς λίγο πριν έρθουν στην Αθήνα για μια μεγάλη συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού (20/9).

Jethro Tull

Οι Jethro Tull προσγειώνονται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού (20/9) για να επιβεβαιώσουν γιατί είναι ένα από τα σημαντικότερα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών. Όπως άλλωστε έκανε και η δισκογραφική επιστροφή του 2022 με το "Τhe Zealot Gene" έπειτα από 20 χρόνια σιωπής και το ακόμα πιο πρόσφατο άλμπουμ "RökFlöte" (2023), το οποίο λάτρεψαν οι fans του διασημότερου φλάουτου του rock-folk ήχου.

  1. Πήραν το όνομά τους από έναν Άγγλο πρωτοπόρο της γεωργίας του 18ου αιώνα, τον Jethro Tull. Το όνομα επέλεξε ο μάνατζερ τους. 


  2. Απέρριψαν μια πρόταση να παίξουν στο εμβληματικό φεστιβάλ του Γούντστοκ το 1969.

  3. Παρόλα αυτά στην ταινία για το Γούντστοκ ακούγεται το τραγούδι τους This Was. 


  4. Κέρδισαν το πρώτο Grammy στην κατηγορία Best Hard Rock/Metal Performance το 1989 για το Crest Of A Knave. Όταν οι Metallica κέρδισαν το Grammy σε αυτή την κατηγορία το 1990, κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους είπαν σαρκαστικά: "Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Jethro Tull που δεν ήταν υποψήφιοι φέτος".

  5. Ο Tony Iommi, ένας από τους ιδρυτές των Black Sabbath, ήταν μέλος των Jethro Tull για δύο εβδομάδες το 1968. Έπαιξε μαζί τους στο Rock 'n' Roll Circus των Rolling Stones, το οποίο κυκλοφόρησε σε βίντεο το 1995.


  6. Άνοιξαν για τους Led Zeppelin στην πρώτη αμερικανική περιοδεία των Zeppelin. Επίσης, κάποτε άνοιξαν τις συναυλίες των Pink Floyd.

  7. Από τα τέλη της δεκαετίας του '70 έως το 2010, ο Άντερσον ήταν ιδιοκτήτης ενός ιχθυοτροφείου σολομού στη Σκωτία. Στο αποκορύφωμά της, απασχολούσε 400 άτομα και ήταν ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός καπνιστού σολομού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ένας από τους πελάτες του ήταν το πολυκατάστημα Harrod's του Λονδίνου.


  8. Το 1969, οι αναγνώστες του βρετανικού περιοδικού Melody Maker ψήφισαν τους Jethro Tull ως το τρίτο καλύτερο συγκρότημα - πίσω από τους Beatles και τους Rolling Stones.

  9. Το Μάιο του 1992, ο Γιώργος Νταλάρας συμμετείχε στην συναυλία που έδωσαν στην Αθήνα και μοιράστηκε επί σκηνής δύο τραγούδια ντουέτο με τον Ian Anderson. Το παραδοσιακό τραγούδι ”John Barleycorn” το οποίο περιλαμβάνεται και στο δίσκο ”A little light music” και το ”Ruby Tuesday” των Rolling Stones. 


  10. Tο "RökFlöte" (2023), εμπνευσμένο από τη σκανδιναβική μυθολογία, είναι το 23ο άλμπουμ των Jethro Tull

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Λόφος Λυκαβηττού
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ευανθία Ρεμπούτσικα και Άρης Δαβαράκης παρουσιάζουν "Τα τραγούδια μας" στο Θέατρο Παλλάς

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τραγούδια που αναδύθηκαν από αυτή τη δημιουργική συνάντηση με special guest τον αγαπημένο ερμηνευτή Γιάννη Κότσιρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/04/2026

Η Βασιλική Μιχαλοπούλου θέλει να ευχαριστιέται αυτό που κάνει όσα χρόνια και αν περάσουν

Το πρώτο της προσωπικό album "Ενδεχόμενα" κυκλοφόρησε στην αρχή του χρόνου και πάει καλά τόσο στις ψηφιακές πλατφόρμες, αλλά και στα αθηναϊκά και επαρχιακά ραδιόφωνα με ελληνικό ρεπερτόριο.

Οι Black Country, New Road έρχονται στην Αθήνα και δεν πρέπει να τους χάσεις

Οι Άγγλοι εκπρόσωποι της indie σκηνής σε ένα ακόμα live στη χώρα μας αυτό το Σάββατο, με τρία ξεχωριστά άλμπουμ στις αποσκευές τους.

Ο Ιταλός σολίστ του βιολιού που θα μας μαγέψει στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Μπρουνέλλο έγινε παγκοσμίως γνωστός ως ο πρώτος Ιταλός νικητής του Διαγωνισμού Τσαϊκόφσκι στη Μόσχα και συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους σολίστ της εποχής μας.

Κώστας Μακεδόνας: "Η Βίκυ Μοσχολιού καθόρισε τον τραγουδιστή και άνθρωπο που είμαι"

Ένας καινούριος δίσκος σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου έγινε αφορμή να κουβεντιάσουμε για το λαϊκό τραγούδι, για τις μνήμες του από τον Κώστα Γανωσέλη (1946-2026), αλλά και για τα Deep Purple και Iron Maiden ακούσματα της πρώιμής του νιότης.

Για ένα εξαήμερο, το Χαλάνδρι γίνεται η πρωτεύουσα της τζαζ

Οι εκδηλώσεις, όλες με ελεύθερη είσοδο, ξεκινούν από τις 25 Απριλίου και θα κορυφωθούν στις 30 του μήνα, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Τζαζ.

Ο Νίκος Ξυδάκης επιστρέφει για δύο ξεχωριστές βραδιές στη σκηνή του Half Note Jazz Club

Την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Απριλίου παρουσιάζει ένα πρόγραμμα συνάντησης, μνήμης και ζωντανής δημιουργίας.