Γιάννης Χαρούλης: Καθαρά και ξάστερα

Ο Γιάννης Χαρούλης στέκεται απέναντι στις μουσικές και το κοινό του –που τον λατρεύει– με όλη την αθωότητα και το ανεπιτήδευτο χαμόγελο ενός παιδιού. Το ίδιο θα κάνει και τώρα, στις 14-15-16/9, στην Τεχνόπολη.

Γιάννης Χαρούλης: Καθαρά και ξάστερα

Διατηρώντας μια σχεδόν εφηβική αδημονία να παίξει μουσική, ο Γιάννης Χαρούλης κυριολεκτικά μετουσιώνεται μέσα από αυτή: ξεκινάει από τη ρίζα του, την κρητική γη, και ανοίγεται σε ορίζοντες που κρύβουν πράγματα που ακόμα και ο ίδιος δεν ξέρει αν μπορεί να τιθασεύσει. Το κάνει όμως (πάντα ) στο live και από τη φωνή του και το λαούτο του αυτό που ακούμε δεν έχει να κάνει με φόρμες (παράδοση, ροκ, έντεχνο κ.ά. ) αλλά με ψυχή. Καθαρά και ξάστερα, ο Γιάννης Χαρούλης στέκεται απέναντι στις μουσικές και το κοινό του –που τον λατρεύει– με όλη την αθωότητα και το ανεπιτήδευτο χαμόγελο ενός παιδιού. Το ίδιο θα κάνει και τώρα, στις 14-15-16/9, στην Τεχνόπολη.

Περισσότερες πληροφορίες

Γιάννης Χαρούλης

  • Παραδοσιακή

«Χίλια καλώς εσμίξαμε»: η παράδοση, η σύγχρονη δημιουργία, οι ποιητές μας, τραγούδια που αγαπήσαμε γίνονται ένα με τη φωνή και το λαούτο του Γιάννη Χαρούλη και την μπάντα του

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O πρωτοποριακός γερμανικός θίασος Novoflot για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Τα καινοτόμα έργα "Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές" και "Η όπερα #2 – Στα σχοινιά" θα παρουσιαστούν στο ΚΠΙΣΝ.

23/09/2022

Το Guitarte ensemble σε ένα "ρεμπέτικο ταξίδι" απ’ την Σμύρνη ως τον Πειραιά και την Αθήνα

Με όχημα τον ήχο της κιθάρας και videos με αφηγήσεις των μεγάλων ιστοριών του Ρεμπέτικου, το σύνολο μετατρέπει τη σκηνή του Lux Athens σε Καφέ Αμάν.

"Η καρδιά του Σοπέν θα χτυπήσει στο Ηρώδειο": Μια συναυλία για καλό σκοπό

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Καθηγητή Καρδιολογίας Παύλου Κ. Τούτουζα.

Το "Ολύμπια" γράφει την επόμενη σελίδα της ιστορίας του

Μετά την επιτυχημένη περσινή επανεκκίνησή του Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου "Μαρία Κάλλας", ο Ολιβιέ Ντεκότ ξεδιπλώνει τον ποικιλόμορφο προγραμματισμό του για την καλλιτεχνική περίοδο 2022-23.

Οι διεθνείς συναυλίες της εβδομάδας

Ετοιμαζόμαστε για μια μουσική εβδομάδα γεμάτη προγραμματικούς προβληματισμούς για γερούς λύτες.

Το "Πνευματικό Εμβατήριο" του Άγγελου Σικελιανού και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Συνεχίζοντας η Εθνική Λυρική Σκηνή για δεύτερη χρονιά το αφιέρωμα στον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα συνθέτη, παρουσιάζει -στο πρώτο μέρος- το ορατόριό του Πνευματικό Εμβατήριο σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού, καθώς και γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του σε ποίηση επίσης μεγάλων Ελλήνων ποιητών, στο δεύτερο μέρος.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Γιόρτασε τα γενέθλιά του στο "Κατράκειο", μπροστά σε πιστό και ενθουσιώδες κοινό

Σε μια χορταστική συναυλία με δύο διαφορετικά μα αλληλοσυμπληρούμενα πρόσωπα, ευτύχησε να παίξει μπροστά σε κόσμο που έχει μεγαλώσει με τους δίσκους του, μα και σε νεότερους που δείχνουν να τον ακολουθούν σταθερά.