Xbox Live Arcade

Βραβεία και... εξιλέωση!

Μερικές φορές, δεν έχει ουσιαστική σημασία πώς θα θέσει κανείς, με politically correct τρόπο ή όχι, το ίδιο γεγονός (και όχι, δεν αναφερόμαστε σε κομιστές, DVD, σκάνδαλα οικονομικά, ροζ και όλων των άλλων αποχρώσεων). Περισσότερη σημασία έχει το αποτέλεσμα - και η Microsoft φέρνει στο προσκήνιο το πλέον αντιπροσωπευτικό παράδειγμα τέτοιας περίπτωσης. Ήταν οι διακοπές λειτουργίας και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετώπισε το Xbox Live κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ή η εμπιστοσύνη και η αγάπη με την οποία έχουμε αγκαλιάσει (κατά την Microsoft πάντοτε) την υπηρεσία της, ο πραγματικός λόγος για τον οποίο η αμερικανική εταιρεία... αισθάνθηκε την ανάγκη να προσφέρει ως δώρο σε όλους τους κατόχους Xbox 360 έναν πλήρη τίτλο μέσω του Live;

Ακριβώς επειδή δεν έχει πρακτικά σημασία, λοιπόν, έως και την Κυριακή (27/1) οι χρήστες του Xbox Live - είτε τυγχάνουν Gold είτε Silver μέλη - είναι σε θέση να αποκτήσουν απευθείας μέσα από την υπηρεσία ένα ενδιαφέρον, ποιοτικό shoot' em up, το Undertow, εντελώς δωρεάν. Ο τίτλος κυκλοφόρησε στις αρχές Δεκεμβρίου αποσπώντας θετικότατες κριτικές και, κάτω από κανονικές συνθήκες, θα κόστιζε για να αποκτηθεί 800 Microsoft Points. Παράλληλα, η αμερικανική εταιρεία ανακηρύσσει για πρώτη φορά την ανάδειξη των XBLA Awards, βραβείων που θα απονεμηθούν στους τίτλους εκείνους που έχουν ξεχωρίσει ανάμεσα στους 100 και πλέον διατιθέμενους μέσα από τη σχετική υπηρεσία.

Οι κατηγορίες που έχουν οριστεί είναι έξι και οι διεκδικητές οι παρακάτω:

Καλύτερος "οικογενειακός" τίτλος:
Pac-Man Championship Edition
Carcassonne
Catan
Bomberman Live
Hexic 2
E4

Καλύτερος "κλασικός" τίτλος:
Castlevania
Prince of Persia
Asteroids
Jet Pac Refuelled
Sensible World of Soccer
Sonic the Hedgehog 2

Καλύτερος πρωτότυπος τίτλος:
Pac-Man Championship Edition
Boom Boom Rocket
Aegis Wing
Undertow
Band of Bugs
Hexic 2

Καλύτερος multiplayer τίτλος:
Puzzle Quest
Carcassonne
Bomberman Live
Super Puzzle Fighter II
Undertow
Catan

Καλύτερος τίτλος cooperative multiplayer:
Alien Hominid
Golden Axe
Aegis Wing
Double Dragon
Arkadian Warriors
TMNT

Καλύτερος τίτλος ανεξαρτήτως είδους:
Puzzle Quest
Pac-Man Championship Edition
Carcassonne
Bomberman Live
Alien Hominid
Catan

Το κοινό που επιθυμεί να συμμετάσχει στην ψηφοφορία μπορούν να το πράξει επισκεπτόμενο αυτή τη διεύθυνση. Αξίζει, δε, αναφοράς, η δυνατότητα που έχει προσφέρει η Microsoft στους ψηφοφόρους να εισάγουν σε ειδικό πεδίο τον τίτλο της δικής τους προτίμησης, αν αυτός δεν ανήκει σε εκείνους που επιλέχθηκαν για κάθε κατηγορία. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στo event της Games Developers Conference το Φεβρουάριο, οπότε... δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε και πολύ. Για να δούμε, για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ