Turning Point: Fall of Liberty

"Μα, φετίχ με αυτά τα... Zeppelin!"

Τιμή: €0,00

Εταιρία: Codemasters

Με τόσους τίτλους FPS θεματολογικά βασισμένους στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο να έχουν κατακλύσει την αγορά την τελευταία πενταετία - άλλοι ποιοτικοί, άλλοι... όχι και τόσο - είναι μάλλον ευπρόσδεκτος ένας εκπρόσωπος της κατηγορίας ο οποίος ακολουθεί μια "εναλλακτική" εκδοχή των σχετικών ιστορικών εξελίξεων. Το Turning Point εξελίσσεται σε ένα φανταστικό παρελθόν κατά το οποίο ο Μεγάλος Πόλεμος δεν συνέβη με τον ίδιο τρόπο: οι Ναζί νίκησαν εύκολα στην Ευρώπη και, μερικά χρόνια μετά, αισθάνθηκαν αρκετά ισχυροί ώστε να εισβάλλουν στις ΗΠΑ με... Zeppelin. Ναι, εκείνα τα αερόπλοια με το ήλιο και τις δυσανάλογα μικρές προπέλες, αλλά στην "πολεμική" μορφή τους. Και ναι, οι θιασώτες της λογοτεχνίας επιστημονικής φαντασίας έχουν κάθε δικαίωμα να χαμογελάσουν με νόημα...

Για τους φίλους και τις φίλες που περίμεναν, βάσει των παραπάνω, μία παραγωγή που τουλάχιστον να θυμίζει στα βασικά της στοιχεία τα Medal of Honor ή τα Call of Duty, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί κάτι... τάχιστα: το Turning Point δεν προσφέρει ούτε την ίδια εντυπωσιακή κλίμακα, ούτε την ίδια "κινηματογραφική σκηνοθεσία", ούτε την ίδια αίσθηση του "να είναι εκεί" κανείς. Σε αυτό δεν βοηθά ούτε ο σχεδιασμός των πεδίων μάχης (που είναι βαρετός), ούτε η τεχνητή νοημοσύνη των αντιπάλων (που είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη), ούτε τα περιορισμένα σε αριθμό και φαντασία όπλα, ούτε οι ολιγάριθμες και κοινότυπες αποστολές. Όλα τα παραπάνω, συν η απουσία "ρυθμού" στο gameplay, περιορίζουν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό την ψυχαγωγία που θα μπορούσε να αποσπάσει κανείς από τον τίτλο.

Σε περιπτώσεις που το gameplay χωλαίνει, πολλά FPS προβάλλουν τον τεχνικό τους τομέα ως "μαγνήτη ενδιαφέροντος", όπως το Turning Point δεν μπορεί να βασιστεί ούτε σε αυτό. Τα γραφικά του είναι συμπαθητικά, αλλά τίποτε περισσότερο - συν τοις άλλοις, "θέματα" στο frame rate, ακόμη και σε ισχυρό PC, εκνευρίζουν τον παίκτη σε μεγάλο βαθμό ενίοτε. Ο ήχος κινείται σε επίπεδα υψηλότερα, με ενδιαφέρον "ορχηστρικό" soundtrack και αποδεκτά εφέ, ενώ ο χειρισμός είναι τόσο τυπικός, όσο και οι διαθέσιμες επιλογές και ρυθμίσεις. Η multiplayer πλευρά του τίτλου, δε, είναι μάλλον αδύναμη, προσφέροντας μόνο επιλογές deathmatch και team deathmatch, σε περιβάλλοντα σχεδόν... copy/paste αυτών του single player τμήματος.

Η αλήθεια είναι πως για οποιοδήποτε καινούργιο FPS αυτή την εποχή σε PC είναι... "σκούρα τα πράγματα", υπό την έννοια όχι μόνο των ήδη πολυάριθμων μνηστήρων, αλλά και των εξαιρετικά ποιοτικών, οι οποίοι δεν αφήνουν περιθώρια ελπίδας στις μέτριες παραγωγές. Άλλοι εκπρόσωποι του είδους προσπαθούν, όμως. Το Turning Point φαίνεται να θεωρεί δεδομένο πως ο παίκτης δεν θα... το πάρει πολύ στα σοβαρά ούτως ή άλλως, με ολέθρια αποτελέσματα. Με άλλα λόγια, καταφανώς δεν μπορεί να προταθεί για αγορά, καθώς τα χρήματα και το χρόνο των PC gamers διεκδικούν απείρως καλύτερες προτάσεις. Εκτός κι αν αναφερόμαστε σε PC gamers με κανένα ασίγαστο φετίχ στα... Zeppelin!

Βαθμολογία: **

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ