Top Gun: Maverick, αλλά... μ' εσένα στη θέση του πιλότου

Επίσημο υλικό εμπνευσμένο από την ταινία διαθέσιμο για τα Flight Simulator και Ace Combat 7

Η νέα ταινία του Tom Cruise, το Top Gun: Maverick - "συνέχεια", τρόπον τινά, του φημισμένου Top Gun της δεκαετίας του '80 - έχει ήδη ξεκινήσει να προβάλλεται και στις ελληνικές αίθουσες με μεγάλη επιτυχία, στρέφοντας το ενδιαφέρον περισσότερων θεατών από ποτέ στις θεαματικές αερομαχίες και τα μαχητικά αεροπλάνα γενικότερα. Οι gamers είχαν πάντα στην διάθεσή τους επιλογές για να "ζήσουν" από την οπτική γωνία του πιλότου τις αερομαχίες αυτές μα τώρα έχουν και τις... επίσημες του Top Gun: Maverick. Και μάλιστα όχι μία, αλλά δύο διαφορετικές!

Η πρώτη είναι η από καιρό ανακοινωμένη επέκταση περιεχομένου "Top Gun: Maverick" για τον δημοφιλέστατο Microsoft Flight Simulator. Αυτή είχε ανακοινωθεί το 2021 αλλά είχε ακολουθήσει την αναβολή της ίδιας της ταινίας, είναι όμως τώρα διαθέσιμη για τις εκδόσεις PC και Xbox του τίτλου αυτού. Προσφέρει διακριτικά από το Top Gun: Maverick για το αεροσκάφος F/A-18E Super Hornet, τρεις εκπαιδευτικές αποστολές με το μοντέλο Super Hornet - θα δοκιμάσουν τις δυνατότητες του παίκτη στους μαχητικούς ελιγμούς κάθε είδους - πέντε αποστολές πτήσεων σε υψηλή ταχύτητα και χαμηλό υψόμετρο, καθώς και ειδική άσκηση προσγείωσης σε αεροπλανοφόρο. Το σχετικό trailer - για να είμαστε ειλικρινείς - είναι... περισσότερο συναρπαστικό από το ίδιο το περιεχόμενο, αλλά αυτή είναι και η δουλειά των trailers εννοείται!

Στην επέκταση περιεχομένου αυτή περιλαμβάνεται - συγνώμη, spoilers! - και πειραματικό υπερηχητικό αεροσκάφος που κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά και είναι ικανό να αγγίξει σε ταχύτητα τα 10 Mach (!) και σε υψόμετρο τα 150.000 πόδια (!!). Υπάρχει και σχετική αποστολή που αναθέτει στους παίκτες να φτάσουν με αυτό το αεροσκάφος μέχρι την στρατόσφαιρα (!!!). Η επίσημη επέκταση περιεχομένου Top Gun: Maverick για τον Microsoft Flight Simulator είναι διαθέσιμη δωρεάν για τους κατόχους του τίτλου σε PC/Xbox ή τους συνδρομητές Game Pass.

Η αντίστοιχη επέκταση της Bandai/Namco με υλικό από το Top Gun: Maverick για τον δικό της τίτλο, το Ace Combat 7, δεν προσφέρεται δωρεάν: κοστίζει €19.99, όχι λίγα για περιεχόμενο DLC, αυτό όμως συμβαίνει πιθανότατα γιατί περιέχει και δύο μουσικά κομμάτια των οποίων τα δικαιώματα χρήσης η εταιρεία έχει αγοράσει από την Paramount Pictures, τα "Top Gun Anthem" και "Danger Zone" του Kenny Loggins (και τα δύο σε ενορχήστρωση Keiki Kobayashi). Η επέκταση αυτή περιλαμβάνει τα εξής αεροσκάφη: F/A-18E Super Hornet (έκδοση Top Gun: Maverick), F-14A Tomcat (έκδοση Top Gun: Maverick edition), 5th Gen Fighter και Dark Star (συγνώμη και πάλι για τα spoilers!), καθώς και τις "απλές" εκδοχές των F-14A Tomcat και F/A-18E Super Hornet.

Θέλοντας να μην χάσει καμία ευκαιρία για αυξημένες πωλήσεις - συγνώμη, "για να γιορτάσει την προβολή του Top Gun: Maverick στις αίθουσες" - η Bandai/Namco διαθέτει και δύο νέες ειδικές εκδόσεις του Ace Combat 7. Η έκδοση Top Gun: Maverick (€79.99) περιλαμβάνει τον αρχικό τίτλο, την σχετική προαναφερθείσα επέκταση περιεχομένου και το αεροσκάφος F-104C Avril. Η έκδοση Top Gun: Maverick Ultimate του Ace Combat 7 περιλαμβάνει αυτά αλλά και όλο το έξτρα περιεχόμενο που έχει κυκλοφορήσει για τον τίτλο μέσα από το season pass του.

Να καταβάλλει οποιοσδήποτε €99.99 για αυτήν την έκδοση, για έναν τίτλο που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2019, ακόμη και για αυτόν τον πλούτο περιεχομένου, δεν είναι κάτι που μπορούμε να προτείνουμε... ελαφρά τη καρδία σε όλους. Για εκείνους όμως που θα απολαύσουν το Top Gun: Maverick και θα ήθελαν να γευτούν μερικές από τις συγκινήσεις των συναρπαστικών του αερομαχιών ίσως έχει νόημα (είναι ποιοτικός τίτλος ούτως ή άλλως). Οι κάτοχοι PS4/PS5, Xbox One S/X, Xbox Series S/X και PC μπορούν να πάρουν μία ιδέα από το σχετικό trailer και... καλές καταρρίψεις!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ