Το Spider-Man 2 κυκλοφορεί για PS5 στις 20 Οκτωβρίου

Νέες λεπτομέρειες για τις διαφορετικές εκδόσεις του και τις προπαραγγελίες του σημαντικότερου τίτλου της Sony για το 2023

Και έτσι... ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση: η Sony ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας του πλέον σημαντικού της τίτλου για φέτος κατά την διάρκεια του Summer Game Fest 2023, προσθέτοντας περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα σε ανάρτησή της στο επίσημο blog του Playstation. Το Spider-Man 2 θα κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου αποκλειστικά για το PlayStation5, περίπου 5 χρόνια μετά από την διάθεση του αρχικού Spider-Man στο PS4.

Πολλά έχουν αλλάξει, βέβαια, στην αγορά του gaming στο μεσοδιάστημα, αλλά αυτό που σίγουρα δεν έχει αλλάξει είναι η δημοτικότητα του Spiderman ως υπερήρωα. Για την ακρίβεια το κοινό στο οποίο απευθύνεται πλέον ένα video game βασισμένο στον Spiderman είναι μεγαλύτερο από ποτέ, μετά από την τεράστια επιτυχία του αρχικού τίτλου, την αντίστοιχη του "παράλληλου" με τον Miles Morales, τις επανεκδόσεις και των δύο για PS5 και PC, καθώς και τον πρόσφατο θρίαμβο του Spider-man: Across the SpiderVerse στο παγκόσμιο box office.

Οι προπαραγγελίες για το Spider-man 2 ξεκινούν στις 16 Ιουνίου στις αλυσίδες καταστημάτων και στο PlayStation Store. Οι καταναλωτές που προπαραγγείλουν τον τίτλο, σε οποιαδήποτε έκδοσή του, θα λάβουν την στολή Arachknight του Peter Parker σε τρεις πρόσθετες αποχρώσεις, την στολή Shadow Spider του Miles Morales με τρεις πρόσθετες αποχρώσεις επίσης, το εργαλείο Web Grabber και 3 βαθμούς ικανοτήτων (skill points) να επενδύσουν σε όποιον τομέα του αγαπημένου τους χαρακτήρα επιθυμούν. Η βασική έκδοση του Spider-man 2 θα προσφέρεται προς €79.99 τόσο απευθείας μέσα από το PS Store όσο και σε μορφή δίσκου σε καταστήματα λιανικής.

Η έκδοση Digital Deluxe του Spider-Man 2 θα κοστίζει €89.99 και θα προσφέρει τον τίτλο, όλα τα προαναφερθέντα bonus της προπαραγγελίας αλλά και 10 ειδικές στολές για τους δύο υπερήρωες - 5 για τον Peter Parker και 5 για τον Miles Morales - μαζί με πρόσθετα κάδρα και επιγραφές του Photo Mode και 2 επιπλέον βαθμούς ικανοτήτων (οπότε 5 συνολικά). Αυτές οι ειδικές στολές έχουν σχεδιαστεί από καλλιτέχνες που εργάζονται στα κόμικς, τις ταινίες και τα games με θέμα τον Spiderman, όπως τους Kris Anka, Julia Blattman, Sweeney Boo, Anthony Francisco, Raf Grassetti, Jerad Maantz, Joel Mandish, Darren Quach και Victoria Ying.

Η Sony θα κυκλοφορήσει άλλωστε και μία ειδική συλλεκτική έκδοση (Collector's Edition) για το Spider-Man 2, κόστους €249.99, της οποίας η διαθεσιμότητα θα είναι βέβαια περιορισμένη. Αυτή θα προσφέρει όλο το περιεχόμενο της έκδοσης Digital Deluxe, μεταλλική θήκη και το... αυτονόητο σχεδόν αγαλματίδιο, ύψους 19 ιντσών αυτή τη φορά, των δύο Spiderman να μάχονται με τον Venom.

Δεν χρειάζεται να είναι φυσικά... αναλυτής αγοράς κανείς για να γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι για την Sony να αποσπάσει το Spider-Man 2 θετικές κριτικές και να σημειώσει μεγάλη εμπορική επιτυχία. Είναι η πρώτη παραγωγή AAA της εταιρείας που δεν θα γίνει διαθέσιμη σε PS4, οπότε έχει δύο παράλληλες, εξίσου σημαντικές αποστολές να "φέρει σε πέρας". Πρώτον, να εντυπωσιάσει αρκετούς από τα 40 εκατομμύρια ήδη κατόχους PlayStation5 ώστε να το θεωρήσουν υποχρεωτική προσθήκη στην βιβλιοθήκη τίτλων τους. Δεύτερον, να εντυπωσιάσει στο... maximum όσο το δυνατόν περισσότερους από τους κατόχους PlayStation4 που έχουν - για διάφορους λόγους - παραμείνει στο προηγούμενο οικιακό σύστημα της Sony, να μεταβούν στο νεότερο.

Θα είναι η παραγωγή της Insomniac τόσο υψηλού επιπέδου - όπως βάσει... παράδοσης περιμένουμε, βέβαια - ώστε και ως system seller να λειτουργήσει για την Sony, και να αναδειχθεί στον δημοφιλέστερο τίτλο της εταιρείας για PS5 μέχρι στιγμής; Σε ελάχιστους πια μήνες, θα ξέρουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ