Το GTΑ V για PS5 και Xbox Series S|X τον Νοέμβριο

Ο... υπεραιωνόβιος τίτλος της Rockstar σε μία ακόμη επανέκδοση, ελπίζουμε την τελευταία

Τα περισσότερα σύγχρονα video games θεωρούνται απολύτως επιτυχημένα εμπορικά αν 18-24 μήνες μετά από την κυκλοφορία τους παίζονται από δύο ή τρία εκατομμύρια ανθρώπους - μέσα από αυτό το πρίσμα, λοιπόν, μάλλον θα πρέπει να... εφεύρουμε καινούργιες λέξεις για την επιτυχία του Grand Theft Auto V, το οποίο συνεχίζουν να παίζουν πολλά εκατομμύρια άνθρωποι από την ημέρα που κυκλοφόρησε στα PS3/Xbox 360 το 2013 (!). Στο μεταξύ ο τίτλος απέκτησε τμήμα online multiplayer (το GTA Online), επανεκδόθηκε σε PS4/Xbox One, επαν-επανεκδόθηκε σε PC και τώρα... επαν-επαν-επανεκδίδεται στα PS5/Xbox Series S|X. Κανένας τίτλος αυτής της κατηγορίας δεν έγινε διαθέσιμος σε τρεις διαφορετικές γενιές οικιακών συστημάτων ψυχαγωγίας αλλά, από την άλλη, από αυτόν τον τίτλο μόνο το Minecraft έχει πουλήσει περισσότερα αντίτυπα... και αυτό "μιλά από μόνο του" στην κυριολεξία!

Θα περίμενε κάποιος βέβαια ότι 145.000.000 αντίτυπα του GTA V θα ήταν πια αρκετά για την Rockstar αλλά... όχι: η εταιρεία θα ζητήσει ακόμη περισσότερα χρήματα από εκατομμύρια παίκτες στις 11 Νοεμβρίου, όταν η "βελτιωμένη κι εκτεταμένη έκδοση των Grand Theft Auto V και Grand Theft Auto Online θα κυκλοφορήσει για τα PlayStation 5 και Xbox Series X|S με νέα χαρακτηριστικά κι ακόμη περισσότερα". Η λέξη "κυκλοφορήσει" σημαίνει "διατεθεί εμπορικά", που σημαίνει πως οι ανανεωμένες αυτές εκδόσεις του GTA V για PS5/XSS/XSX θα πωληθούν εκ νέου - τόσο σε πλήρη μορφή όσο και σε μορφή αναβάθμισης από τις σημερινές εκδόσεις για PS4/Xbox One.

Όλα δείχνουν πως... κανείς στα κεντρικά της Rockstar δεν έχει ακούσει πως οι πιο πολλές εκδότριες εταιρείες προσφέρουν αναβαθμίσεις των games τους από εκδόσεις PS4/Xbox One σε εκδόσεις PS5/XSS/XSX χωρίς πρόσθετο κόστος, ακόμη κι αν τα games αυτά έχουν κυκλοφορήσει πρόσφατα (πόσο μάλλον 8 χρόνια πριν). Ή, προφανώς, η Rockstar το γνωρίζει πολύ καλά μα θεωρεί ότι οι κάτοχοι PS4/Xbox One δεν δικαιούνται τέτοια αναβάθμιση για το GTA V. Αυτό θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς απληστία ή κάτι χειρότερο και σίγουρα όχι κάτι που θα επέλεγε να κάνει μία εταιρεία η οποία θα ήθελε να έχει την εύνοια των gamers για τα επόμενα games της, είτε αυτό είναι το GTA VI, είτε το Read Dead Redemption 3 είτε οποιοδήποτε άλλο. Εκτός, βέβαια, αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι για αυτήν την επιλογή της.

Η φημολογία που "κυκλοφορεί" στο Web όσον αφορά στις εκδόσεις του GTA V για τα PS5/XSS/XSX τις θέλει να είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλές οπτικοακουστικές και γενικότερα τεχνικές αναβαθμίσεις σε σχέση με τις τωρινές για PS4/XO (οι οποίες παίζονται και στα νέα συστήματα χωρίς πρόβλημα άλλωστε). Διαδίδεται από διάφορες πηγές πως οι νέες αυτές εκδόσεις θα προσφέρουν νέες περιοχές προς εξερεύνηση, νέα πλά και οχήματα, νέες αποστολές και χαρακτήρες καθώς και καινούργια πράγματα να κάνουν οι παίκτες στην εικονική πόλη του Los Santos. Η Rockstar τηρεί ως τώρα σιγήν ιχθύος (κάτι που δεν... βοηθά ακριβώς), όμως αν κάποιες από τις πλέον φιλόδοξες φήμες αληθεύουν (όπως για παράδειγμα αυτή που θέλει το GTA V να αναβαθμίζεται με τον προηγμένο μηχανισμό προβολής του Red Dead Redemption 2), σε συνδυασμό με αρκετό νέο περιεχόμενο ίσως δικαιολογούν την επιλογή της Rockstar να ζητήσει από τους gamers να πληρώσουν για τον ίδιο τίτλο... τρίτη φορά.

Η Sony πάντως γνωρίζει πάρα πολύ καλά πόσο δημοφιλές είναι ακόμη το GTA V γι' αυτό και έχει προχωρήσει σε συνεργασία με την RockStar προκειμένου να εξασφαλίσει προνόμια αποκλειστικά για τους κατόχους PlayStation. Αν και η αυτόνομη έκδοση του GTA Online, για παράδειγμα, θα γίνει διαθέσιμη και στους κατόχους XSS/XSX, αρχικά θα προσφερθεί αποκλειστικά στους κατόχους PS5 για τρεις μήνες. Οι συνδρομητές της υπηρεσίας PlayStation Plus, επίσης, μπορούν να λάβουν εντελώς δωρεάν έως $1.000.000 σε "χρήματα του GTA" απλώς επισκεπτόμενοι το PlayStation Store στην αρχή κάθε μήνα μέχρι την κυκλοφορία του GTA Online στο PS5. Η Sony έχει ολοφάνερα κάνει υπολογίσιμη επένδυση για να εξασφαλίσει αυτά τα προνόμια, θα πρέπει λοιπόν να πιστεύει πολύ στην ποιότητα και την σημασία αυτών των νέων εκδόσεων GTA V και GTA Online - κάτι σαφώς ενθιαρρυντικό. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ