The Last of Us: επίσημη η συνέχεια, άγνωστη η διάθεση

Και η πρώτη σεναριακή επέκταση για το Uncharted 4, ευτυχώς πολύ συντομότερα

Οι σχετικοί... ψίθυροι "κυκλοφορούσαν στο Web" εδώ και μήνες φυσικά - δημιουργώντας μάλιστα και ενός είδους πολεμική για το αν και κατά πόσο ένας τέτοιος τίτλος θα έπρεπε να δημιουργηθεί, ανεξαρτήτως εμπορικού νοήματος - από πολλές απόψεις λοιπόν η Naughty Dog επέλεξε το προφανές και σωστό για το κοινό της επιβεβαιώνοντας την συνέχεια του έξοχου The Last of Us, εννοείται αποκλειστικά για τα PS4/PS4 Pro. O τίτλος ονομάζεται The Last of Us Part II και διαδραματίζεται 5 χρόνια μετά από την ολοκλήρωση των γεγονότων του αρχικού. Αυτή τη φορά, μάλιστα, δεν είναι ο Joel ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας, αλλά η Ellie, η οποία ως νεαρή γυναίκα 19 ετών πλέον έχει άλλη θέση και άλλες προσωπικές επιδιώξεις στο μεταποκαλυπτικό σκηνικό που έθεσε το The Last of Us στο PlayStation3.

Αν το κύριο θέμα του αρχικού TLOU ήταν η γονικού τύπου αγάπη που συνέδεσε τον Joel και την Ellie στην κοινή τους προσπάθεια να επιζήσουν, το αντίστοιχο κεντρικό θέμα του TLOU Part II είναι το μίσος, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή ανάπτυξης του τίτλου Neil Druckmann. Όχι μίσος ανάμεσα στην Ellie και τον Joel βέβαια - το σχετικό trailer υπονοοεί πως η πρώτη αναζητά έναν αριθμό συγκεκριμένων ανθρώπων για να σκοτώσει με τα ίδια της τα χέρια, άγνωστο για ποιόν λόγο - αλλά μίσος σίγουρα. Στα πέντε χρόνια που μεσολάβησαν έχει κάτι άσχημο συμβεί, προφανώς, το οποίο είναι αρκετός λόγος για την Naughty Dog ώστε να "παραβλέψει", τρόπον τινά, την ολοκλήρωση του αρχικού The Last of Us. Σε κάθε περίπτωση, ειδικά και βάσει του γεγονότος ότι είναι ένας τίτλος εξ αρχής δημιουργημένος για PS4 και πιθανότατα βελτιστοποιημένος για PS4 Pro, το επόμενο The Last of Us είναι ήδη μία από τις σημαντικότερες παραγωγές της Sony που βρίσκεται στον ορίζοντα... του 2018.

Η Naughty Dog πάντως δεν θα αφήσει το κοινό των PlayStation να περιμένει τόσο πολύ για να απολαύσει δική της δουλειά, καθώς το πρώτο σεναριακό extra περιεχόμενο για το Uncharted 4 θα γίνει διαθέσιμο πολύ νωρίτερα - πιθανότατα κάποια στιγμή μέχρι το τέλος της άνοιξης. Ονομάζεται Uncharted 4: The Lost Legacy και, με δεδομένο το γεγονός ότι στο τέλος του σεναρίου του Uncharted 4 ολοκληρώνεται η παρουσία του Nathan Drake ως πρωταγωνιστή, τον κύριο ρόλο αναλαμβάνει η... άλλη αγαπημένη κλέφτρα, η Chloe Frazer που πρωτογνωρίσαμε στο Uncharted 2, σε μία αυτοτελή περιπέτεια που θα είναι τόσο μεγάλη σε μέγεθος και διάρκεια, ώστε να διατεθεί και μόνη της ως ξεχωριστός τίτλος από την Sony. Όσοι και όσες είχαν αγοράσει την έκδοση Digital Deluxe ή το Explorer's Pack του Uncharted 4 θα λάβουν το The Lost Legacy δωρεάν - και με δεδομένο το γεγονός ότι και οι δύο αυτές εκδοχές του τίτλου θα είναι διαθέσιμες έως τις 13 Δεκεμβρίου - αν για κάποιο λόγο οποιοσδήποτε τυγχάνει κάτοχος PS4 και... όχι του Uncharted 4, μάλλον ξέρει ήδη τί να κάνει!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ