The Last of Us

Κορυφαία παραγωγή, αληθινή Τέχνη

Φυσικά, κανένα video game δεν είναι τέλειο και δεν μπορεί να είναι. Στο The Last of Us όμως είναι τόσο μικρό το περιθώριο για παράπονο, και τόσο ανεπαρκές να σπιλώσει τη συνολική εμπειρία της ενασχόλησης μαζί του, που θα αναφέρουμε κάποια πράγματα απλώς... τυπικά. Ναι, κάποιες φορές υπάρχει καθυστέρηση ανάμεσα στα επίπεδα, λόγω του όγκου των δεδομένων που μεταφέρονται από και προς το σκληρό δίσκο του PS3. Ναι, ο χειρισμός της στόχευσης θα μπορούσε να είναι σε κάποιο βαθμό ακριβέστερος. Όμως ο παίκτης και τα δύο τα αποδέχεται γρήγορα, προκειμένου να αφεθεί στην ατμόσφαιρα και το ρυθμό των όσων συμβαίνουν στην οθόνη. Γνώμη δεν έχουμε ακόμη για τις επιλογές συμμετοχής πολλών παικτών μέσω PlayStation Network, όμως θα την καταθέσουμε σε ξεχωριστό άρθρο αμέσως μόλις "ανοίξουν" οι servers της Sony στο ευρύ κοινό. Με όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, πάντως, οι επιλογές είναι πολλά υποσχόμενες για τα δεδομένα τίτλου που έχει αν αναπτυχθεί κυρίως για να τον βιώσει ο παίκτης μόνος.

Θα μπορούσαμε να γράφουμε σελίδες επί σελίδων για το The Last of Us, εξηγώντας τα πώς και τα γιατί αυτός ο τίτλος είναι ήδη στα μάτια μας ένας από τους διεκδικητές για το χαρακτηρισμό του "Game of the Year". Μπορεί να είχε νόημα κάτι τέτοιο, μπορεί και όχι. Το σίγουρο είναι πως είναι η κορυφαία δημιουργία της Naughty Dog μέχρι σήμερα (και με το δικό της ιστορικό αυτό "λέει πολλά"), μία από τις καλύτερες παραγωγές στην επτάχρονη διαδρομή του PlayStation3, αλλά και ένα video game που απλά οφείλει στον εαυτό του να παίξει οποιοσδήποτε αγαπά το είδος των survival thriller. Είναι ατυχές το γεγονός ότι η κυκλοφορία του συνέπεσε με τη διεξαγωγή της έκθεσης της Ε3 - αυτό θα έχει πιθανώς εμπορικές επιπτώσεις - είναι όμως από εκείνα τα games που απλώς υποχρεούται να έχει στη συλλογή του, ανεξαρτήτως... timing, κάθε κάτοχος PlayStation3. Και όχι μόνο.

"Κύκνειο άσμα", ναι. Αλλά αν αυτός είναι ο αποχαιρετισμός της Naughty Dog στο PS3, δεν μπορούμε να δηλώσουμε τίποτε άλλο από απλή, και διόλου υπερβολική, ευγνωμοσύνη - γιατί αυτά είναι τα games που μας θυμίζουν, σπανιότερα απ' όσο θα θέλαμε, για ποιό λόγο αγαπάμε αυτήν την μορφή ψυχαγωγίας για δεκαετίες. Naughty, see you on PS4!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ