Steam Fall Sale 2018: η Black Friday των PC gamers

Πολλές εκατοντάδες ποιοτικοί τίτλοι για Η/Υ σε τιμές πάρα, μα πάρα πολύ χαμηλές. Click click click!

Είναι γενικώς παραδεκτό το γεγονός ότι τα PlayStation4 και Xbox One προσφέρουν πολύ υψηλό δείκτη κόστους/αξίας ως συστήματα αυτά καθ' αυτά: προσωπικό υπολογιστή για games με... €199 είναι πρακτικά αδύνατο να συνθέσει κανείς, όσο κι αν ψάξει για τα σχετικά υποσυστήματα. Η Valve ωστόσο - που διευθύνει το δημοφιλέστερο Δικτυακό κατάστημα για PC games, το Steam - κάθε χρόνο τέτοιο καιρό φροντίζει να... υπενθυμίσει πως σημασία σε βάθος χρόνου δεν έχει μόνο το κόστος απόκτησης ενός συστήματος ψυχαγωγίας μεμονωμένα, αλλά και το κόστος απόκτησης περιεχομένου γι' αυτό. Εκεί το Steam υπερέχει κατά κράτος με τις εκπτώσεις που προσφέρει σε τακτική βάση και αυτές που φιλοξενούνται αυτήν την στιγμή - η Valve τις ονομάζει Fall Sale αλλά είναι φυσικά... συγχρονισμένες με την Black Friday/Cyber Monday - είναι από τις πλέον εντυπωσιακές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο των εκπτώσεων αυτών εκατοντάδες PC games, παλαιότερα και νέα, κάθε είδους, έχουν δεχθεί μειώσεις τιμών της τάξης του 30% "και πάνω", με ορισμένα να αγγίζουν μειώσεις της τάξης του 90% (!). Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ποιοτικοί τίτλοι ανεξάρτητων δημιουργών ή ΑΑΑ παλαιότεροι που είχαν ούτως ή άλλως χαμηλή τιμή (μικρότερη π.χ. των €14.99), μπορούν ν' αποκτηθούν με €9.99 ή και €4.99, ενώ φθηνότερα cult hits... με μόνο λίγα ευρώ. Αλλά και AAA games "φετινής εσοδείας" - ή πάρα πολύ πρόσφατα, Σεπτεμβρίου και μετά - δέχονται εκπτώσεις της τάξης του 35%-50% (ακόμη υψηλότερες σε κάποιες περιπτώσεις). Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν, για παράδειγμα, τα Monster Hunter World, Assassin's Creed Odyssey, Divinity Original Sin 2 Definitive Edition και Shadow of the Tomb Raider.

Αυτά ισχύουν για μεμονωμένα games. Αν ο παίκτης επιλέξει να αγοράσει κάποιο από τα "πακέτα" της Steam - όπως αυτά που συγκεντρώνουν π.χ. όλους τους τίτλους της Valve ή της Eidos, κορυφαίους της Activision, της id, της Rockstar και άλλων γνωστών εταιρειών - οι οικονομίες κλίμακος γίνονται πολύ μεγαλύτερες. Για ο,τιδήποτε ανάμεσα στα 10 και τα... 100 PC games, πολλά εκ των οποίων αληθινά ΑΑΑ επιπέδου, το μέλος του Steam θα πληρώσει όσα για έναν ή δύο οποιουσδήποτε νέους τίτλους για PC: ανάμεσα στα €49.99 και τα €99.99 δηλαδή. Η "εξίσωση" που προκύπτει είναι απλή: πάρα, μα πάρα πολλές ώρες ψυχαγωγίας, για κόστος πρακτικά μηδαμινό.

Οι Fall Steam Sales θα διαρκέσουν έως και την Δευτέρα 26/11 και επειδή θα προστίθενται στο μεσοδιάστημα συνεχώς νέες προσφορές, αξίζει να παρακολουθεί κανείς τακτικά αυτές τις μέρες τη σχετική σελίδα της υπηρεσίας. Κλικ, κλικ, κλικ!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ