Sony: υπηρεσία διανομής ταινιών

Για PS3 και PSP, μέσα από το PlayStation Store, μέσα στη χρονιά

Μπορεί το iTunes να ήταν το πρώτο μεγάλο Δικτυακό κατάστημα που προσέφερε ταινίες για απευθείας αγορά ή ενοικίαση, όμως το PlayStation Network έχει ακόμη μεγαλύτερο... δικαίωμα - με την ιδιότητα της Sony και ως κινηματογραφικής εταιρείας - μεριδίου αγοράς από αυτήν την πηγή εσόδων. Η ιαπωνική εταιρεία, από μερικές απόψεις, ίσως... άργησε κιόλας να παρουσιάσει τη δική της αντίστοιχη υπηρεσία, όμως οι συνθήκες δεν έχουν στην ουσία αλλάξει (αν μη τι άλλο οι καταναλωτές είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με την ιδέα της ψηφιακής διανομής ταινιών σήμερα απ’ ότι 12 μήνες πιο πριν). Με αυτά ως δεδομένα, καμία έκπληξη που η Sony ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της δικής της υπηρεσίας και για την Ευρώπη μέσα στο έτος, και για τα δύο της συστήματα ηλεκτρονικής διασκέδασης.

Η υπηρεσία θα προσφέρει ταινίες και τηλεοπτικές σειρές τόσο σε συμβατική, όσο και σε υψηλή ευκρίνεια, από όλα σχεδόν τα μεγάλα κινηματογραφικά studio και τηλεοπτικά κανάλια (20th Century Fox, Disney, ABC, ESPN, Lionsgate, Metro Goldwyn Mayer, Paramount, Sony Pictures, Universal,Warner). Όπως και σε άλλες υπηρεσίες του είδους, οι καταναλωτές θα μπορούν να ξεκινήσουν την παρακολούθηση της ταινίας λίγη ώρα μετά από τη στιγμή που την αγοράζουν ή νοικιάζουν (ώστε να μεταφέρονται στο μεσοδιάστημα τα πρώτα τουλάχιστον λεπτά της), ενώ η ποικιλία των φιλμ που θα προσφέρονται θα είναι άκρως ικανοποιητική από την αρχή (αναφέρθηκαν ΑΑΑ κυκλοφορίες όπως τα Angels and Demons, Bruno, The Dark Knight, Dead Space: Downfall, Gran Torino, Harry Potter and the Order of the Phoenix, Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, Terminator Salvation, Transformers 2: Revenge of the Fallen και X-Men Origins: Wolverine).

Η Sony θα προσφέρει την νέα της υπηρεσία στο κοινό της Αγγλίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Ισπανίας στα τέλη Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, με την υπόσχεση να την επεκτείνει σε πιο πολλές ευρωπαϊκές μέσα στο 2010. Για την Ελλάδα ακόμη δεν έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες, και υπάρχει πάντοτε το ζήτημα των υποτίτλων στη γλώσσα μας που θα πρέπει με κάποιο τρόπο να λυθεί πριν μία υπηρεσία σαν αυτή μπορέσει να αποκτήσει ευρεία αποδοχή από το ελληνικό κοινό, αλλά... ελπίζουμε για το καλύτερο. Όπως πάντα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ