Ψηφιακά comics στο PSP

Σε συνεργασία με τη Marvel και άλλες εταιρείες του χώρου, σύντομα

Το γεγονός ότι η οθόνη του PlayStation Portable είναι αρκετά ευκρινής και μεγάλη όχι μόνο για video games, μα και για άλλα πράγματα, το γνωρίζει κάθε κάτοχος του φορητού συστήματος της Sony. Το... πρόβλημα είναι πως, πέρα από τη θέαση φωτογραφιών και video, η οθόνη αυτή δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί εύκολα για κάτι άλλο. Η ιαπωνική εταιρεία, με αφορμή την κυκλοφορία του PSPGo, θα επιδιώξει να αλλάξει αυτό το καθεστώς με μία σειρά από τρόπους - ανάμεσα σε αυτούς και με τη χρήση ενός νέου συστήματος ανάγνωσης comics (!) σε ψηφιακή μορφή, δυνατότητα για την οποία η Sony ανέπτυξε ειδική υπηρεσία που θα ενταχθεί σύντομα στο PlayStation Network.

Η υπηρεσία ονομάζεται προφανώς Digital Comics και θα ξεκινήσει τη λειτουργία της τους επόμενους μήνες στις ΗΠΑ και σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες (για την Ελλάδα δεν έχουμε ακόμη επιβεβαίωση αλλά για τον πρώτο καιρό δεν είναι πολύ πιθανό). Μέσα από την υπηρεσία αυτή οι κάτοχοι των PlayStation Portable θα είναι σε θέση να αγοράζουν σε ψηφιακή μορφή τεύχη comics, τα οποία θα διαβάζουν "καρέ-καρέ" στην έγχρωμη οθόνη με τη βοήθεια μιας λειτουργίας ονόματι Autoflow. Η Sony έχει φροντίσει να συνάψει συνεργασίες όχι μόνο με ένα από τα πιο μεγάλα ονόματα στο χώρο, τη Marvel, αλλά και άλλες εταιρείες (IDW, iVerse Media), ενώ δεν θα λείπει και περιεχόμενο λιγότερο εμπορικών και περισσότερο... indy προσανατολισμών.

Η ιδέα είναι σίγουρα πρωτότυπη και συμβαδίζει με την τάση της εποχής για την διανομή ψυχαγωγικού περιεχομένου απευθείας στις φορητές συσκευές των καταναλωτών (π.χ. Amazon Kindle για τα βιβλία). Απομένει να αποδειχθεί, ωστόσο, αν θα τύχει αποδοχής όχι μόνο στο κοινό των φανατικών φίλων των comics, αλλά και από το ευρύτερο κοινό. Μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της υπηρεσίας υποθέτουμε, θα έχουμε μια καλή ιδέα σχετικά με την εμπορική επιτυχία που η Sony, η Marvel και όλες οι εμπλεκόμενες εταιρείες μπορούν να περιμένουν από αυτήν. Για να είμαστε ειλικρινείς, πάντως, μια περιέργεια για την αίσθηση που θα δίνει η ανάγνωση comics στην οθόνη των PSP, την έχουμε. Ψέματα να πούμε;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ