PS Vita: τα άλλα games της Sony

Ποιοί τίτλοι από το PS Store αξίζουν της προσοχής των gamers;

Ολοκληρώνοντας τις παρουσιάσεις μας στο PlayStation Vita, τις λειτουργίες του, τις δυνατότητες και τα πρώτα games του, παραθέτουμε τις αξιολογήσεις μας για τα υπόλοιπα games της Sony που συνοδεύουν το νέο σύστημα στο πρώτο αυτό διάστημα της κυκλοφορίας του. Γιατί ναι μεν είναι τα Uncharted Golden Abyss και Wipeout 2048 οι αδιαμφισβήτητοι λόγοι για τους οποίους θα αγόραζε κανείς ένα Vita σήμερα, και το Little Deviants επιδεικνύει τις δυνατότητες του συστήματος έξυπνα, όμως υπάρχουν κι άλλα games που αξίζουν το χρόνο και τα χρήματα των κατόχων του, ανάλογα με τις προτιμήσεις των τελευταίων. Σύντομα και περιεκτικά, λοιπόν... έχουμε και λέμε!

Super Stardust Delta

Χωρίς καμία υπερβολή, η έκπληξη ανάμεσα στα games του PS Store: ένα shoot' em up όπως αυτά που παίζαμε στα "ουφάδικα" - σε δύο διαστάσεις, με ένα διαστημόπλοιο που κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις και πυροβολεί προς μία - αλλά με τον εξαιρετικά ακριβή έλεγχο που προσφέρουν οι δύο αναλογικοί μοχλοί του Vita, εκπληκτικά γραφικά και εθιστικό, προκλητικό gameplay. Οι κάτοχοι PS3 που είχαν ασχοληθεί με το Super Stardust HD πριν από λίγα χρόνια, ξέρουν τί περίπου να περιμένουν - και πόσο θα... "κολλήσουν" πάλι με την ανανεωμένη, εντυπωσιακή αυτή έκδοση. Οι υπόλοιποι απλώς μπορούν να το σκεφτούν ως τον καλύτερο λόγο να ξεκινήσουν, με μια προπληρωμένη PlayStation Network Card ίσως, τα πρώτα τους "ψώνια" από το PS Store. Απίθανο!
Βαθμολογία: *****/*****

Modnation Racers: Road Trip

Ο cartoony τίτλος αγώνων ταχύτητας που είχε εντυπωσιάσει πριν από δύο χρόνια στο PS3 για τις δημιουργικές επιλογές που προσφέρει - οι παίκτες μπορούν να σχεδιάσουν εύκολα σε 3D τις δικές τους αγωνιστικές πίστες και να συναγωνιστούν σ' αυτές - "περνά" και στο Vita, αλλά όχι άψογα. Τα γραφικά και ο ήχος είναι τυπικά, οι χρόνοι αναμονής ανάμεσα στις πίστες υπολογίσμοι, ενώ το σύστημα δημιουργίας για νέες αγωνιστικές πίστες και χαρακτήρες αξιοποιεί την οθόνη αφής με τρόπο που παραδόξως καθιστά τη διαδικασία... δυσκολότερη. To παιχνίδι αυτό καθ' αυτό - οι αγώνες οι ίδιοι στην εξέλιξή τους δηλαδή - δεν είναι κακό, θα το προτείναμε όμως χωρίς δισταγμούς μόνο στο κοινό που είχε αγαπήσει το ModNation στο PS3 - οι υπόλοιποι ίσως καλό θα ήταν επενδύσουν σε κάτι άλλο ή να περιμένουν να μειωθεί (σημαντικά) η τιμή του στο PS Store.
Βαθμολογία: ***/*****

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ