Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: παίξτε video games!

Στο πλαίσιο της παραμονής στο σπίτι λόγω COVID-19, βέβαια, αλλά και πάλι

Η πανδημία του νέου κορονοϊού που συνεχίζει να εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο έχει αλλάξει τα δεδομένα της καθημερινότητας των πολιτών, άλλαξε όμως απρόσμενα και την... στάση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας απέναντι στα video games (έστω και προσωρινά). Ο οργανισμός - ενώ πέρυσι είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με την απόφασή του να χαρακτηρίσει εν δυνάμει και υπό συνθήκες το gaming "ψυχική διαταραχή" λόγω των στοιχείων εθισμού που συναντά κανείς στην ενασχόληση με αυτά - εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει σε συνεργασία με εταιρείες του κλάδου προωθητική ενέργεια στα κοινωνικά δίκτυα, μέσω της οποίας παρακινεί το κοινό να ασχοληθεί με τα video games! Πώς αλλάζουν οι καιροί...

Η προωθητική ενέργεια λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο φυσικά της προτροπής σε όλες πρακτικά τις χώρες που έχουν πληγεί από τον COVID-19 να παραμένουν οι πολίτες στα σπίτια τους έτσι ώστε να ανακοπεί η εξάπλωσή του ιού. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας "εγκρίνει" για τον σκοπό αυτό την διασκέδαση του κόσμου και με τα video games, κατά προτίμηση δε με εκείνα που παίζονται και με άλλους παίκτες Δικτυακά ώστε να ενισχύεται η επικοινωνική τους πλευρά και η κοινωνική επαφή που μπορούν να προσφέρουν έστω και μέσω Internet - με την ασφάλεια όμως της απομακρυσμένης και απομονωμένης τέτοιας επαφής, που είναι προφανώς και το ζητούμενο.

Δεκαοκτώ μέχρι στιγμής εταιρείες από τον χώρο του gaming συνεργάζονται σε αυτήν την ενέργεια με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, διοργανώνοντας ειδικά τουρνουά, δραστηριότητες και άλλες εκδηλώσεις "μέσα στα" games τους, έτσι ώστε να προσφέρουν στους παίκτες κίνητρο να παραμείνουν στις οικίες τους διασκεδάζοντας. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι Activision/Blizzard, Riot και Unity, περισσότερες ωστόσο αναμένεται να προστεθούν το επόμενο διάστημα. Οι παίκτες μπορούν να βρουν στα κοινωνικά δίκτυα τα μηνύματα και τις ανακοινώσεις των εταιρειών που συμμετέχουν στην ενέργεια αυτή μέσω του hashtag #PlayApartTogether. Καλή διασκέδαση και... ασχέτως Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και gaming, μένουμε σπίτι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ