O Τρωϊκός Πόλεμος σε video game στρατηγικής

H περίφημη Creative Assembly κάνει... remix ιστορίας και μυθολογίας με το Total War Saga: Troy

Όσο οι σύγχρονες μορφές ψυχαγωγίας αναζητούν πρωτογενές υλικό στο οποίο θα στηρίξουν ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και video games, και όσο... είναι ανίκανες να δημιουργήσουν τέτοιο υλικό μόνες τους, τόσο θα γυρνούν σε πηγές όπως η αρχαία ιστορία διαφόρων λαών - και την ελληνική την έχουν επισκεφθεί τόσες φορές, που νομίζαμε πως "τα είχαμε δει όλα", όσον αφορά στα games τουλάχιστον. Ε, κάναμε λάθος: η διάσημη Creative Assembly, η εταιρεία που έχει προσφέρει στην κατηγορία των τίτλων στρατηγικής την διάσημη σειρά των Total War, αναπτύσσει νέα παραγωγή η οποία χρησιμοποιεί ως υπόβαθρο και πλαίσιο δημιουργικό την... Ιλιάδα. Περίπου!

Πράγματι, στο Total War Saga: Troy όπως στο έπος του Ομήρου o Πάρης απαγάγει την (εννοείται ωραία) Ελένη και οι Έλληνες - χωρισμένοι σε μικρότερα βασίλεια - αποφασίζουν ν' αξιοποιήσουν την απαγωγή ως πρόφαση για να καταστρέψουν την Τροία και να καρπωθούν τους φυσικούς πόρους και την στρατηγική θέση της βόρειας Μικράς Ασίας. Οι παίκτες αναλαμβάνουν την διοίκηση είτε κάποιου από τα σημαντικότερα ελληνικά βασίλεια - με αποστολή να πείσει τα υπόλοιπα μέσω διπλωματίας, εμπορίου ή της βίας τα υπόλοιπα να συνενωθούν σε μία ενιαία στρατιωτική δύναμη - είτε την διοίκηση των υπερασπιστών της Τροίας ενάντια στους Έλληνες.

Παρόντες στο σεναριακό τμήμα του τίτλου είναι όλοι οι... συνήθεις ύποπτοι του ομηρικού έπους, όπως ο Αγαμέμνονας, ο Αχιλλέας, ο Έκτορας και ο Οδυσσέας, μα και πολλοί θεοί όπως ο Δίας, η Αφροδίτη και ο Άρης, που παίζουν τον δικό τους ρόλο στην εξέλιξη των μαχών. Νέα στοιχεία στους βασικούς μηχανισμούς παιχνιδιού στο Troy σε σχέση με άλλα μέλη της σειράς των Total War δεν γνωρίζουμε ακόμη αν υπάρχουν, αλλά στιγμιότυπα και video επιβεβαιώνουν την συμμετοχή και μυθολογικών πλασμάτων στις συγκρούσεις. Η κλίμακα των τελευταίων, δε, είναι όπως πάντα εντυπωσιακή.

Το Total War Saga: Troy θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσω της υπηρεσίας Steam της Valve μέσα στην επόμενη χρονιά για προσωπικούς υπολογιστές βασισμένους σε Windows (αργότερα και για Η/Υ βασισμένους σε Linux ή macOS). Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε τις πιθανότητες επιτυχίας του, φυσικά, αλλά με την εμπειρία της Creative Assembly δεδομένη και το ενδιαφέρον της αγοράς για τα ιστορικά strategy games σε Η/Υ να αναζωπυρώνεται σύντομα με την κυκλοφορία του Age of Empires II Definitive Edition, το TWS: Troy αξίζει της προσοχής όσων αγαπούν τους τίτλους της κατηγορίας. Ακόμη και... χωρίς Δούρειο Ίππο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ