O Master Chief δεν πάει σινεμά

Άκυρο το κινηματογραφικό Halo, για την ώρα τουλάχιστον σύμφωνα με τη Microsoft

Μάς φαίνεται σαν... αρχαία ιστορία τώρα, ήταν όμως μόλις τρία χρόνια πριν, στην εκδήλωση X06 της Microsoft, όταν η αμερικανική εταιρεία είχε ανακοινώσει - μετά πανυγηρισμών ομολογουμένως - τη συνεργασία της με τον Peter Jackson, το διάσημο σκηνοθέτη της τριλογίας The Lord of the Rings. H συνεργασία αφορούσε σε μία νέα παραγωγή με θέμα το πολυτιμότερό της franchise, το Halo, υποσχόμενη "ένα νέο είδος ψυχαγωγίας που αξιοποιεί την υψηλή ευκρίνεια και συνδυάζει στοιχεία σινεμά και gaming με τρόπους που δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν". Τότε το Xbox 360 είχε μόλις πραγματοποιήσει ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα, η παγκόσμια "οικονομική κρίση" δεν είχε χτυπήσει την πόρτα κανενός, η βιομηχανία του κινηματογράφου είχε έρωτα μεγάλο με τη βιομηχανία του gaming και όλα φαίνονταν ρόδινα για το όλο project (του οποίου το ακριβές περιεχόμενο δεν μάθαμε ποτέ πάντως).

Fast forward στα μέσα καλοκαιριού του 2009 και ο ίδιος ο Jackson, σε συνέντευξή του, ομολογεί ότι δεν εμπλέκεται πια σε κανένα επίπεδο με την παραγωγή κάποιας ταινίας ή κάποιου τίτλου με θέμα το Halo και ότι το όλο θέμα έχει πρακτικά λήξει γι' αυτόν. Κάποιες ημέρες μετά από τις δηλώσεις αυτές του Peter Jackson - και αφού δημιουργήθηκε στο Web αρκετή αναστάτωση με το όλο ζήτημα - η Microsoft παραδέχθηκε ότι το project "έχει παγώσει" και ότι η αμερικανική εταιρεία θα συνεχίσει μεν να στηρίζει τα Halo, αλλά δεν έχει πόρους να διοχετεύσει στην συνεργασία αυτή.

Από την... απολύτως προσεκτική επιλογή των λέξεων της σχετικής ανακοίνωσης, πάντως, εύκολα διακρίνει κανείς ότι η αμερικανική εταιρεία "αφήνει την πόρτα ανοιχτή" για το συγκεκριμένο project για λόγους εντυπώσεων και μόνο: από τη στιγμή που η ταινία του Halo δεν στηρίχθηκε από κάποια μεγάλη κινηματογραφική, η εμπλοκή του Jackson φυσιολογικά ακυρώθηκε. Από την άλλη, ποτέ δεν ξέρει κανείς. Εξερχόμενη κάποια στιγμή από την οικονομική δυστοκία, η βιομηχανία του θεάματος είναι πιθανό να ενδιαφερθεί ξανά για τον Master Chief και τις περιπέτειές του. Μέχρι τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ