Ματαιώνεται η έκθεση Ε3 2020

Λόγω της εξάπλωσης του κορωναϊού στις ΗΠΑ, εκ των πραγμάτων διαφορετική... είσοδος στην "επόμενη γενιά" gaming

Οι σχετικοί "ψίθυροι" είχαν αρχίσει να ακούγονται στα social media και στο Web από χθες αργά το βράδυ (10/3), ενισχύθηκαν από διάφορες αναφορές πηγών από τις ΗΠΑ στην συνέχεια και πριν από λίγο είχαμε την επίσημη επιβεβαίωση: ο Entertainment Software Association, ο φορέας που διοργανώνει κάθε χρόνο την μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο για τα video games, την Ε3, ανακοίνωσε πως αυτή ματαιώνεται για φέτος και δεν θα λάβει χώρα στις αρχές Ιουνίου στο Los Angeles όπως συνέβαινε εδώ και πολλά χρόνια. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην μακρά ιστορία της έκθεσης (από το 1996), όμως η γοργή εξάπλωση του κορωναϊού και στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν άφησε στον ESA πολλά περιθώρια, καθώς στην πολιτεία της California έχει κυρηχθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και όλα δείχνουν πως το LA δεν θα επανέλθει στους κανονικούς του ρυθμούς εγκαίρως για την διεξαγωγή της έκθεσης αυτής.

Φυσικά η Ε3 είναι μία μόνο από τις δεκάδες εκθέσεις και εκδηλώσεις που έχουν ματαιωθεί στον χώρο της τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών και της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά, όταν δηλαδή κατέστη αντιληπτό πως η επιδημία του κοροναϊού δεν αφορά μόνο στην Κίνα. Όμως ειδικά η φετινή Ε3 είχε μία ιδιαίτερη - έστω... ιστορικά - σημασία, καθώς μέσα στο έτος αναμένεται η κυκλοφορία των νέων PlayStation και Xbox, σηματοδοτώντας μία καινούργια "γενιά" ψηφιακής διασκέδασης για το σπίτι. Στο πλαίσιο της έκθεσης Ε3 παραδοσιακά βλέπουμε τα πρώτα games "επόμενης γενιάς" και γίνονται πολλές από τις ανακοινώσεις που διαμορφώνουν και εμπορικά το "πεδίο της μάχης" για τα νέα αυτά συστήματα.

Φέτος όλες οι εταιρείες του χώρου που συμμετείχαν ακόμη στην Ε3 - γιατί τα τελευταία χρόνια οι απούσες είχαν αυξηθεί σε αριθμό - θα πρέπει να βρουν άλλο τρόπο να συγκεντρώσουν τα φώτα της δημοσιότητας στα προϊόντα τους. Η Sony δεν θα συμμετείχε ούτως ή άλλως και το πιθανότερο είναι να μην επηρεάζεται από την εξέλιξη αυτή (τουλάχιστον όχι σε επίπεδο PR), η Microsoft ανακοίνωσε πως θα διοργανώσει ειδικό show που θα προβληθεί μέσω Internet στο κοινό της, ενώ η Nintendo, η Electronic Arts, η Ubisoft, η Capcom, η Take2, η Square Enix, η Namco και άλλες εταιρείες είχαν παράλληλα πλάνα με την διεξαγωγή της Ε3 και πιθανώς θα χρειαστεί τώρα να τα επεκτείνουν. Σε κάθε περίπτωση ο ESA υποσχέθηκε πως θα προσφέρει μία Ε3 2021 καλύτερη από αυτήν που σχεδίαζε για φέτος, έστω κι αν... βάσει παγκόσμιων εξελίξεων προφανώς δεν είναι "στο χέρι του" μόνο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ