Η καλύτερη απεικόνιση για video games; Μία LG OLED TV!

Όλοι οι λόγοι για τους οποίους η αρτιότερα εξοπλισμένη τηλεόραση της αγοράς για Xbox και PlayStation αξίζει την προσοχή σου

Αγαπάς τα games που παίζονται με οικιακά συστήματα ηλεκτρονικής διασκέδασης όπως ένα Xbox ή ένα PlayStation και γνωρίζεις πως το ένα πράγμα που μπορεί αληθινά να "απογειώσει" την διασκέδασή σου με αυτά είναι η χορταστική, απολαυστική εικόνα. Οι δυνατότητες των συστημάτων αυτών έχουν εξελιχθεί πια τόσο πολύ ώστε μία απλή τηλεόραση να μην εκμεταλλεύεται όλα όσα προσφέρουν και θα ήθελες μία που μπορεί να το κάνει. Όμως... πρόβλημα: άλλες τηλεοράσεις έχουν γρήγορα "αντανακλαστικά", άλλες όχι, άλλες υποστηρίζουν υψηλή ανάλυση σωστά, άλλες "έτσι κι έτσι", άλλες συνεργάζονται άψογα με το Xbox ή το PlayStation, άλλες όχι ή όχι στον ίδιο βαθμό. Και τί δεν θα' δινες για μία τηλεόραση που να τα προσφέρει όλα σε κορυφαία ποιότητα, χωρίς αμφιβολίες ή ημίμετρα ή πιθανά προβλήματα. Σωστά;

Ε, αυτή η τηλεόραση υπάρχει - αλλά δεν είναι... "όποια κι όποια". Είναι μία τηλεόραση OLED της LG, αλλά σε διαγώνιο κατάλληλη για "προσωπικό" gaming: η νέα LG 48CX OLED TV που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες και στην ελληνική αγορά.

Το συγκεκριμένο μοντέλο τηλεόρασης φέρνει, για πρώτη φορά, σε μέγεθος κατάλληλο για τοποθέτηση σε οικιακό γραφείο ή υπνοδωμάτιο το οπτικό αποτέλεσμα που απολαμβάνουν για χρόνια όσοι ενδιαφέρονται πάνω απ' όλα για την ποιότητα εικόνας σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Ο απόλυτος έλεγχος - σε επίπεδο pixel - και ο ασύγκριτος λόγος αντίθεσης που προσφέρει μία οθόνη OLED, σε συνδυασμό με τα φυσικά, ισορροπημένα χρώματα που αποδίδονται σε όλη της την επιφάνεια και από όλες τις οπτικές γωνίες, καθιστά την 48CX μία τηλεόραση της οποίας το επίπεδο απεικόνισης βρίσκεται ασυζητητί στην κορυφή της κατηγορίας της.

Αυτό όμως ίσχυε πάντα για τις τηλεοράσεις OLED. Η 48CX της LG ξεχωρίζει ανάμεσα στις άλλες όχι μόνο λόγω του μεγέθους που επιτρέπει την ευκολότερη τοποθέτηση και χρήση της, αλλά και λόγω χαρακτηριστικών που προσφέρει ειδικά σε όσους αγαπούν τα video games και δη αυτά που προσφέρουν τα νέα Xbox και PlayStation. Ενσωματώνει θύρες HDMI έκδοσης 2.1, υποστηρίζοντας τις δύο σημαντικότερες τεχνολογίες που καθιστούν την ενασχόληση με σύγχρονα games περισσότερο άνετη, απροβλημάτιστη και τελικά διασκεδαστική: την VRR (για να προβάλλει η οθόνη όλα τα καρέ της δράσης που λαμβάνει από τα games ομαλά και χωρίς "σπασίματα") και την ALLM (για την αυτόματη ενεργοποίηση λειτουργίας της οθόνης με τα ταχύτερα "αντανακλαστικά" και τις λιγότερες δυνατές καθυστερήσεις).

Εξοπλισμένη με αυτές τις τεχνολογίες η LG 48CX OLED μπορεί να προβάλλει σε ανάλυση εικόνας 4Κ τα games που παίζεις με Xbox Series S|X ή PlayStation5, σε ρυθμό έως και 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο - μεταβαλλόμενο κατάλληλα ώστε να έχεις την απόλυτα ομαλή κίνηση που θέλεις από τoυς εξελιγμένους τίτλους τους. H 48CX υποστηρίζει γι' αυτόν τον σκοπό τις, πιστοποιημένες από τον οργανισμό HDMI Forum, αντίστοιχες λειτουργίες του προτύπου HDMI, όπως τις προσφέρουν τα καινούργια Xbox και PlayStation. Υποστηρίζει, παράλληλα, και στις τέσσερις θύρες της τόσο την τεχνολογία G-Sync (για κάρτες γραφικών της nVidia) όσο και την FreeSync (για κάρτες γραφικών της AMD), για την περίπτωση που θα θελήσεις μελλοντικά να συνδέσεις και PC στην τηλεόραση αυτή πέρα από Xbox ή PlayStation. Επιλογές, έχεις!

Όλα αυτά η LG 48CX OLED τα εξασφαλίζει προσφέροντας παράλληλα χρόνο απόκρισης οθόνης της τάξης του... 1 ms (!), πλήρη υποστήριξη στην τεχνολογία HDR (ώστε να απολαμβάνεις εντυπωσιακή απόδοση χρωμάτων) αλλά και πλήρη υποστήριξη στην τεχνολογία eARC (για να προωθείς τον ήχο των games σου σε εξωτερικό ηχοσύστημα αν το προτιμάς) ή την τεχνολογία WiSA (για να αξιοποιείς και ασύρματα ηχεία με την τηλεόραση τοποθετημένα οπουδήποτε μέσα στον χώρο).

Όντας μία σύγχρονη Smart TV - και μάλιστα από τις καλύτερες που υπάρχουν στην κατηγορία της - η LG 48CX OLED παρέχει βέβαια και όλα όσα χρειάζεσαι για διασκέδαση όχι μόνο με games, αλλά και γενικότερα. Για τις ώρες που... θέλεις να ξεκουραστείς από το παιχνίδι προσφέρει apps πρόσβασης σε Δικτυακές υπηρεσίες όπως οι Netflix, Apple TV Plus, Disney Plus και Amazon Prime Video για θέαση ταινιών ή τηλεοπτικών σειρών σε εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ήχου (με υποστήριξη και Dolby Vision/Dolby Atmos στο περιεχόμενό τους). Προσφέρει επίσης πρόσβαση στις πιο πολλές Δικτυακές δημοφιλείς υπηρεσίες που χρησιμοποιείς συχνά, όπως το YouTube ή το Twitch.

Η ίδια η τηλεόραση ενσωματώνει, δε, player app που αναπαράγει τα αγαπημένα σου αρχεία φωτογραφιών, μουσικής και video από αποθηκευτικά μέσα USB - ή από το τοπικό σου οικιακό δίκτυο - ενώ αντλεί και περιεχόμενο ασύρματα από το smartphone ή το tablet σου ανά πάσα στιγμή. Με τον άπλετο χώρο της σε desktop των Windows ή macOS μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε δουλειά θέλεις με άνεση και. Η 48CX, άλλωστε, λειτουργεί και... σαν απλή τηλεόραση για το ματς εκείνο που δεν θέλεις να χάσεις, σε περίπτωση που με όλα αυτά το είχες ξεχάσει!

Ας... είμαστε ειλικρινείς όμως: καλές οι ταινίες ή οι σειρές, όμως ούτε που θα σού περνούν απ' το μυαλό όταν θα παίζεις σε 48 απολαυστικές ίντσες, με κορυφαία ποιότητα απεικόνισης, games δράσης με απίθανης λεπτομέρειας γραφικά όπως τα Assassin's Creed Valhalla, Call of Duty: Black Ops Cold War και Cyberpunk 2077 ή games άλλων κατηγοριών όπως τα DiRT 5, Ori and the Will of the Wisps και Tetris Effect Connected. Αγαπημένα σου games, δε, όπου η ομαλή κίνηση κι η γρήγορη ανταπόκριση της οθόνης "κάνουν την διαφορά", όπως τα Fornite, PUBG ή Destiny 2, θα νοιώσεις πως τα παίζεις για πρώτη φορά όταν τα αντικρύσεις με τα χρώματα μίας OLED και τα χειριστείς με τόση ταχύτητα κι ακρίβεια. Είναι μία υπόσχεση που μόνο η LG 48CX OLED μπορεί να δώσει σήμερα στους παίκτες Xbox Series S|X ή PlayStation5. Και να την κρατήσει στο ακέραιο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ