Horizon: Zero Dawn, στιγμιότυπα

Το ομορφότερο ως τώρα video game του 2017 επιδεικνύει τα γραφικά του σε PS4/PS4 Pro

Δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι από αυτήν την "γενιά" οικιακών συστημάτων ηλεκτρονικής διασκέδασης, όπως αυτή ορίζεται με την κυκλοφορία των PlayStation4 και Xbox One το 2013, έχουμε ήδη δει έναν αριθμό από υπέροχα games, σε διάφορες κατηγορίες, τα οποία απλώς δεν ήταν εφικτό να υλοποιηθούν στα PS3/Xbox 360. Όμως ακόμη και με αυτό ως δεδομένο, το Horizon: Zero Dawn της Guerilla - που κυκλοφορεί σε μερικές ημέρες αποκλειστικά για τα PS4/PS4 Pro - στον τομέα των γραφικών και της καλλιτεχνικής διεύθυνσης στέκεται υψηλότερα από την συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών που έχουμε δει μέχρι σήμερα, ανεξαρτήτως είδους video game. Είναι ένα αληθινό έργο τέχνης, χωρίς... την παραμικρή διάθεση υπερβολής.

Αν και βέβαια δεν μπορεί πραγματικά να "εισπράξει" κανείς ούτε το επίπεδο της λεπτομέρειας ούτε την αξιοθαύμαστη κλίμακα του κόσμου του Horizon αν δεν το παίξει αρκετά, παραθέτουμε έναν αριθμό από στιγμιότυπα που μπορούν να δώσουν μία ιδέα του τί μπορεί να περιμένει κανείς από την παραγωγή της Sony. Έχουν μικρύνει σε μέγεθος και διαμορφωθεί για τις ανάγκες του Web, οπότε ούτε στην υψηλότερη ανάλυση που μπορεί να αποδώσει το PS4 Pro βρίσκονται, ούτε φυσικά απεικονίζουν τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας HDR στην απόδοση των χρωμάτων από το PS4 Pro. Για την σύλληψή τους έχει χρησιμοποιηθεί τόσο ο συνήθης μηχανισμός αποθήκευσης screenshots του λειτουργικού συστήματος του PS4, όσο και το έξοχο Photo Mode, το οποίο προσφέρει όλες τις απαραίτητες επιλογές για να δημιουργήσει κανείς κυριολεκτικά... φωτογραφίες μέσα από τον φανταστικό κόσμο του Horizon: Zero Dawn (και σε ανάλυση 4Κ μάλιστα). Χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, λοιπόν, voila!









Αυτά ήταν, φυσικά, μόνο ελάχιστα από τα στιγμιότυπα που θα μπορούσε να συλλάβει κανείς μέσα από το Horizon: Zero Dawn - υπάρχει και το θέμα των... μισητών spoilers πάντοτε! Οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital, πάντως, μπορούν να είναι βέβαιοι πως είναι πολλά τα σημεία του τίτλου στα οποία η Guerilla έχει φροντίσει να προκαλέσει τον θαυμασμό και το αληθινό... δέος των gamers τόσο με τον σχεδιασμό των μηχανοκίνητων ζώων που κατοικούν στον φανταστικό του κόσμο, όσο και με την κλίμακα των τοποθεσιών του, την αρχιτεκτονική συγκεκριμένων χώρων, και φυσικά την προσοχή στην λεπτομέρεια όλων αυτών. Σε λίγες μέρες, όλοι οι κάτοχοι PS4/PS4 Pro θα είναι σε θέση να το διαπιστώσουν. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ