Gran Turismo Sport: η εκδήλωση

H Sony επιλέγει την πατρίδα της Ferrari για την εκκίνηση του φιλόδοξου τίτλου της

H Sony έχει να επιδείξει πια αρκετές σειρές τίτλων στο οπλοστάσιό της με "ειδικό βάρος" στα μάτια των κατόχων PlayStation, όμως η αλήθεια είναι πως ακόμη και βάσει... ιστορικότητας αυτή των Gran Turismo ξεχωρίζει. Τα GT έχουν ακολουθήσει "από κοντά" όλα τα οικιακά συστήματα ψυχαγωγίας του ιαπωνικού κολοσσού κι έχουν συμμετάσχει σε διόλου ευκαταφρόνητο βαθμό στην επιτυχία τους - και παρά το γεγονός ότι το GT5 "κράτησε πίσω" την σειρά σε κάποιο βαθμό, παρά το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός από τα Forza MotorSports και Project Cars είναι σκληρός, η κυκλοφορία κάθε νέου GT παραμένει σημείο-σταθμός στην πορεία του gaming. Πόσο μάλλον αυτή του Gran Turismo Sport, του πρώτου μέλους της οικογένειας των GT για τα PS4/PS4 Pro, που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στα καταστήματα.

H Sony διοργάνωσε ένα διήμερο event στην Modena της Ιταλίας, την κωμόπολη απ' όπου κατάγεται ο Enzo Ferrari και την αφετηρία της δημιουργίας ενός αληθινά θρυλικού ονόματος στην ιστορία των τεσσάρων τροχών - και το διάστημα αυτό των 48 ωρών το αξιοποίησε στο έπακρο προκειμένου να υπενθυμίσει σε δημοσιογράφους και συνεργάτες πως η Polyphony Digital και ο Kazunori Yamauchi, η δημιουργός των GT και ο πρόεδρός της, συνεχίζουν να έχουν με την αυτοκινητοβιομηχανία τον τύπο της ειδικής σχέσης που άλλες εταιρείες δεν απολαμβάνουν. Η Ferrari δεν ανοίγει το μουσείο της σε... όποιο κι όποιο στέλεχος της αγοράς του gaming, δεν φιλοξενεί για δείπνο δημοσιογράφους στην αίθουσα όπου τιμά την ζωή του Enzo, δεν βραβεύει Ιάπωνες για την γνώση τους στην μηχανολογία και την αυτοκίνηση. Για την Polyphony, το GT Sport και τον Yamauchi, το έκανε.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης είχαν στηθεί εγκαταστάσεις που φιλοξενούσαν το GT Sport σε μορφή demo για τους δημοσιογράφους, τις εγκαταστάσεις αυτές ωστόσο κοσμούσαν μερικά από τα πλέον γνωστά supercars του αγωνιστικού τομέα της αυτοκίνησης (προκαλώντας το ενδιαφέρον της... μισής Modena φυσικά). Οι δημοσιογράφοι αυτοί, δε, είχαν και την σπάνια ευκαιρία να βιώσουν στο test track της Ferrari πώς ακριβώς είναι να οδηγείς υπεροχήματα επιπέδου Lamborghini Huracan Spyder ή Porsche 911 GT3 τόσο στον εικονικό κόσμο του GT Sport, όσο και στον πραγματικό, μέσα στην πίστα της Modena. Η... ταχυκαρδική εμπειρία 500 ή 600 ίππων στην προσταγή ενός οδηγού είναι κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια και, αναμενόμενα, κάτι που κανένα video game δεν μπορεί να αναπαράγει με την ίδια αίσθηση κινδύνου, δέους και απόλαυσης. Όχι ακόμη, τουλάχιστον!

Το διήμερο ολόκληρώθηκε με την τελική φάση του "εσωτερικού" πρωταθλήματος GT Sport που διοργάνωσε η Polyphony Digital στο πλαίσιο της εκδήλωσης - και εκεί ο Yamauchi με την ομάδα του είχαν την ευκαιρία να επιδείξουν... μεγαλειωδώς, σε τεράστια εικόνα βιντεοπροβολής 4Κ, πανίσχυρο ηχοσύστημα και έξοχη live περιγραφή από επαγγελματία speaker, πώς ακριβώς φαντάζονται το GT Sport στην νέα του κατεύθυνση των E-Sports: σαν ένα αθλητικό γεγονός αντάξιο της Formula 1 ή του WRC, με υπερθέαμα αντίστοιχό τους, και Δικτυακό κοινό από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Με την διαφορά, βέβαια, ότι οι συμμετέχοντες και οι νικητές στα εικονικά πρωταθλήματα του GT Sport δεν είναι απαραίτητο να ζήσουν την ζωή του αθλητή, παρά μόνο ν' αποδείξουν το πάθος του αφοσιωμένου gamer.

Αν και κατά πόσο η Sony και η Polyphony Digital θα κατορθώσουν κάτι τέτοιο απομένει ν' αποδειχθεί, καθώς ο χώρος των E-Sports είναι εκκεντρικός και εξαιρετικά απαιτητικός στην υποστήριξη. Κανείς ωστόσο δεν πρόκειται να κατηγορήσει τις δύο εταιρείες για μικρούς στόχους. Αυτό... να λέγεται - και, ενίοτε, να γράφεται.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ