Ghost of Tsushima: νέο υλικό, νέα έκδοση

Η Director's Cut διαθέσιμη τον Αύγουστο για PS4 και PS5, τόσο ως αναβάθμιση όσο και αυτόνομα

Σχετική φημολογία "ακουγόταν στο Web" εδώ και καιρό, όμως η Sony το επισημοποίησε πριν από λίγες ώρες: ένα από τα καλύτερα video games του 2020 ασχέτως φορμά, το Ghost of Tsushima, αποκτά γενναία επέκταση περιεχομένου και την δική του έκδοση "Director's Cut". Οι Ιάπωνες έχουν προσφέρει τέτοιο πρόσθετο υλικό και για άλλους τίτλους τους στο παρελθόν βέβαια (όπως για τα Horizon και Spider-man) μα, επειδή ο συγκεκριμένος κυκλοφόρησε ουσιαστικά ανάμεσα σε δύο διαφορετικές γενιές PlayStation, το θέμα με τις διαφορετικές εκδόσεις του... χρειάζεται επεξήγηση!

Κατ' αρχήν: η αυτόνομη επέκταση - η οποία αναβαθμίζει την υπάρχουσα έκδοση του Ghost of Tsushima σε Director's Cut - κοστίζει €19.99 και θα κυκλοφορήσει στις 20 Αυγούστου. Περιλαμβάνει ένα ολόκληρο νέο νησί για να εξερευνήσει ο παίκτης, το Iki: αυτό βρίσκεται κοντά στο Tsushima και ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας μεταβαίνει εκεί μετά από φήμες για την παρουσία Μογγόλων στρατιωτών. Η επέκταση του Iki Island προσφέρει νέο σενάριο και χαρακτήρες, καινούργιες τοποθεσίες, νέους τύπους αντιπάλων, νέα πανοπλία για τον Jin και το άλογό του, νέες τεχνικές, νέα mini games και άλλα (και νέα Trophies επίσης).

Αξίζει να σημειωθεί πως η έκδοση αυτή για PS4 μπορεί να παιχθεί και στο PS5 μέσω του μηχανισμού συμβατότητας ανάμεσα στα δύο συστήματα, αλλά παραμένει η υπάρχουσα για PS4. Για τους παίκτες που δεν έχουν ακόμη PS5, η αγορά της αυτόνομης επέκτασης τους δίνει την δυνατότητα να αγοράσουν στο μέλλον την έκδοση του Ghost of Tsushima Director's Cut για PS5 προς €9.99. Για τους καταναλωτές που έχουν ήδη αγοράσει το PS5, δε, η Sony προσφέρει την επιλογή αναβάθμισης απευθείας από την σημερινή έκδοση για PS4 στην έκδοση Ghost of Tsushima Director's Cut για PS5 προς €29.99.

Τί ακριβώς προσφέρει η Ghost of Tsushima Director's Cut για το PlayStation5, λοιπόν; Πολλά κι ενδιαφέροντα: εκμεταλλεύεται τους μηχανισμούς ανάδρασης και αντίστασης στο χειριστήριο DualSense, αξιοποιεί τον ταχύτατο δίσκο SSD του PS5 για να μειώσει τους χρόνους αναμονής στα πάντα, βελτιώνει την απόδοση ήχου 3D, προσφέρει νέες επιλογές απεικόνισης με δυναμική ανάλυση 4Κ και ρυθμό σάρωσης οθόνης που στοχεύει στα 60 καρέ. Η έκδοση του Ghost of Tsushima Director's Cut για το PS5 συγχρονίζει και τις κινήσεις των χειλιών με τους διαλόγους στα ιαπωνικά, καθώς το νεότερο σύστημα της Sony αποδίδει αυτές τις σεκάνς σε πραγματικό χρόνο.

Η Sucker Punch, δημιουργός του τίτλου, επιβεβαιώνει πως οι παίκτες που παίζουν αυτόν τον καιρό ή έχουν ολοκληρώσει το Ghost of Tsushima στο PS4 μπορούν να μεταφέρουν την πρόοδό τους στο PS5 χωρίς πρόβλημα. Για τους νέους παίκτες το περιεχόμενο της επέκτασης του Iki Island γίνεται διαθέσιμο από το Act 2 του τίτλου (αφού έχουν φτάσει στην περιοχή Toyotama και μετά). Πέρα από το νέο υλικό του Iki Island και τις τεχνικές αναβαθμίσεις για PS5, δε, όλοι οι παίκτες PlayStation θα λάβουν για τον τίτλο μία αναβάθμιση λίγο πριν ή την ημέρα κυκλοφορίας του η οποία θα προσφέρει έναν αριθμό από επιλογές και δυνατότητες που οι ίδιοι οι gamers είχαν ζητήσει κατά καιρούς.

Στις 20 Αυγούστου, άλλωστε, η Sony θα κυκλοφορήσει κι αυτόνομες τις εκδόσεις Ghost of Tsushima Director's Cut edition για το PS4 και το PS5. Αυτές περιέχουν όλα τα παραπάνω συν την Δικτυακή επιλογή παιχνιδιού Legends (η οποία θα εμπλουτιστεί επίσης), συν έναν αριθμό από αντικείμενα ή bonus, ένα ψηφιακό artbook και σχολιασμό από τους δημιουργούς, προς €59.99 και €69.99 αντιστοίχως. Και οι δύο εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες στο PlayStation Store και σε υλική μορφή οπτικού δίσκου. Η Sucker Punch υπόσχεται να γνωστοποιήσει πιο πολλά στοιχεία τόσο για το περιεχόμενο του Iki Island όσο και την νέα επιλογή παιχνιδιού του Legends.

Είναι πρακτικά βέβαιο ότι, προωθώντας αυτήν την νέα έκδοση Director's Cut, η Sony στοχεύει το Ghost of Tsushima να ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 10 ή και περισσότερα εκατομμύρια αντίτυπα (αυτήν την στιγμή βρίσκεται στα 7). Ο τίτλος σαφώς το αξίζει, είναι δε και το είδος της παραγωγής που μπορεί να στηρίξει με άνεση σειρά επόμενων games στο PlayStation5. Μια τεχνικά αναβαθμισμένη έκδοση που θα προετοιμάσει τον δρόμο για μία αληθινά "επόμενης γενιάς", αποκλειστική στο PS5; Μακάρι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ