Flight Simulator X: Acceleration

Πέρα από το φράγμα του ήχου

Δεν είναι ακριβώς συνηθισμένο να "παρεκκλίνει" ένα expansion επιτυχημένου τίτλου από την γενική συλλογιστική του αρχικού, όμως εξαιρέσεις υπάρχουν πάντα... και το Acceleration είναι ακριβώς αυτό: ένα σύνολο extra περιεχομένου για το Flight Simulator X, το οποίο όμως δεν επικεντρώνεται στις (για πολλούς βαρετές) πολύωρες υπερατλαντικές πτήσεις από το ένα μεγάλο αεροδρόμιο στο άλλο, αλλά σε μεμονωμένες "αποστολές" που έχουν ως κύριο στόχο τους τη διασκέδαση μέσα από την... αδρεναλίνη της ταχύτητας και των συναρπαστικών τεστ χειρισμού. Ω, ναι. Σε εξομοιωτή πτήσης. Αρχικά ούτε κι εμείς μπορούσαμε να το πιστέψουμε!

Πιο συγκεκριμένα: το Acceleration προσθέτει στην λίστα των αεροπλάνων του ένα μαχητικό (το F/A-18A Hornet), ένα... αγώνων ταχύτητας (το τροποποιημένο P-51D Mustang), αλλά και ένα... μεταφορικό ελικόπτερο (το Augusta Westland EH101). Με αυτά, προσθέτει και μία σειρά από "αποστολές" ειδικά σχεδιασμένες για τις ικανότητές τους, των οποίων η ποικιλία και η φαντασία πραγματικά εκπλήσσει (για τα δεδομένα ενός εξομοιωτή πάντοτε) και οι απαιτήσεις των οποίων θα θέσουν με διαφορετικούς τρόπους σε δοκιμασία τους παίκτες-πιλότους

Πέρα από αυτά, το expansion προσθέτει για τα υπάρχοντα αεροπλάνα μία σειρά από επίσης διαφορετικές, διασκεδαστικές αποστολές (έχετε ποτέ δημιουργήσει κατάσταση μηδενικής βαρύτητας με ένα... Boeing 737-800;), μία εντελώς νέα επιλογή συμμετοχής σε ακροβατικές επιδείξεις και αγώνες ταχύτητας (τους διάσημους της Red Bull), καθώς και μία σειρά από επιλογές multiplayer, ώστε σε πολλές από τις παραπάνω αποστολές να είναι σε θέση να συμμετάσχουν πολλοί παίκτες ταυτόχρονα μέσω Internet. Κάποιες από αυτές είναι πραγματικά υπέροχες τόσο ως αίσθηση όσο και ως πρόκληση: το "κυνήγι με τα Hornet" σε ένα φαράγγι είναι ό,τι πιο κοντά στο... Top Gun μπορεί να "ζήσει" κανείς, ενώ απλώς ζηλεύουμε την "ιπτάμενη ομάδα" από παίκτες που θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν σε σχηματισμό μερικούς από τους ακροβατικούς ελιγμούς του Red Bull Berlin.

Συνολικά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι το Acceleration είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα expansion packs που έχουμε συναντήσει τα τελευταία χρόνια: κάτι που επιδιώκει να μην προσφέρει "μία από τα ίδια", αλλά να δώσει μία επιπλέον διάσταση σε έναν τίτλο καθιερωμένο για το συγκεκριμένο gameplay του. Εγκρίνουμε!

Βαθμολογία: ****

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ