Far Cry 5: η εκδήλωση

O νέος τίτλος της Ubisoft στον ορίζοντα, πετάμε στο Λονδίνο για μία πρώτη επαφή

Ορισμένες σειρές games η αλήθεια είναι πως έχουν ειδική θέση στην καρδιά μας, φροντίζοντας με κάθε νέα παραγωγή που υπάγεται σε αυτές να προσφέρει όχι μόνο ποιότητα, αλλά και το κάτι διαφορετικό που άλλες της ίδιας κατηγορίας δεν τολμούν να κάνουν. Η σειρά των Far Cry περιγράφεται ακριβώς έτσι, γι' αυτό και - αποδεχόμενοι την πρόσκληση της Ubisoft - βρεθήκαμε την περασμένη εβδομάδα στο χιονισμένο Λονδίνο για μία πρώτη επαφή με το πολυαναμενόμενο Far Cry 5.

Το σενάριο του καινούργιου Far Cry εκτυλίσσεται στην αμερικανική ενδοχώρα και, ταιριαστά, η τοποθεσία όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση επέδειξε τις αντίστοιχες εικαστικές "πινελιές" - με το στυλ του χαρακτηριστικού αμερικάνικου ροκ μπαρ ν' αναδεικνύεται μέσα από πλήθος στοιχείων. Διαφημιστικά σήματα για μπύρα, μηχανές και αεροπορικές εταιρείες, πολύχρωμες πινακίδες neon και τεράστιες οθόνες για αγώνες αμερικάνικου ποδοσφαίρου δέσποζαν στους τοίχους, ενώ ένα vintage τραπέζι φλίπερ με θέμα τους Guns 'N' Roses δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να κλέψει την παράσταση (και τα ψιλά των παρευρισκομένων). Υπάλληλος της Ubisoft, μάλιστα, διευκρίνισε πως οι πολύχρωμες εικόνες στους τοίχους δεν είναι πραγματικές διαφημίσεις, αλλά εικόνες που έρχονται απευθείας από το παιχνίδι. Η Ubisoft έκανε πραγματικά πολύ καλή δουλειά με το "στήσιμο" της εκδήλωσης, καθώς η αίσθηση του νέου Far Cry "πέρασε" στο μυαλό όλων με τρόπο γλαφυρό.

Παρά την εντυπωσιακή διακόσμηση της εκδήλωσης, στο Λονδίνο δεν πετάξαμε φυσικά γι' αυτήν, αλλά για να... να παίξουμε Far Cry 5 βέβαια! Το σκηνικό της νέας παραγωγής είναι για μία ακόμη φορά εντελώς διαφορετικό από αυτό των προκατόχων της: δεν βρισκόμαστε σε κάποιο απομακρυσμένο νησί ή σε προϊστορικούς χρόνους, αλλά σε μία από τις πλέον χαρακτηριστικές μεσοπολιτείες των ΗΠΑ, αυτήν της Montana. Η περιοχή βρίσκεται υπό την επιρροή του χαρισματικού ηγέτη της αίρεσης του Ιωσήφ, ενός μεγαλομανούς θρησκόληπτου που... ταιριάζει στο στερεότυπο του τυπικού Αμερικάνου, όπως το έχουμε "καλλιεργήσει" τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη τουλάχιστον. Αν δεν ήταν ο ηγέτης μιας βίαιης, βαθιά εξαπλωμένης αίρεσης που τρομοκρατεί τους ανθρώπους της επαρχίας του Hope County, ίσως και να μην υπήρχε θέμα. Ως έχουν τα πράγματα, όμως, πρέπει να τον σταματήσουμε.

Αφού προσπαθήσαμε να σώσουμε αρχικά μόνοι μας την Hope County - περισσότερα στο άρθρο των αναλυτικών μας εντυπώσεων με συνοδευτικό video - στο Λονδίνο δοκιμάσαμε για πρώτη φορά και τη λειτουργία συνεργατικού παιχνιδιού με δύο παίκτες: αυτή προσφέρει την δυνατότητα ολοκλήρωσης ολόκληρου του σεναριακού τμήματος του τίτλου με την βοήθεια ενός φίλου, μέσω Internet.

Επί της ουσίας στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Λονδίνου παίξαμε βέβαια για λίγες μόνο ώρες: είναι πάρα πολλά τα πράγματα που επιφυλάσσει ο κόσμος του Far Cry 5 και δεν προλάβαμε να δούμε. Η ατμόσφαιρα του νέου τίτλου, ωστόσο, μάς άφησε απόλυτα ικανοποιημένους ακόμα και σε αυτήν την σύντομη επαφή. Αυτή ακριβώς η γνήσια, χαρακτηριστική ατμόσφαιρα των αμερικανικών μεσοπολιτειών - όπως φανερώνουν και οι φωτογραφίες που παραθέτουμε - ήταν και το σημαντικότερο στοιχείο που αναδείχθηκε μέσα από το εντυπωσιακό σκηνικό της εκδήλωσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Far Cry 5 - μέσα από μια αποκλειστική συνέντευξη με τους παραγωγούς του τίτλου καθώς και τις δικές μας πρακτικές εντυπώσεις - οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital μπορούν να βρουν στα αντίστοιχα άρθρα. Και... η αντίστροφη μέτρηση ως τον Μάρτη, αρχίζει!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ