Ε3 2016: τί περιμένουμε από σένα, Nintendo;

Με δύο λόγια - και μετά από επίσημη ανακοίνωση - εκτός από Zelda, απολύτως τίποτε: θλιβερό, ενδεικτικό

Αυτό είναι πιθανότατα το... συντομότερο άρθρο προσδοκιών που έχουμε δημοσιεύσει ποτέ όχι μόνο για την Nintendo, αλλά για οποιανδήποτε εταιρεία, σε οποιαδήποτε έκθεση Ε3 - κι αυτό γιατί είναι ο ίδιος ο ιαπωνικός κολοσσός αυτός που έχει κρατήσει τις προσδοκίες αυτές πολύ χαμηλά, με επίσημη ενημέρωσή του. Η Nintendo θα συμμετέχει μεν, τυπικά, στην Ε3 2016, αλλά στο περίπτερό της στον εκθεσιακό χώρο του Los Angeles Convention Center θα βρίσκεται μόνο... ένας τίτλος (!!!), το νέο The Legend of Zelda και τίποτε άλλο. Δεν θυμόμαστε ποτέ κανέναν άλλον "παίκτη" στον χώρο της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας να έχει κάνει κάτι αντίστοιχο. Και η κίνηση αυτή της Nintendo - περισσότερο επιβεβλημένη απ' ότι συνειδητή επιλογή - σε έναν βαθμό δυστυχώς αντικαθρεπτίζει και την παρούσα θέση της στην αγορά.

Η εικόνα που προβάλλει η Nintendo για τον εαυτό της, δε, γίνεται ακόμη χειρότερη αν σκεφτεί κανείς πως το νέο Zelda θα επιδεικνύεται στο WiiU - ένα σύστημα θεαματικά αποτυχημένο που προβλέπεται να "περάσει στην Ιστορία" ως το εμπορικά χειρότερο στην μακρά πορεία του ιαπωνικού κολοσσού: ακόμη και το Gamecube οριακά ξεπέρασε τα 21 εκατομμύρια συστήματα έως την "συνταξιοδότησή" του, πελατειακή βάση που το WiiU δεν θα πλησιάσει καν ως τη δική του. Ήταν, προφανώς, υπερβολικά νωρίς για να επιδείξει η Nintendo το επόμενο σύστημά της, το NX, αφού αυτό δεν θα είναι έτοιμο (το λιγότερο) έως τον ερχόμενο Μάρτιο. Ακόμη και με αυτό ως δεδομένο, ωστόσο, είναι άσχημο να περιορίζεται μία εταιρεία με τέτοια διαδρομή σε αυτήν την θλιβερή παρουσία. Από μερικές απόψεις, γνώμη μας, θα ήταν πιθανώς καλύτερο να μην είχε συμμετάσχει καθόλου η Nintendo στην φετινή Ε3.

Με... αυτά και μ' αυτά - και δεδομένο το γεγονός ότι οι Ιάπωνες για μία ακόμη χρονιά δεν θα διοργανώσουν συνέντευξη Τύπου αντίστοιχη αυτής των Sony και Microsoft - όποια άλλα καινούργια πράγματα έχουμε να περιμένουμε από την ιαπωνική εταιρεία, κυρίως για το 3DS, θα παρουσιαστούν σε δύο Δικτυακές "μεταδόσεις" (livestreams). Δεν υπάρχει, ωστόσο, καμία περίπτωση να πρόκειται για κάτι... συγκλονιστικό ακριβώς. Όλα αυτά σαφώς... "αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς" ανάμεσα στην Nintendo και το πιστό κοινό που την ακολουθεί, "λογαριασμούς" που ενδέχεται να "κλείσουν" είτε στο Tokyo Game Show το φθινόπωρο είτε σε ειδική εκδήλωση της Nintendo σε άλλη χρονική στιγμή. Στην Ε3 2016 και στο Los Angeles, όμως, όχι. Ας ελπίσουμε η εικόνα της ιαπωνικής εταιρείας να είναι διαφορετική στην Ε3 2017. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ