Ε3 2011: Wii U, τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Τί γνωρίζουμε και τί όχι για το νέο σύστημα

Κεντρικός επεξεργαστής
Αρχιτεκτονικής PowerPC της IBM - και αυτό είναι το μόνο βέβαιο ως τώρα, οι φήμες όμως θέλουν να είναι τεσσάρων πυρήνων, ο καθένας χρονισμένος στα 3.5 GHz. Αν είναι έτσι, είναι ισχυρότερος του Xbox 360 και πιθανώς του PS3.

Μνήμη λειτουργίας
512 MB RAM / 1 GB RAM. Το σύστημα του Wii U που χρησιμοποιούν οι παραγωγοί games (το λεγόμενο devkit) φέρεται να έχει 1 GB μνήμης, ενώ το εμπορικό προϊόν εικάζεται πως θα έχει το μισό. Ακόμη και έτσι, 512 ΜΒ για games είναι αρκετά αν ο επεξεργαστής δεν τα μοιράζεται με το υποσύστημα γραφικών.

Υποσύστημα γραφικών
Αρχιτεκτονικής Radeon της AMD αλλά ειδικού για τη Nintendo σχεδιασμού. Αν και "διαρροές" ήθελαν να βασίζεται στο chip RV770, κάτι που θα καθιστούσε το συγκεκριμένο υποσύστημα περίπου ισοδύναμο με την σειρά 4xxx των αντίστοιχων καρτών γραφικών για PC, οι προσαρμογές που έχει ζητήσει η ιαπωνική εταιρεί πιθανώς το καθιστούν ισχυρότερο. Οι φήμες θέλουν επίσης 1 GB μνήμης δικό του.

Αποθηκευτικός χώρος για δεδομένα
Άγνωστου μεγέθους, εσωτερικός στη συσκευή σε μορφή μνήμης Flash, επεκτάσιμος μέσω καρτών μνήμης SD και εξωτερικών σκληρών δίσκων USB.

Μέσο αποθήκευσης των games του
Οπτικός δίσκος 12 εκατοστών (μεγέθους DVD), ειδικής διαμόρφωσης της Nintendo, χωρητικότητας έως 25 GB. Ο οδηγός δίσκων του συστήματος αξιοποιεί και τους δίσκους του Wii, για να εξασφαλίσει συμβατότητα και με τα δικά του games.

Υποσύστημα ήχου
Δεν αναφέρεται με σαφήνεια, προσφέρει ωστόσο εξακάναλο ήχο (DTS και Dobly Digital 5.1) μέσα από τη θύρα HDMI.

Έξοδοι
Απλώς... όλες, ακόμη και οι μη πραγματικά χρειαζούμενες: composite, S-Video, component και HDMI. Υποστηρίζονται όλες οι αναλύσεις (480i-1080p). Δεν γνωρίζουμε την έκδοση της θύρας HDMI, το 2012 ωστόσο θα πρέπει φυσιολογικά να είναι 1.4 για να εξασφαλίσει κι ενδεχόμενη συμβατότητα με την εικόνα 3D.

Άλλα χαρακτηριστικά
Εν έτει 2012, μπορούμε να υποθέσουμε ότι το Wii U θα φέρει θύρα Ethernet για ενσύρματη δικτύωση και κύκλωμα Wi-Fi N για ασύρματη - παρ' εκτός κι αν η Nintendo... αρχίσει πάλι τα δικά της και διαθέσει το δεύτερο ως περιφερειακό.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ