Dragon Ball FighterZ

Όμορφο όσο το anime, συναρπαστικό για όλους

Είδος: Fighting
Φορμά: PC,Playstation4,Xbox One
Τιμή: €69,99

Εταιρία: Namco
Διανομή: Bandai Namco Entertainment Greece

Δεν μπορεί παρά να είναι ενδεικτικό, φυσικά, το γεγονός ότι ένα προϊόν πρακτικά σε... αναγκάζει να αλλάξεις εντελώς τον τρόπο με τον οποίο, κάτω από κανονικές συνθήκες, θα δημοσίευες την αξιολόγησή του - τον τρόπο με τον οποίο αξιολογείς όλα τα άλλα προϊόντα του είδους στην ουσία. Είναι ενδεικτικό, αλλά γλιτώνει και χρόνο. Ορίστε λοιπόν:

Κάθε φίλος ή φίλη του Αθηνόραμα Digital που αγαπά τα fighting games ως κατηγορία, αφήνει ό,τι κάνει αυτή τη στιγμή και αγοράζει το Dragon Ball FighterZ. Κάθε φίλος ή φίλη του Αθηνόραμα Digital αγαπά τα θρυλικά ιαπωνικά κινούμενα σχέδια της σειράς Dragon Ball, αφήνει ό,τι κάνει αυτή τη στιγμή και αγοράζει το Dragon Ball FighterZ. Κάθε φίλος ή φίλη του Αθηνόραμα Digital που ενδιαφέρεται ν' ασχοληθεί με τα fighting games αλλά η δεδομένη τους δυσκολία τον/την εμπόδιζε, αφήνει ό,τι κάνει αυτή τη στιγμή και αγοράζει το DragonBall FighterZ. Και οποιοσδήποτε κάτοχος PS4/PS4 Pro, Xbox One X/S ή ικανού PC θέλει να δει στο σύστημά του κάτι απολαυστικά εντυπωσιακό, αφήνει ό,τι κάνει αυτή τη στιγμή και αγοράζει το Dragon Ball FighterZ.

Ναι: το Dragon Ball FighterZ είναι παραγωγή τόσο υψηλού επιπέδου, που σε αναγκάζει πρώτα να παραθέσεις το συμπέρασμα της αξιολόγησης και... στη συνέχεια τους λόγους για τους οποίους προκύπτει το συμπέρασμα. Αλλά αφού το αξίζει, πώς να... μην;

Η Bandai Namco με τον τίτλο αυτό απευθύνεται πρακτικά σε όλους, αλλά για διαφορετικούς λόγους σε κάθε μία "κατηγορία" κοινού - και αξίζει τα εύσημα, αυτή και η έμπειρη Arc System Works που ανέλαβε την ανάπτυξή του, ακριβώς επειδή σε όλες τις κατηγορίες απευθύνεται με την ίδια επιτυχία. Στα μάτια του κόσμου που γνωρίζει το διάσημο anime των Dragon Ball, για παράδειγμα, οι χαρακτήρες και το σεναριακό υπόβαθρο δεν χρειάζονται συστάσεις, παρά το γεγονός ότι η υπόθεση του FighterZ έχει γραφεί ειδικά για το video game. Στα μάτια του κόσμου που ξέρει την δουλειά της Arc System Works - όπως τα έξοχα Guilty Gear και BlazBlue - δεν χρειάζονται διαβεβαιώσεις για την ποιότητα του συστήματος μάχης. Και στα μάτια όσων αναζητούν μία σύγχρονη παραγωγή με συναρπαστικό οπτικοακουαστικό τομέα, η χρήση του δοκιμασμένου μηχανισμού Unreal Engine 4 προσφέρει γραφικά 3D μα αισθητικής κινουμένων σχεδίων 2D, πειστικότερα από ποτέ.

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό: για όποιον λόγο κι αν ασχοληθεί κανείς με το Dragon Ball Fighter Z, είτε γιατί θέλει να παίξει σε μάχες σώμα με σώμα τους αγαπημένους του χαρακτήρες χωρίς να... πάρει πτυχίο αστροφυσικής πρώτα, είτε γιατί θέλει να ανακαλύψει τις δυνατότητες και τις επιλογές ενός συστήματος μάχης απλού αλλά πολυεπίπεδου, είτε γιατί θέλει να απολαύσει εντυπωσιακά ειδικά εφέ και απίθανες εκρήξεις που καταλαμβάνουν ενίοτε... όλη την οθόνη και zoom-out πέρα από αυτήν, θα το απολαύσει από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Είναι κάτι που σπάνια κατορθώνει οποιαδήποτε παραγωγή - και η Arc System Works το κατάφερε "με την πρώτη", διαχειριζόμενη μάλιστα ένα παγκοσμίως αγαπημένο brand της σύγχρονης ψυχαγωγίας. Πολλά θα μπορούσαν να πάνε στραβά... και δεν πήγε τίποτε. Καταμετρούμε τους λόγους!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ