Concrete Genie αποκλειστικά για PS4 τον Οκτώβριο

Γκραφίτι με στυλ, απίθανο Photo Mode και επιλογές παιχνιδιού για PS VR

Με το Death Stranding του Hideo Kojima να έχει αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο ανάμεσα στα games του PlayStation4 με τα οποία το σύστημα της Sony θα κινηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, δρομολογούνται σταδιακά και οι υπόλοιπες παραγωγές του ιαπωνικού κολοσσού που θα διατεθούν γι' αυτό μέσα στο ίδιο χρονικό πλαίσιο. Ημερομηνία διάθεσης υπάρχει ήδη για το MediEvil, αναμένουμε την αντίστοιχη της επίσημης κυκλοφορίας του Dreams (την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής του περιόδου δηλαδή), ανάμεσα σε αυτά τα games ωστόσο ομολογούμε πως ξεχωρίζουμε το Concrete Genie: έναν τίτλο με αληθινά ολοδικό του στυλ και μία δημιουργία που, τελικά, μόνο το PS4 και η Sony Interactive Entertainment θα μπορούσαν να υποστηρίξουν.

Το Concrete Genie είχε αποκαλυφθεί στην Paris Games Week του 2017 και... ήλθε επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου να το παίξουμε στην τελική του μορφή: θα διατεθεί στις 9 Οκτωβρίου τόσο σε υλική όσο και αμιγώς ψηφιακή μορφή. Υπενθυμίζουμε πως στο Concrete Genie ο παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο ενός παιδιού που ανακαλύπτει πως τα γραφίτι που ζωγραφίζει στους τοίχους μπορούν να... ζωντανέψουν κυριολεκτικά - και καλείται να αξιοποιήσει το γεγονός για να φέρει και πάλι το χρώμα και την ομορφιά στην πόλη του, αναλαμβάνοντας ωστόσο παράλληλα να αντιμετωπίσει και πολλά από αυτά τα γκραφίτι που... δεν έχουν το ίδιο ενδιαφέρον και σκοπό.

Ο τρόπος παιχνιδιού είναι λοιπόν αυτός μιας περιπέτειας με ελεύθερη κίνηση στον χώρο, συνδυασμένης με την δημιουργική διαδικασία των γκραφίτι που ο παίκτης ζωγραφίζει στους τοίχους σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. Ο τίτλος από την πρώτη ημέρα διάθεσής του θα προσφέρει όχι μόνο δύο επιλογές παιχνιδιού σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας μέσω PlayStation VR, αλλά και την επιλογή Photo Mode - μα... όχι όπως την γνωρίζουμε από άλλα games του PS4. Στο Concrete Genie ακριβώς επειδή η διαδικασία δημιουργίας των γκραφίτι είναι θεαματική και προσωπική, ο τίτλος προσφέρει την δυνατότητα αποθήκευσης στιγμιοτύπων με κίνηση(!), δηλαδή όλη την διαδικασία σχεδιασμού του γκραφίτι στον τοίχο, φυσικά σε ταχύτερο ρυθμό αναπαραγωγής ώστε να μην είναι βαρετή (timelapse).

Οι προπαραγγελίες για το Concrete Genie έχουν ήδη ξεκινήσει και, όπως είναι λογικό για παραγωγή που δίνει τόση έμφαση στον εικαστικό τομέα, θα διατεθεί τόσο η "απλή" έκδοσή της όσο και η Digital Deluxe. Η δεύτερη θα προσφέρει το πλήρες soundtrack του τίτλου, εκτενές ψηφιακό artbook, πρόσθετα υλικά για τα γκραφίτι και δυναμικά Themes για το περιβάλλον χειρισμού του PS4. Ως κίνητρο για την προπαραγγελία και των δύο εκδόσεων προσφέρεται ένα ειδικό δυναμικό Theme (διαφορετικό της Deluxe Edition) και ορισμένα avatars εμνευσμένα από τον τίτλο. Μετράμε τις μέρες!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ