Assassin's Creed Odyssey: πρώτες εντυπώσεις

Σκηνικό αρχαιοελληνικό, παρουσίαση εντυπωσιακή, βλέψεις εξελικτικές

Είναι δύσκολο ή και πάρα πολύ δύσκολο να μην χρησιμοποιήσει κανείς την σειρά των Assassin's Creed ως παράδειγμα σε μία συζήτηση - τόσο προς μίμηση, όσο και προς αποφυγή. Τα πρώτα δύο ή τρία μέλη της οικογένειας αυτής τίτλων της Ubisoft ήταν "μπροστά από την εποχή τους" σε πολλά πράγματα, στην συνέχεια όμως οι Γάλλοι προσπάθησαν να αποσπάσουν από την αρχική αυτή επιτυχία ρυθμό ετήσιο με όλο και υψηλότερα κόστη παραγωγής και καλύτερο οπτικοακουστικό αποτέλεσμα κάθε φορά. Το αποτέλεσμα: δύο εκδόσεις καταστροφικές - - οι οποίες λίγο έλειψε να απαξιώσουν την σειρά των Assassin's Creed στο σημείο από το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή.

Ευτυχώς το περυσινό "αιγυπτιακό" Origins, μετά από μεγαλύτερης διάρκειας κύκλο ανάπτυξης, επανέφερε ποιοτικά την σειρά εκεί που τής αξίζει να είναι επιχειρώντας παράλληλα να ενσωματώσει στον βασικό μηχανισμό παιχνιδιού και κάποια νέα στοιχεία. Τα Assassin's Creed βρίσκονται αυτή τη στιγμή, λοιπόν, σε ευνοϊκή θέση για ένα βήμα εξέλιξης αποφασιστικό και σημαντικό για την μελλοντική τους πορεία. Το βήμα αυτό πιθανώς θα επιχειρήσει να κάνει το "αρχαιοελληνικό" Odyssey, με του οποίου προέκδοση είχαμε την ευκαιρία να έλθουμε σε επαφή στην Αθήνα πριν από μερικές ημέρες. Οι εντυπώσεις μας;

Αυτές η αλήθεια είναι πως ξεκινούν με τρόπο ευχάριστο για δύο λόγους. Αφενός είναι η πρώτη φορά που ένα Assassin's Creed μπορεί να έχει, κατ' επιλογή του παίκτη, πρωταγωνιστή γένους θηλυκού (έστω κι αν αυτό αρχικά δεν φαίνεται "να κάνει διαφορά" και θα πρέπει να διαπιστώσουμε αν υπάρχει τέτοια αργότερα στην τελική έκδοση). Καιρός ήταν να ξεκινήσουν οι μεγάλες παραγωγές δράσης να τιμούν και το "αδύναμο φύλο" προσφέροντας εναλλακτική στα αναμενόμενα στερεότυπα. Αφετέρου... κακά τα ψέματα: υπάρχει μία μικρή συγκίνηση στην ενασχόληση ενός top τίτλου που επιλέγει να διαδραματιστεί στην αρχαία Ελλάδα και σε ιστορικό πλαίσιο οικείο σ' εμάς, ακόμη κι αν η Ubisoft δεν αποφεύγει ενίοτε την... γραφικότητα του Hollywood στην αναπαράστασή του.

Το σενάριο του Odyssey θέλει τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα να παρασύρεται μεν ως μισθοφόρος στην δίνη του εμφύλιου ανάμεσα στην Σπάρτη και την Αθήνα αλλά, παράλληλα, να έχει τις δικές του επιδιώξεις στο ίδιο πλαίσιο - ενώ... υπάρχει και μία προφητεία σχετική με το ξεχωριστό, υπερφυσικών ιδιοτήτων όπλο που ο χαρακτήρας αυτός έχει στην διάθεσή του. Αυτοί οι άξονες στηρίζουν τόσο την βασική υπόθεση όσο και τις παράπλευρες αποστολές και την εκτενή εξερεύνηση του ελλαδικού χώρου που το νέο Assassin's Creed ενθαρρύνει προσφέροντας την μεγαλύτερη εικονική έκταση που σχεδίασε ποτέ η Ubisoft για τίτλο της σειράς. Και από πού ξεκινά το demo που παίξαμε; Από την... Μύκονο φυσικά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ