Το Mataroa Happy είναι εδώ και φέρνει μαζί του το πιο χαρούμενο Spritz του καλοκαιριού

Tο Mataroa συστήνει το πρώτο απόσταγμα χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ παγκοσμίως με έλαιο κάνναβης και εκχύλισμα νταμιάνας και δίνει ένα spritzάτο update.

Το Mataroa Happy Spritz © Ανέστης Ρώψης

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως όταν η ποτοποιία-αποσταγματοποιία Μελισσανίδη δημιούργησε το premium gin Mataroa κατόρθωσε να κλείσει σε ένα μπουκάλι τις καθαρές γεύσεις, τη λάμψη και τις μυρωδιές της Μεσογείου, συστήνοντας στο industry ένα από τα πιο act local-think global προϊόντα: Ένα spirit made in Greece με έντονα μεσογειακά στοιχεία και παράλληλα ένα ποτό παγκόσμιο, καινοτόμο και ακριβώς από εκείνα που φαίνεται να πατούν σε όλες τις fine drinking τάσεις του αιώνα μας. Και παρουσιάζοντας νόστιμες προσθήκες στη γκάμα του, όπως το Mataroa Happy Spritz. Αλλά θα φτάσουμε κι εκεί, στις παρακάτω γραμμές.

Mataroa Happy Spritz 3
© Ανέστης Ρώψης

Ακριβώς όμως όπως το ομώνυμο θρυλικό πλοίο (σ.σ. το νεοζηλανδέζικο καράβι-σύμβολο ελπίδας, που ένωνε τα λιμάνια της Μεσογείου και έγινε γνωστό για δύο ταξίδια που πραγματοποίησε το 1945: Το πρώτο, μεταφέροντας Εβραίους προς την Παλαιστίνη και το άλλο, με Έλληνες καλλιτέχνες και επιστήμονες με προορισμό τη Γαλλία) το Mataroa δε θα μπορούσε να σταματήσει το δικό του ταξίδι εκεί. Αργότερα σύστησε στους φίλους του ευ πίνειν, το Mataroa Pink, ένα game changer χαμηλόβαθμο pink τζιν με εκχύλιση από ρόδι και ιβίσκο. 

Mataroa, στο πιο Happy

Πλέον, ήρθε η στιγμή για κάτι πιο αλέγρο. Κάτι πιο χαρούμενο. Κάτι ακόμη πιο πρωτότυπο. Και εγένετο Mataroa Happy. Μετά από 6 χρόνια έρευνας και αμέτρητες δοκιμές, το πρώτο ποτό παγκοσμίως με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ που συνδυάζει κάνναβη και νταμιάνα, έφτασε για να κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι εντός του ποτηριού.

Mataroa Happy Spritz 2

Mataroa Happy Spritz 4
© Ανέστης Ρώψης

Τι εστί λοιπόν Mataroa Happy; Ένα ζωηρά κίτρινο spirit με βάση το τζιν και με μοναδική γεύση, προϊόν της συνύπαρξης ελαίου κάνναβης (ένα από τα μη ψυχοδραστικά συστατικά του φυτού) και εκχυλίσματος νταμιάνας (με φυσική γλυκιά γεύση που θυμίζει μέντα, λειτουργίες φυσικού αναζωογονητικού αλλά και με αφροδισιακές ιδιότητες). 

Mataroa Happy Spritz 5
© Ανέστης Ρώψης

Μπορείς να το απολαύσεις σκέτο, μπορείς και με πάγο. Θέλεις όμως την πρότασή μας; Το Mataroa Happy Spritz υπόσχεται να τικάρει και τα κουτάκια-υποσχέσεις που αποτελούν το όνομά του. Αρκούν 100 ml αφρώδες κρασί, 60 ml Mataroa Happy, 30 ml σόδα και μια φλούδα λεμονιού, για να συνθέσεις το μάλλον επόμενο αγαπημένο σου καλοκαιρινό cocktail, δίχως να περιορίζεται στα όρια της συγκεκριμένης, εξαιρετικά ανέμελης, περιόδου του χρόνου. 


Info

mataroagin.com

Απολαύστε Υπεύθυνα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
21/10/2025

Altos x The World's 50 Best Bars: Όταν ένας μοναδικός θεσμός συναντά μια κορυφαία τεκίλα

Κάθε χρόνο, τα The World’s 50 Best Bars συγκεντρώνουν όλο το bar & spirits industry σε μια μοναδική γιορτή. Ως Official Tequila Partner, η Altos προσφέρει γεύση αλλά δίνει παράλληλα την ευκαιρία στους bartenders να ψηφίσουν για τους συναδέλφους τους.

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

Ένα Halloween πάρτυ βγαλμένο από τα 80s στο A Liar Man

Η Angelika Dusk επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή και μας προσκαλεί σε μια φθινοπωρινή, γεμάτη ρυθμό και ενέργεια βραδιά.

Don’t be a Dick: Καλή πίτσα, cocktails και soft clubbing στο νέο spot των Εξαρχείων

Το φρέσκο στέκι της Φειδίου άνοιξε λίγο καιρό πριν και ήδη ξεχωρίζει τόσο για την αισθητική όσο και για τη φιλοσοφία του.

Είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις τη μαστίχα... όπως ποτέ πριν;

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μαστίχας είναι ένα σύγχρονο, premium απόσταγμα με καθαρό χαρακτήρα, διακριτικά αρώματα και εκλεπτυσμένη, extra-dry γεύση. Και το λένε Axia.

Στο θρυλικό μπαρ όπου ο Picasso πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες

Coco Chanel, Alberto Giacometti, Yves Saint Laurent, Henri Matisse, Richard Strauss, Joan Miró, Pablo Picasso. Το Kronenhalle της Ζυρίχης είχε την ίσως πιο εκλεκτή πελατεία στην ιστορία των μπαρ.