Guzel

Από του ανέμους του Αιγαίου στη θυελλώδη Κηφισίας, το δημοφιλές club-restaurant του Γιάννη Μωράκη παραμένει σταθερή προτίμηση της… μπουρζου-Αθήνας και των βορείων προαστίων, αφού κάθε βράδυ στο «Guzel» γίνεται της… Μυκόνου.

Guzel

Από του ανέμους του Αιγαίου στη θυελλώδη Κηφισίας, το δημοφιλές club-restaurant του Γιάννη Μωράκη παραμένει σταθερή προτίμηση της… μπουρζου-Αθήνας και των βορείων προαστίων, αφού κάθε βράδυ στο «Guzel» γίνεται της… Μυκόνου.

Guzel - εικόνα 1

Στα τουρκικά, guzel σημαίνει όμορφο και η ομορφιά είναι το στοίχημα που κερδίζει καθημερινά το ομώνυμο club του Χαλανδρίου. Υπερ-προσεγμένο περιβάλλον και beautiful people συνυπάρχουν εδώ θεαματικά, αλληλοσυμπληρώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Η αισθητική του αντιπαρέρχεται το maximal σκηνικό των αθηναϊκών oriental clubs και προτείνει μια σαφώς πιο διακριτική πολυτέλεια, η οποία φέρει την υπογραφή του σκηνογράφου Δημήτρη Παυλή και τις στιλιστικές πινελιές της interior designer Ισμήνης Κάραλη. Η ανάγλυφη ταπετσαρία με τα ασημένια και ασύμμετρα κυκλικά μοτίβα, τα art deco φωτιστικά και οι τοιχογραφίες με τη μορφή του Βούδα και τους new age αφορισμούς αγκαλιάζουν το χώρο του εστιατορίου και οριοθετούν το ζεστό περιβάλλον του. Εδώ μπορεί κανείς να δοκιμάσει το μενού που επιμελείται ο βραβευμένος με «Χρυσό Σκούφο» (για το «Big Deals») σεφ Γιάννης Σολάκης. Η κουζίνα του δημιουργεί… μεσογειακά, προσελκύοντας το μεγαλύτερο σε ηλικία, high class κοινό του «Guzel». Το μενού συνοδεύεται από μεγάλη λίστα κρασιών αλλά και σαμπάνιες για κάθε διάθεση και για κάθε βαλάντιο. Υπάρχει πάντα και fingerfood, και βέβαια ένα πλήρες section απωανατολίτικης κουζίνας. Από τα απλά μάκι μέχρι τις πιο σύνθετες δημιουργίες, το επίπεδο του sushi chef Matsa στέκεται ισάξια με εκείνο ενός ιαπωνικού εστιατορίου.

Καθώς η κουζίνα σερβίρει τα τελευταία της επιδόρπια, ο κεντρικός χώρος του «Guzel» έχει ήδη πλημμυρίσει από τους 20somethings που έρχονται εδώ για ποτό και χορό. Καταλαμβάνουν όλους τους χώρους και τα τραπέζια γύρω από το μεγάλο παραλληλόγραμμο bar και λικνίζονται στο upbeat mainstream set του resident DJ Νίκου Κουρή (ο οποίος ήταν και ο αποκλειστικός DJ του καλοκαιρινού μυκονιάτικου «Guzel»). Την προσοχή μας αποσπούν κάποια στιγμή οι πανέμορφες χορεύτριες που ανεβαίνουν στο υπερυψωμένο τετράγωνο stage ανάμεσα στο DJ booth και το κεντρικό bar, παρακινώντας τους πάντες σε χορό. Και ενώ το μουσικό πρόγραμμα μπαίνει στα ελληνικά, ακόμα και οι συνδαιτυμόνες του εστιατορίου θα ξεσηκωθούν, οι classy γυναίκες θα νιώσουν για λίγο απελευθερωμένες και θα μετατρέψουν τους κόκκινους βελούδινους καναπέδες σε δικό τους πριβέ dancefloor.

Τις Τετάρτες, ο DJ Tricky στήνει ένα αμιγώς ξένο μουσικό πρόγραμμα, που κινητοποιεί ένα αρκετά πιο νεανικό crowd, ενώ δεν λείπουν και κάποιες dance βραδιές με προσκεκλημένους γνωστούς Έλληνες DJs. Ωστόσο, τo πιο chic κοινό συγκεντρώνεται στα πάρτι του Family The Label του Νίκου Βουρλιώτη. Με διαφορετική hostess από το χώρο του modeling κάθε Κυριακή, τα Very Cherry Sundays –όπως ονομάζονται– γίνονται το επίκεντρο του fun για αθλητές, ηθοποιούς και ανθρώπους της showbiz. Διοργανώνονται, μάλιστα, και live-εκπλήξεις. Εμείς, πάντως, πετύχαμε τους Νέβμα, μαζί με το πρώην realit-όπαιδο Νίκο Μίχα, σε μια ζωντανή εμφάνιση που συνδύαζε τις hip hop ρίμες των MCs Αλέξη και Ισορροπιστή με τις «βρόμικες» ηλεκτρικές κιθάρες και το Greek 'n' roll ρεπερτόριο από τραγούδια του Ρουβά, του Ρακιντζή και των Ξύλινων Σπαθιών. Ο καλός ο hip hop μύλος όλα τα αλέθει…

Ο μετρ του «Guzel» Νίκος Ξύστρας προτείνει

  • Κόπα με ζεστή πατατοσαλάτα, ψητές πιπεριές και βινεγκρέτ τρούφας.
  • Φουαγκρά με σύκο ποσέ σε πόρτο.
  • Σαλάτα θαλασσινών με καβούρι, αβοκάντο και καλαμπόκι.
  • Φιλέτο παγιάρ γεμιστό με ρόκα και παρμεζάνα, συνοδευόμενο από πουρέ βασιλικού και λάδι τρούφας.
  • Στήθος πάπιας με μέλι, σάλτσα κασίς, μιλφέιγ πατάτας με θυμάρι και μπέικον. DATA
  • Το απλό ποτό κοστίζει € 10 και το σπέσιαλ €12.
  • Η απλή φιάλη κοστίζει € 95 και η σπέσιαλ € 120.
  • H είσοδος με ποτό κοστίζει € 10 τις καθημερινές και € 15 κάθε Παρασκευή και Σάββατο.
  • To δείπνο κυμαίνεται μεταξύ € 40 και € 50.
  • Ανοιχτό καθημερινά, από Τετάρτη έως Κυρ.
  • l Η κουζίνα λειτουργεί από τις 9 μ.μ.
  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

    Βιώσιμη ταχύτητα, premium gin και η Βάσια Κωσταρά: Το Bombay Sapphire στο σύμπαν του E1

    Με τo Bombay Sapphire στους "ηλεκτρισμένους" αγώνες ταχύτητας σκαφών Ε1 στο Μονακό και καλεσμένη τη Βάσια Κωσταρά.

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    31/07/2025

    Μία cool ταράτσα στον αστερισμό της Γλυφάδας

    Cocktails και ηλιοβασιλέματα σε ένα rooftop που έχει στυλ και άποψη.

    Ο σχεδόν κρυμμένος, 'κρεμαστός' κήπος του Ψυρρή

    Στην καρδιά της δημοφιλούς γειτονιάς, το εν λόγω σποτ συνδυάζει ναπολιτάνικες πίτσες, εκλεπτυσμένα cocktails και θέα στην Ακρόπολη, σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά μπαλκόνια της πόλης.

    Το Scamp είναι το νέο cool μπαρ στο Κουκάκι

    Μία από τις πιο ζωντανές και πολυσυζητημένες αθηναϊκές γειτονιές απέκτησε σχετικά πρόσφατα ένα νέο μπαρ που φιλοδοξεί να αποτελέσει στέκι για κάθε είδος επισκέπτη, επενδύοντας στο τρίπτυχο καλά ποτά-φιλοξένη ατμόσφαιρα-φροντισμένες μουσικές.

    To επόμενο Σάββατο ανήκει στη Deborah De Luca

    Μαζί της στο Bolivar οι Mikee και Manolaco.

    Tο εκρηκτικό trance των VINI VICI συναντά τη ζωντανή μαγεία της Giorgia Angiuli

    Η F.S.I. γιορτάζει 24 χρόνια πορείας στην ελληνική ηλεκτρονική σκηνή στο "Bolivar".

    Στην Ίο υπάρχει ένα sunset bar-θρύλος

    Από τα πρώτα sunset bars στον κόσμο, συνέδεσε το ηλιοβασίλεμα με τη μουσική, όχι απλώς ως υπόκρουση, αλλά ως εμπειρία.