Guzel

Από του ανέμους του Αιγαίου στη θυελλώδη Κηφισίας, το δημοφιλές club-restaurant του Γιάννη Μωράκη παραμένει σταθερή προτίμηση της… μπουρζου-Αθήνας και των βορείων προαστίων, αφού κάθε βράδυ στο «Guzel» γίνεται της… Μυκόνου.

Guzel

Από του ανέμους του Αιγαίου στη θυελλώδη Κηφισίας, το δημοφιλές club-restaurant του Γιάννη Μωράκη παραμένει σταθερή προτίμηση της… μπουρζου-Αθήνας και των βορείων προαστίων, αφού κάθε βράδυ στο «Guzel» γίνεται της… Μυκόνου.

Guzel - εικόνα 1

Στα τουρκικά, guzel σημαίνει όμορφο και η ομορφιά είναι το στοίχημα που κερδίζει καθημερινά το ομώνυμο club του Χαλανδρίου. Υπερ-προσεγμένο περιβάλλον και beautiful people συνυπάρχουν εδώ θεαματικά, αλληλοσυμπληρώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Η αισθητική του αντιπαρέρχεται το maximal σκηνικό των αθηναϊκών oriental clubs και προτείνει μια σαφώς πιο διακριτική πολυτέλεια, η οποία φέρει την υπογραφή του σκηνογράφου Δημήτρη Παυλή και τις στιλιστικές πινελιές της interior designer Ισμήνης Κάραλη. Η ανάγλυφη ταπετσαρία με τα ασημένια και ασύμμετρα κυκλικά μοτίβα, τα art deco φωτιστικά και οι τοιχογραφίες με τη μορφή του Βούδα και τους new age αφορισμούς αγκαλιάζουν το χώρο του εστιατορίου και οριοθετούν το ζεστό περιβάλλον του. Εδώ μπορεί κανείς να δοκιμάσει το μενού που επιμελείται ο βραβευμένος με «Χρυσό Σκούφο» (για το «Big Deals») σεφ Γιάννης Σολάκης. Η κουζίνα του δημιουργεί… μεσογειακά, προσελκύοντας το μεγαλύτερο σε ηλικία, high class κοινό του «Guzel». Το μενού συνοδεύεται από μεγάλη λίστα κρασιών αλλά και σαμπάνιες για κάθε διάθεση και για κάθε βαλάντιο. Υπάρχει πάντα και fingerfood, και βέβαια ένα πλήρες section απωανατολίτικης κουζίνας. Από τα απλά μάκι μέχρι τις πιο σύνθετες δημιουργίες, το επίπεδο του sushi chef Matsa στέκεται ισάξια με εκείνο ενός ιαπωνικού εστιατορίου.

Καθώς η κουζίνα σερβίρει τα τελευταία της επιδόρπια, ο κεντρικός χώρος του «Guzel» έχει ήδη πλημμυρίσει από τους 20somethings που έρχονται εδώ για ποτό και χορό. Καταλαμβάνουν όλους τους χώρους και τα τραπέζια γύρω από το μεγάλο παραλληλόγραμμο bar και λικνίζονται στο upbeat mainstream set του resident DJ Νίκου Κουρή (ο οποίος ήταν και ο αποκλειστικός DJ του καλοκαιρινού μυκονιάτικου «Guzel»). Την προσοχή μας αποσπούν κάποια στιγμή οι πανέμορφες χορεύτριες που ανεβαίνουν στο υπερυψωμένο τετράγωνο stage ανάμεσα στο DJ booth και το κεντρικό bar, παρακινώντας τους πάντες σε χορό. Και ενώ το μουσικό πρόγραμμα μπαίνει στα ελληνικά, ακόμα και οι συνδαιτυμόνες του εστιατορίου θα ξεσηκωθούν, οι classy γυναίκες θα νιώσουν για λίγο απελευθερωμένες και θα μετατρέψουν τους κόκκινους βελούδινους καναπέδες σε δικό τους πριβέ dancefloor.

Τις Τετάρτες, ο DJ Tricky στήνει ένα αμιγώς ξένο μουσικό πρόγραμμα, που κινητοποιεί ένα αρκετά πιο νεανικό crowd, ενώ δεν λείπουν και κάποιες dance βραδιές με προσκεκλημένους γνωστούς Έλληνες DJs. Ωστόσο, τo πιο chic κοινό συγκεντρώνεται στα πάρτι του Family The Label του Νίκου Βουρλιώτη. Με διαφορετική hostess από το χώρο του modeling κάθε Κυριακή, τα Very Cherry Sundays –όπως ονομάζονται– γίνονται το επίκεντρο του fun για αθλητές, ηθοποιούς και ανθρώπους της showbiz. Διοργανώνονται, μάλιστα, και live-εκπλήξεις. Εμείς, πάντως, πετύχαμε τους Νέβμα, μαζί με το πρώην realit-όπαιδο Νίκο Μίχα, σε μια ζωντανή εμφάνιση που συνδύαζε τις hip hop ρίμες των MCs Αλέξη και Ισορροπιστή με τις «βρόμικες» ηλεκτρικές κιθάρες και το Greek 'n' roll ρεπερτόριο από τραγούδια του Ρουβά, του Ρακιντζή και των Ξύλινων Σπαθιών. Ο καλός ο hip hop μύλος όλα τα αλέθει…

Ο μετρ του «Guzel» Νίκος Ξύστρας προτείνει

  • Κόπα με ζεστή πατατοσαλάτα, ψητές πιπεριές και βινεγκρέτ τρούφας.
  • Φουαγκρά με σύκο ποσέ σε πόρτο.
  • Σαλάτα θαλασσινών με καβούρι, αβοκάντο και καλαμπόκι.
  • Φιλέτο παγιάρ γεμιστό με ρόκα και παρμεζάνα, συνοδευόμενο από πουρέ βασιλικού και λάδι τρούφας.
  • Στήθος πάπιας με μέλι, σάλτσα κασίς, μιλφέιγ πατάτας με θυμάρι και μπέικον. DATA
  • Το απλό ποτό κοστίζει € 10 και το σπέσιαλ €12.
  • Η απλή φιάλη κοστίζει € 95 και η σπέσιαλ € 120.
  • H είσοδος με ποτό κοστίζει € 10 τις καθημερινές και € 15 κάθε Παρασκευή και Σάββατο.
  • To δείπνο κυμαίνεται μεταξύ € 40 και € 50.
  • Ανοιχτό καθημερινά, από Τετάρτη έως Κυρ.
  • l Η κουζίνα λειτουργεί από τις 9 μ.μ.
  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

    Η μεγάλη στιγμή των μικρών ποτών;

    Κομψή και συνειδητή ευ πίνειν λύση, εναλλακτική στο σφηνάκι, ευκαιρία περαιτέρω εξερεύνησης ενός μενού ή απλά μια ευχάριστη ανάπαυλα. Τα mini cocktails είναι εδώ.

    ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
    22/10/2025

    Three Cents: Η ελληνική μπουρμπουλήθρα στα καλύτερα μπαρ του κόσμου

    Από την πρώτη Pink Grapefruit Soda που άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού μέχρι τη Fig Leaf Soda που έγινε trend, τα Three Cents δεν έπαψαν ποτέ να καινοτομούν. Πλέον ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον σημαντικό διεθνή θεσμό των The World’s 50 Best Bars, για τα επόμενα τρία χρόνια.

    'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

    Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

    Altos x The World's 50 Best Bars: Όταν ένας μοναδικός θεσμός συναντά μια κορυφαία τεκίλα

    Κάθε χρόνο, τα The World’s 50 Best Bars συγκεντρώνουν όλο το bar & spirits industry σε μια μοναδική γιορτή. Ως Official Tequila Partner, η Altos προσφέρει γεύση αλλά δίνει παράλληλα την ευκαιρία στους bartenders να ψηφίσουν για τους συναδέλφους τους.

    Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

    Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

    Ένα Halloween πάρτυ βγαλμένο από τα 80s στο A Liar Man

    Η Angelika Dusk επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή και μας προσκαλεί σε μια φθινοπωρινή, γεμάτη ρυθμό και ενέργεια βραδιά.

    Don’t be a Dick: Καλή πίτσα, cocktails και soft clubbing στο νέο spot των Εξαρχείων

    Το φρέσκο στέκι της Φειδίου άνοιξε λίγο καιρό πριν και ήδη ξεχωρίζει τόσο για την αισθητική όσο και για τη φιλοσοφία του.