Το 'Έπρεπε' της Κυψέλης και η δεύτερη ζωή του

Νέα ομάδα, νέα φιλοσοφία και νέο μενού σε ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα spots της Κυψέλης, που βρίσκεται σε εξαιρετικά νόστιμο rebranding.

Το 'Έπρεπε' της Κυψέλης και η δεύτερη ζωή του

Το Eprepe Bar'Έπρεπε, αν προτιμάς ελληνικά) είναι από εκείνα τα γευστικά spots που σχεδόν συνεπάγονται με την ύπαρξη ενός μέρους. Εκεί όπου η Αγίας Ζώνης συναντά τη Μηθύμνης, μόλις μία ανάσα -κυριολεκτικά- από τη Φωκίωνος Νέγρη, το Eprepe πρωτο-άνοιξε τις πόρτες του το 2022, όταν η Κυψέλη θεωρούνταν ακόμα μία ‘up and coming’ γειτονιά, και βοήθησε σημαντικά στην εδραίωσή της ως πρόσφατο αθηναϊκό σουξέ.

δ
Λεωνίδας Τούμπανος

Εδώ και μερικές εβδομάδες το Eprepe έχει περάσει στο επόμενο κεφάλαιο λειτουργίας του, με μια δυναμική επανεκκίνηση και μια νέα φιλοσοφία στο φαγητό, στο ποτό και στην γενικότερη προσέγγιση της γευστικής εμπειρίας. Το επισκέφτηκα με ήδη θετική διάθεση, καθώς ο Κίμωνας Μαδεμλής, με πολυετή εμπειρία στον χώρο του marketing και σημαντικές γνώσεις στον χώρο του κρασιού, έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τη διαχείριση και τη λειτουργία του. Στην συζήτησή μας ήταν όχι μόνο ευγενικός αλλά και εμφανώς ‘ερωτευμένος’ με το πρότζεκτ του.

Μου εξήγησε πως με το που ανέλαβε δράση, απόλυτος σκοπός του ήταν το Eprepe να λειτουργήσει με μία zero waste λογική, όπου τίποτα δεν καταλήγει στα σκουπίδια χωρίς λόγο. Ότι μπορεί να αξιοποιηθεί, αξιοποιείται ενώ ότι δε βρίσκει χρήση, φυσικά ανακυκλώνεται. Δημιουργείται έτσι ένα εσωτερικό ‘οικοσύστημα’  μέσα στο μαγαζί, όπου η κουζίνα, το μπαρ και ο μπουφές συνυπάρχουν αρμονικά, μοιράζονται πρώτες ύλες και φέρνουν στο τραπέζι του επισκέπτη φαγητά και ποτά με ποιότητα και συνείδηση.

φ
Λεωνίδας Τούμπανος

Ο Κίμωνας μου δίνει και παράδειγμα: Τα πορτοκάλια που χρησιμοποιεί η κουζίνα γίνονται πρώτα χυμός, και στην συνέχεια οι φλούδες τους αποξηραίνονται και φυλάσσονται για να χρησιμοποιηθούν στα κοκτέιλ. Τα αμπελόφυλλα, μετά τη χρήση τους, δίνουν το λάδι και την πούδρα αμπελόφυλλου που ενσωματώνεται σε συνταγές, ενώ τα κόκαλα από τις κροκέτες κόκορα μετατρέπονται σε πλούσιο ζωμό.

γ
Λεωνίδας Τούμπανος

ρ
Λεωνίδας Τούμπανος

Ο Μάριος Μπένος είναι ο επικεφαλής σεφ και το ‘master mind’ του καινούργιου μενού, το οποίο χαρακτηρίζεται από την εποχικότητα και έχει ως βασικό άξονα την συνεργασία με μικρούς Έλληνες παραγωγούς και τα προϊόντα της ελληνικής γης. Προσφέρει έτσι πιάτα γεμάτα νοστιμιά και μία εξαιρετικά ευπρόσδεκτη ‘απλότητα’, χωρίς όμως να λείπει καθόλου η φαντασία και η πρωτοτυπία.

Κάποια από τα highlights που δοκιμάσαμε ήταν η ελληνική μπουράτα με αφρό και πίκλα πατζαριού, κομματάκια κακάο και infusion από λάδι βασιλικού, τα ραβιολόνι με γέμιση κοκκινιστού μοσχαριού, σάλτσα πάπρικας και demi-glace, το τρομερά νόστιμο ριζότο κολοκύθας και οι τσιγαριστοί ζοχοί με μηλόξιδο, ξηρούς καρπούς, ψωμί και pickled κολοκυθάκια (προσωπικό αγαπημένο για το οποίο σκοπεύω να επιστρέψω σύντομα). Για επιδόρπιο σίγουρα θα σου προκαλέσει θετική εντύπωση η κρέμα σοκολάτας με γλυκά pickled παντζάρια, ανθό αλατιού και ελαιόλαδο αλλά και το cheesecake εμνπευσμένο από το σαντορινιό μελιτίνι, best seller του μενού και σίγουρα όχι άδικα.

υ
Λεωνίδας Τούμπανος

Η γαστρονομική προσέγγιση συνεχίζεται και στα ποτά, με τα ηνία να έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Κατσαρός. Το μπαρ διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό (vacuum, sous vide, thermomix, αφυγραντήρες), φέρνοντας την τεχνολογία της κουζίνας και στη δημιουργία ποτών: Προκύπτουν έτσι εύγεστα και ευφάνταστα signature cocktails όπως το Ετζίαν Γκλόου (με gin, χειροποίητο χυμό σύκου και mediterranean mix), το Μέθεξη (με gin, τσάι του βουνού, μανταρίνι, κάρδαμο, lime και ginger beer) και το άκρως κατάλληλο για τους χειμερινούς μήνες που έρχονται Έπρεπε Fashioned (με bourbon, σύκο, apple vinegar, amaro και rosemary).

τ
Λεωνίδας Τούμπανος

γ
Λεωνίδας Τούμπανος

Παρά την premium ποιότητα και τον προηγμένο εξοπλισμό, το Eprepe είναι αποφασισμένο να κρατήσει τις τιμές του σε προσιτά επίπεδα, με την ομάδα να μου τονίζει πως η βιωσιμότητα αφορά και στην οικονομική ανθεκτικότητα – τόσο της επιχείρησης, όσο και του κάθε πελάτη ξεχωριστά. Η οινική του λίστα στηρίζεται κατά 80% στον ελληνικό αμπελώνα, ενώ ο καφές προέρχεται από οικογενειακή επιχείρηση έξω από το Τορίνο, δίνοντας μια "boutique" διάσταση και σε αυτή την επιλογή.

Τέλος, ένα ακόμα θετικό στοιχείο του Eprepe (the new age) που κανείς μπορεί εύκολα να προσέξει είναι πόσο δεμένη και καλά συντονισμένη είναι η ομάδα του, με το καθένα από τα 12 άτομα του προσωπικού να έχουν σαφές πόστο και διάθεση να περάσεις εσύ καλά, και εκείνοι μαζί σου.

γ
Λεωνίδας Τούμπανος
Από αριστερά προς δεξιά: Παναγιώτης Κατσαρός, Ιωάννα Κασιμάτη και Κίμωνας Μαδεμλής

Tip: Πρόσεξε το συνοδευτικό του ποτού σου, που είναι καραμελωμένα αμύγδαλα από τη Λάρισα, ψημένα in house μαζί με καρυκεύματα.


Info:

Το Eprepe Bar λειτουργεί Δευτέρα έως Τετάρτη 10.00-01.30, Πέμπτη έως Σάββατο 10.00-02.30 και Κυριακή 15:00 -00:00. Το brunch σερβίρεται μέχρι τη 13:00 και ο καφές μέχρι τις 19:00

Αγίας Ζώνης 1, Κυψέλη - τηλ. 21 0864 4910

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Έπρεπε Bar

Αγίας Ζώνης 1 και Μηθύμνης, Κυψέλη
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τι ετοιμάζει για τα Χριστούγεννα ένα από τα ομορφότερα μπαρ της Αθήνας

Μία γκάμα εμπειριών που συνδυάζει σύγχρονη κουζίνα, cocktails και μουσική.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
17/12/2025

Hype, DJ sets και μωβ φως στο Ανκόρ Μπαρ των Εξαρχείων

Το Ανκόρ κλείνει έναν χρόνο ζωής και το γιορτάζει με μουσική, κοκτέιλ και urban ατμόσφαιρα.

Ένα στέκι-θρύλος επιστέφει πιο oldschool από ποτέ στα Βόρεια Προάστια

Αν μπορούμε να συνοψίσουμε τα "SOS θέματα" για το 2025 αυτά θα είναι η επιστροφή του Bronco εκεί που ανήκει, στα ΒΠ. Χωρίς φανταχτερά concepts και περιττές πόζες.

Ντισκόμπαλα ... Χορεύουμε;

Χορός μέχρι τελικής πτώσης με retro ήχους στο hot spot του Κολωνακίου.

Villa Grigio 46 : Holiday drinking

Αperitivo, signature, classics cocktails με γιορτινή διάθεση και στυλ στο στέκι του Παλαιού Φαλήρου.

"Άγιος" : Holy night, after night!

Γνωρίστε το κλασσικό αφτερ-άδικο που συχνάζουν τα party animals της Αθήνας.

Σε ένα πανέμορφο αθηναϊκό νεοκλασικό, δοκιμάζεις σήμερα και αύριο premium ουίσκι και ρούμι

Για δύο ημέρες, οι τρεις όροφοι του Amalias 36 γεμίζουν αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες, χάρη στο Athens Rum & Whisky Festival.