Ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου κατακτά την Ασία

Δεύτερο πόστο για το υπέροχο Bar Leone, στη Σανγκάη αυτή τη φορά.

Το Bar Leone ανοίγει στη Σανγκάη

Το πολυβραβευμένο Bar Leone του Χονγκ Κονγκ ετοιμάζεται να ανοίξει το δεύτερο του στέκι στη Σαγκάη αυτό το φθινόπωρο, φέρνοντας μαζί του τη γοητεία της Ρώμης και το concept Cocktail Popolari – Cocktails for the People. Οι συνιδρυτές Justin Shun Wah και Lorenzo Antinori θα υποδεχτούν το κοινό στο Huangpu με signature cocktails, aperitivo vibes και τα γνωστά τους all-time-classic snacks, σε έναν χώρο που θα απλώνεται σε δύο ορόφους.

Η άφιξη στη Σανγκάη σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για το Bar Leone, που από το 2023 έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στην ασιατική μητρόπολη που λέγεται Χονγκ Κονγκ. Το 2024 έγραψε ιστορία, ανεβαίνοντας κατευθείαν στο No.1 των Asia’s 50 Best Bars, ενώ κράτησε τον τίτλο και το 2025. Την ίδια χρονιά κατέκτησε και το No.2 στη λίστα με τα The World’s 50 Best Bars, επιβεβαιώνοντας τη θέση του ως ένα από τα πιο εμβληματικά cocktail bars παγκοσμίως.

Bar Leone 1

Bar Leone 2

Tο Bar Leone μεταφέρει τους επισκέπτες σε μια ιταλική εμπειρία γεμάτη ρετρό ποδοσφαιρικές φανέλες, αφίσες εποχής και την ατμόσφαιρα μιας autentica ρωμαϊκής φιλοξενίας. Με οδηγό τη φιλοσοφία του cocktail popolari, το μπαρ σερβίρει τα κλασικά με συνέπεια, απλότητα και στυλ.

Η Σανγκάη, με την ανερχόμενη νυχτερινή της ζωή, το διεθνές κοινό και το δυνατό bar culture είναι η τέλεια σκηνή για το επόμενο βήμα του Bar Leone. Όπως λέει ο Lorenzo Antinori, το να φέρει την ενέργεια και τον ιταλικό χαρακτήρα του μπαρ σε μια τόσο ζωντανή πόλη είναι κάτι που ανυπομονεί να μοιραστεί με τους λάτρεις των cocktails.

Το 2ο Bar Leone ανοίγει αργότερα μέσα στο φθινόπωρο.

Bar Leone

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Η Méthe φέρνει ένα πολύ νόστιμο τρίπτυχο στον Πειραιά

Μία νέα άφιξη στο μεγάλο λιμάνι και την ακτή Μιαούλη, πατά δυνατά στο τερέν του κρασιού, του σπριτζ και της εξαιρετικά φροντισμένης κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
26/01/2026

Second Child: Ένα dining μπαρ στο Ψυχικό

Μία ιδιαίτερη πρόταση έχει κάνει εδώ και μερικές εβδομάδες την εμφάνισή της στις όχθες της Λεωφόρου Κηφισίας, παίζοντας στο τρίπτυχο ποτό-κρασί-φαγητό και γαρνίροντάς το με ωραίες μουσικές.

Κι αν το 2026 είναι η χρονιά του Cuba Libre;

Πώς και γιατί τους επόμενους μήνες θα πίνεις, κατά πάσα πιθανότητα, ρούμι-κόλα.

Γιατί η Αθήνα αγαπά τόσο πολύ τις spritzerίες και τα aperitivo μπαρ

Αλλά και ποια μέρη αποθεώνουν τη συνήθεια του early drinking στην πόλη, σερβίροντας φροντισμένα ποτά και νόστιμα σνακ.

Κάπως έτσι φτάσαμε να πίνουμε (πολύ) καλό καφέ στην Αθήνα

Η ιστορία της αγαπημένης συνήθειας όλων και η διαδρομή από τον ελληνικό και τον φραπέ, στο freddo και τον specialty coffee.

Στην πλατεία Βαρνάβα και το Paf, για την 'αγία τριάδα' πίτσα-απεριτίβο-φοκάτσια

Το νέο pizza bar-σπριτζερία στην πλατεία Βαρνάβα έχει άποψη και αισθητική, μαζί με διαβολεμένα νόστιμες ζύμες και ψαγμένα cocktails.

'Δι’ Ευχών': Το Μετς απέκτησε νέο μπαρ

Ένα φρέσκο σποτ τονώνει το ενδιαφέρον για την οδό Αναπαύσεως.