
Όσο το καλοκαίρι προχωρά, τόσο η Αθήνα θα κατηφορίζει προς την παραλία της, αναζητώντας μεταξύ άλλων εκείνες τις φιλόξενες μεριές όπου θα μπορεί να απολαύσει ένα καλοφτιαγμένο ποτό, εντός ενός πλαισίου με ιδανικές για την εποχή συνθήκες. Σε μέρη σαν αυτά τα μπαρ της παραλίας δηλαδή.
Ξεκινάμε από το πιο "μητροπολιτικό" μπαρ της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το "Avra Bar" του "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens", που διανύει μια φάση ανανέωσης με έναν σημαντικό παίκτη της διεθνούς bartending σκηνής στο τιμόνι. Ο Νίκος Ταχμάζης, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Bar Manager, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη σύγχρονη ξενοδοχειακή φιλοξενία, συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησε υπό την καθοδήγηση της Manon Kapfer.

Με έμφαση στην εποχικότητα, την τοπική ταυτότητα και τη δημιουργικότητα, ο ίδιος και η ομάδα του στοχεύουν στην ανάδειξη του "Avra" ως σημείου αναφοράς τόσο για τους Αθηναίους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης. "Για μένα, η αληθινή πολυτέλεια δεν είναι απλώς ένα ποτό σε ένα όμορφο ποτήρι — είναι εμπειρία. Είναι οι λεπτομέρειες, η ατμόσφαιρα, το συναίσθημα. Θέλουμε να δημιουργούμε στιγμές που μένουν", σημειώνει.
Σε απόσταση αναπνοής, το "Beefbar Athens" συνεχίζει να εντυπωσιάζει, όχι μόνο για την κρεατοφαγική του ταυτότητα αλλά και για την εξαιρετική μπάρα του. Μια προσεγμένη κάρτα κρασιών με πάνω από 500 ετικέτες —ανάμεσά τους επιλογές Coravin και by the glass— συναντά signature cocktails από τη νέα παγκόσμια λίστα. Αν δοκιμάσετε μόνο δύο, προτιμήστε την Paloma de coco και την Anaranjada mescalita.

Στην καρδιά του ίδιου resort, το "Umi Bar" του "Matsuhisa Athens" προσφέρει ίσως την πιο ατμοσφαιρική εμπειρία ποτού, με φόντο το απέραντο γαλάζιο και το ιαπωνικό fine dining. Δοκιμάστε το Lychee Martini ή το Passion & Mango Mojito — έχουν δικαίως τον τίτλο των signature.
Κατεβαίνοντας στη Γλυφάδα, το "One&Only Aesthesis" δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εμπειρία του ποτού. Ο Οδυσσέας Σγουρόπουλος και η ομάδα του φροντίζουν κάθε μπαρ και κάθε εστιατόριο του resort, με προτάσεις που καλύπτουν διαφορετικά γούστα αλλά διατηρούν σταθερά υψηλό επίπεδο.
Λίγο πιο κάτω, το "Bungalow 7", ένα all-day beach bar restaurant στα Αστέρια Γλυφάδας, ρίχνει βάρος στην cocktail εμπειρία. Το δίδυμο Δημήτρης Καραπάνος – Βασίλης Σγουρομάλλης έχει επιμεληθεί μια ευέλικτη κάρτα ποτών, που ταιριάζει σε κάθε ώρα και περίσταση. Η ατμοσφαιρική μπάρα, με σκούρα πλακάκια και ήσυχο στυλ, είναι ιδανική ακόμη και για ένα ποτό μόνος.


Επίσης στον γλυφαδιώτικο αστερισμό, το Asteria Rooftop σε υποδέχεται σε μια ταράτσα που αποπνέει φινέτσα και ηρεμία. Οι αναπαυτικοί καναπέδες και τα καθίσματα, τα μαρμάρινα τραπέζια αποκλειστικά σχεδιασμένα για τον χώρο, και η χρωματική παλέτα – από το απαλό off-white έως το γαλάζιο της θάλασσας – δημιουργούν ένα φρέσκο και φιλόξενο περιβάλλον σε mid-century design, όπου ενσωματώνονται γήινες αποχρώσεις και πλούσιες υφές.


Η κάρτα των ποτών εδώ έχει διαμορφωθεί ώστε να αντανακλά την ενέργεια του χώρου: εμπνευσμένα cocktails με χαρακτήρα, επιλεγμένα δροσερά κρασιά και premium επιλογές, που συνοδεύουν ιδανικά μια βραδινή έξοδο κάτω από τον αττικό ουρανό.
Αν αναζητάτε κάτι πιο ζωντανό, το "Bolivar" στον Άλιμο συνδυάζει street food, μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα, δυνατά cocktails και μουσικά events — από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Από την άλλη, το "Skybar 360°" του "Poseidon Athens" προσφέρει ωραία ποτά και θέα στην καλοκαιρινή Λεωφόρο Ποσειδώνος.


Τέλος, στο Παλαιό Φάληρο, το "Villa Grigio" έχει εξελιχθεί σε αγαπημένο προορισμό για απογευματινά απεριτίφ σε μια ήσυχη, καταπράσινη αυλή. Κλασικά Negroni και δημιουργικές παραλλαγές, ενδιαφέροντα signature cocktails και καλοφτιαγμένα bar bites συμπληρώνουν την εμπειρία.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.