Beach club, θέρετρο, πολιτιστικό playground. Αρκούν αυτοί οι τρεις χαρακτηρισμοί για να αντιληφθείς κανείς με τρόπο περιεκτικό το τι ακριβώς είναι το Desa Potato Head, ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία του πλανήτη (στις λίστες των The World’s 50 Best Hotels για το 2023 και το 2024).
Στο Σεμινιάκ του Μπαλί και στις ακτές του Ινδικού ωκεανού, αυτό το παραθαλάσσιο κέντρο δημιουργικότητας μπλεντάρει μεταξύ άλλων μουσική και τέχνη, design και γαστρονομία, ευεξία και χαλαρότητα, εντός ενός πλαισίου διακριτικής πολυτέλειας απόλυτα εναρμονισμένης με όσα πρεσβεύει ένα από πιο δημοφιλή νησί του πλανήτη. Ε, σε όλα αυτά προσθέτεις και ένα top class cocktail & bar πρόγραμμα και έχεις την πλήρη εικόνα.


Κορωνίδα των ευ πίνειν πεπραγμένων εδώ, το Sunset Park, ένα rooftop μπαρ στην κορυφή ενός εκ των τριών κτιρίων του συγκροτήματος και μια από τις πιο προνομιακές ταράτσες σε ολόκληρο το Μπαλί. Για να καταλάβεις, αρκεί μόνο η εντυπωσιακή οπτική στην παραλία και τον ωκεανό για να σε κερδίσουν με γκολ από τα αποδυτήρια - ειδικά αν η προαναφερθείσα θέαση λαμβάνει χώρα κατά την ιδανική χρονική συνθήκη που είναι, προφανώς, το ηλιοβασίλεμα. Έπειτα, σε γοητεύουν η υπαίθρια μπάρα εκτείνεται σε όλο το μήκος της ταράτσας αλλά και τα όσα μπαίνουν στο ποτήρι.
"Το πρόγραμμα των ποτών μας είναι εμπνευσμένο από το concept Roots Revived και αφορά την αυθεντική σύνδεση και την αίσθηση του τόπου. Για αυτό και χρησιμοποιούμε τοπικά υλικά και ντόπια αποστάγματα, για να φτιάξουμε δημιουργικά και 'υπεύθυνα' cocktails" μου εξηγεί ο Agustín Da Sambiagio, Επικεφαλής των Beverage Operations του Potato Head για να μου δώσει μια εικόνα για το όλο κόνσεπτ, που, διόλου τυχαία, αντανακλά τη γενικότερη φιλοσοφία του μέρους.


Ο Da Sambiagio, μαζί με τον ντόπιο Bina Nuraga και την υπόλοιπη ομάδα των μπαρ μεριμνούν για λίστες ποτών που έχουν άποψη και δημιουργικότητα, αξιοποιούν όμορφα τοπικά αποστάγματα (κυρίως τα δικά τους αράκ), είναι πιο 'χαλαρές' αλκοολικά για να συμβαδίζουν με τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής και πατούν στην εποχικότητα. Βιωσιμότητα και σύνδεση με την κοινότητα υπάρχουν επίσης στα μπαρ του Desa Potato Head, όπως άλλωστε και σε όλες τις άλλες πτυχές του.
Tropical Island Martini με χειροποίητη μαρμελάδα ανανά με μπαχαρικά, βότκα με κάρδαμο και αράκ από ανανά και Red Sky At Night με ιβίσκο, αράκ φράουλας, μπράντι και ανθρακούχο νερό είναι από τα χιτ του Sunset Park, όπως επίσης και τα Watermelon Sbagliato και Coconut Negroni Highball, που παραδίδουν όλα όσα υπόσχονται τα όνοματά τους. Για όσους προτιμούν επιλογές με χαμηλό ή καθόλου αλκοόλ, το μενού περιλαμβάνει mocktails όπως το Kaffir Mint με φύλλα καφίρ λάιμ, χυμό από ζαχαροκάλαμο, μέντα, super juice και φυτικό αφρό.


Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως το Sunset Park είναι -κυριολεκτικά- sustainable: O πάγκος του είναι φτιαγμένος από 600 κιλά ανακυκλωμένου πλαστικού, σε συνεργασία με τα εργαστήρια Conture Concrete Lab και Parongpong Waste Management Lab, ενώ οι όμορφες λάμπες του μπαρ έχουν δημιουργηθεί από 3 κιλά ανακυκλωμένα όστρακα στρειδιών που συλλέχθηκαν από τα εστιατόρια του Desa.

Τα τελευταία καθαρίζονται, αλέθονται και μεταμορφώνονται επιτόπου, δίνοντας στο φωτιστικό μια χαρακτηριστική μαργαριταρένια υφή και έναν απαλό, ζεστό φωτισμό μετά τη δύση του ηλίου.
Info
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.