
Το οινικό σουξέ του Χαλανδρίου που ακούει στο όνομα Terroirist απέκτησε εδώ και λίγες ημέρες μικρό αδερφάκι. Το του κέντρου (δεύτερο) Terroirist πιάνει πόστο στον αριθμό 28 της οδού Εμπεδοκλέους και συστήνει στο Παγκράτι ένα αστικό wine bar που αφορά και σέβεται την περιοχή στην οποία βρίσκεται, έχει πιο μπαρίστικο χαρακτήρα αλλά και πιο fun και παρεΐστικο attitude.


Ο όμορφος χώρος του διατηρεί πολλά από τα δομικά του στοιχεία -όπως τους τοίχους και το μωσαϊκό στο πάτωμα- και εμπλουτίζεται με κουλ λεπτομέρειες, ένα walk in κελάρι και ένα όμορφα μπαρ, βγάζοντας τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο αλλά και διευκολύνοντας εκείνους που θέλουν να πιουν το κρασί τους στο όρθιο.
Μιλώντας για κρασί, ο σομελιέ -και συνιδιοκτήτης εδώ- Βαγγέλης Ντομόπουλος δομεί μια λίστα περίπου 120 ετικετών (σε αναλογία ελληνικού/ διεθνή αμπελώνα στο 65%-35%), με σταθερά 20 επιλογές ημερησίως και σε ποτήρι, ενώ αρκετά μπουκάλια ανοίγουν καθημερινά και εκτός λίστας.

"Θέλαμε να δώσουμε έμφαση στον αμπελώνα της χώρας μας, να βοηθήσουμε και εμείς στην περαιτέρω προσπάθεια με τον τρόπο μας, στις πολύ σοβαρές προσπάθειες που γίνονται σε όλη την Ελλάδα. Και νομίζω πως θα κρατήσουμε αυτή τη λογική. Στην πορεία σκεφτόμαστε να έχουμε και μερικές ακόμη φιάλες εκτός λίστας, που να περιλαμβάνουν πιο ιδιαίτερες οινοποιήσεις του ξένου αμπελώνα, για εκείνους που θέλουν να ψαχτούν και λίγο περισσότερο" λέει ο Βαγγέλης Ντομόπουλος, που μαζί με τον (έτερο ιδιοκτήτη) Δημοσθένη Γεωργίου κάνουν και ένα σαφές focus στην ολοένα και μεγαλύτερη τάση των ήπιων και φυσικών οινοποιήσεων αλλά και στο πεδίο των pet nat.


Παράλληλα και συμπληρωματικά, υπάρχει το κόνσεπτ του News of the Week, στο οποίο επιλέγονται κάποια συγκεκριμένα κρασιά από τον Βαγγέλη (εκτός λίστας). Ο σεφ Βασίλης Κουτσαυλής φτιάχνει μερικά - επίσης εκτός μενού- πιάτα για να τα πλαισιώσουν, σε μια διαδικασία που ανανεώνεται εβδομαδιαίως, λειτουργώντας παράλληλα και συμπληρωματικά με το γενικό μενού.



Σημαντική δουλειά γίνεται στο Terroirist Athens και στο κομμάτι του φαγητού. Αλλαντικά και τυριά από τους Συμπέθερους των Εξαρχείων και αποκλειστικά από μικρούς Έλληνες παραγωγούς κάνουν την αρχή, προτού περάσει κανείς στις περαιτέρω προτάσεις του καταλόγου, σε ένα μενού που αποτελείται από 12 πιάτα στη λογική to share, σε μια κουζίνα μοντέρνα, με διεθνείς και fusion επιρροές και πάντοτε με εποχιακή λογική. Υπάρχουν μάλιστα αρκετές επιλογές σε vegetarian και vegan πιάτα.
Μεταξύ άλλων, δοκιμάζεις ταρτάρ βιτέλο τονάτο με μαγιονέζα τόνου και milk bread, deep fried κουνουπίδι με gochujang, μέλι και σουσάμι και kushiyaki Black Angus με μπεαρνέζ, γλάσο ponzu και naan.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.