
Πριν από οτιδήποτε άλλο, ας κάνουμε ένα φλας μπακ. Πίσω στο πρώτο δεκαήμερο του 2022, το επίσημο site των The World's 50 Best Bars δημοσίευε μία λίστα με τα πιο ενδιαφέροντα openings του πλανήτη για το -τότε- έτος. Ανάμεσα σε μπόλικα και πολύ ενδιαφέροντα φρέσκα -τότε- concepts, ένα σποτ που όπως αναφερόταν στα info αντιστοιχεί στη διεύθυνση Agathodaimonos 37, Kato Petralona. Το γεωγραφικό στίγμα του "Line Athens", ακριβώς.
Το θαρραλέο project των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου ("The Clumsies" και "Three Cents" αντίστοιχα αλλά και "Walk In Athens, μετέπειτα") έστρεψε σοβαρά το ενδιαφέρον στη γειτονιά των (ελληνιστί) Κάτω Πετραλώνων, συνέχισε στιβαρά στο κόνσεπτ του και πλέον φιγουράρει στο νο.6 του σημαντικότερου θεσμού για το σύμπαν των μπαρ.


Το ιδιαίτερο σποτ των Κάτω Πετραλώνων, ακολουθώντας πιστά κάποιες πολύ συγκεκριμένες βασικές αρχές και με φιλοσοφία που πατά στιβαρά πάνω στο sustainability και το zero food waste έχει πλέον καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα ινστιτούτα ποτού και γεύσης, υπηρετώντας παράλληλα το ρόλο ενός feelgood all day spot, σε έναν όμορφο χώρο, όπου σερβίρονται νόστιμα πράγματα.
Αν το τελευταίο ακούγεται απλοϊκό, μία πιο βαθιά ματιά θα σου αποκαλύψει έναν άλλο, διαφορετικό κόσμο που χτίζεται στην παλιά γκαλερί με το βιομηχανικό ύφος, τις θεατράλε πινελιές και τα ψηλά ταβάνια και πηγάζει από το εργαστήριό της. Οι σπόροι που φυτεύτηκαν καιρό πριν, όχι απλά αρχίζουν να φυτρώνουν, αλλά ανθίζουν εντυπωσιακά.

Το "Line" δε σταματά στιγμή να δίνει έμφαση σε απροσδόκητα συστατικά και ανορθόδοξες επεξεργασίες αυτών, φτιάχνει τα δικά του κρασιά φρούτων και, γενικότερα, προσέχει την παραμικρή λεπτομέρεια.
Παράλληλα με τα παραπάνω, συνεχίζεται η δημιουργία μίας μεγαλύτερης κοινότητας, με τους μικρούς παραγωγούς να βρίσκονται στο επίκεντρο της εφοδιαστικής συνέπειας, υπηρετώντας πάντοτε έναν μεγαλύτερο σκοπό: Τη δημιουργία ενός μπαρ για τα επόμενα χρόνια, που θα λαμβάνει υπόψιν την έρευνα και τη συλλογιστική πορεία των πραγμάτων, βγάζοντας προς τα έξω πράγματα που έχουν από πίσω τους πολύ δουλειά αλλά παράλληλα μπορεί να τα καταλάβει ο οποιοσδήποτε. Γι΄ αυτό και ξεκίνησαν από τα πιο απλά: Μπύρα, κρασί και ψωμί.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, το Line Athens ετοιμάζει ένα πολύ σημαντικό event, την Τρίτη 20 Μαΐου. Όχι... εντός έδρας αλλά την οδό Πειραιώς και το Μεταλλουργείο, που θα διαφοροποιηθεί για τις ανάγκες του Artisan Lineup event. Το τελευταίο θα περιλαμβάνει ομιλίες, panels και ένα roundtable αλλά και guests από σημαντικά μπαρ από κάθε γωνιά του κόσμου.
Έτσι, το παρών θα δώσουν τα ero (Ναϊρόμπι, Κένυα), De Vie (Παρίσι, Γαλλία), Moebius (Μιλάνο, Ιταλία), Svanen (Όσλο, Νορβηγία), Hope & Sesame (Γκουάνγτζου, Κίνα), El Gallo Altanero (Γουαδαλαχάρα, Μεξικό), που μαζί με τους οικοδεσπότες θα παρουσιάσουν και θα σερβίρουν cocktails βασισμένα σε ελληνικά προϊόντα.
Info
Morning Session | 11:00–14:00
Evening Experience | 20:00–23:00
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.