Γιατί γίνεται τέτοιος χαμός στο The Roosters των Ιλισίων;

Το all day spot δείχνει -και είναι- κάθε μέρα γεμάτο. Ρωτήσαμε τους συντελεστές για τη συνταγή της επιτυχίας.

ροοστερ

Όποια ώρα ή ημέρα και αν περάσεις έξω από το The Roosters, στα Ιλίσια, οι πιθανότητες λένε ότι θα το βρεις γεμάτο με κόσμο. Το τρίτο Roosters έπιασε πόστο πριν λίγους μήνες στην περιοχή κοντά στο (πρώην) Χίλτον, διατηρώντας το ίδιο ύφος και ατμόσφαιρα με τα προηγούμενα και, όπως φαίνεται, την ίδια αγάπη του κοινού. 

Αν είναι Σαββατοκύριακο, θα δεις παρέες να περιμένουν καρτερικά για κάποιο τραπέζι, και δίσκους με καφέ και photogenic γλυκά να πηγαινοέρχονται ανάμεσα στους ήδη καθισμένους πελάτες. Τι είναι αυτό που κάνει όμως το Roosters τόσο περιζήτητο από τη στιγμή που άνοιξε μέχρι σήμερα και πώς η συνταγή της επιτυχίας δε φαίνεται να ‘χωλαίνει’ πουθενά;


Κάνοντας συζήτηση με τον επικεφαλής Θάνο Τσουνάκα, εκείνος φαίνεται να γνωρίζει την απάντηση και να τη διαχωρίζει σε τρία μέρη: Πρώτη είναι αναμφισβήτητα η βαθιά γνώση του The Roosters σε ό,τι έχει σχέση με τον καφέ. Aλλωστε σερβίρουν τις δικές τους ποικιλίες, οι οποίες παράγονται αποκλειστικά στο καφεκοπτείο τους, και μπορείς να προμηθευτείς ακόμα και online, μαζί με gadgets και συσκευές παρασκευής καφέ. 

"Ο φρεσκοκαβουρδισμένος καφές είναι το πάθος μας, οι γευστικοί έλεγχοι ο ζήλος μας, και η άριστη εμπειρία απόλαυσης ενός specialty coffee ο σκοπός μας. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε βάζοντας τον πήχη διαρκώς ψηλότερα και προσπαθούμε να αναγάγουμε σε επιστήμη την ανάδειξη της φυσικής γεύσης του καφέ. Για εμάς δεν είναι ποτέ απλά μια κούπα καφέ ή ένας γρήγορος freddo στο χέρι. Καβουρδίζουμε σε καθημερινή βάση και προμηθεύουμε απευθείας τους πελάτες χονδρικής και τα καταστήματά μας με τις πιο φρέσκες σοδειές specialty coffee στην Αθήνα” συμπληρώνει ο Θάνος.


Η μελέτη, η ποικιλία και η ποιότητα είναι αυτό που μετατρέπει το απλό, απογευματινό ‘καφεδάκι’ σε premium εμπειρία την οποία προφανώς αναζητάς ξανά και ξανά αφού τη γνωρίσεις.

Δεύτερος παράγοντας που συμβάλει στον ‘χαμό’ που κάνει το Roosters είναι ο ακριβώς ίδιος ζήλος στο μενού των φαγητών και των γλυκών. Από τα baked goods μέχρι και το εξαιρετικό πρωινό, κάθε γεύση είναι προσεγμένη και κάθε πιάτο εμφανίσιμο. 

Ανάμεσα στα απόλυτα best sellers της εποχής είναι το κλασικό και αξεπέραστο avocado toast με ντοματίνια, αυγό ποσέ, chips kale, φύτρες σκόρδου και προζυμενιο ψωμί, το katchu sando με παναρισμένο κοτόπουλο, κόκκινο λάχανο, katsu σως και ψωμί brioche και φυσικά τα cinnamon rolls, που ήταν και από τις πρώτες δημιουργίες του Roosters που το έκαναν viral πίσω στο 2021.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης και την τάση του matcha, το οποίο γίνεται τόσο ανάρπαστο που η ομάδα του Roosters ετοιμάζεται να προσθέσει το δικό της blend στο e-shop.


Last but not least, έχουμε τη φιλοσοφία της ‘ανθρωπιάς’, όπως υποστηρίζει και ο Θάνος. Όσο απασχολημένο και αν είναι το μαγαζί, κάθε ένα μέλος του προσωπικού λειτουργεί με βασική αρχή την ευγένεια και την ήπια εξυπηρέτηση, έτσι ώστε το συνολικό experience του κάθε επισκέπτη να είναι θετικό σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στον καφέ που θα πιει.


Info:

Ίωνος Δραγούμη 58, Αθήνα 115 28

21 0722 0900

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Artisan Lineup: Το Line Athens παρουσιάζει το bar event του τώρα

Σήμερα, Τρίτη 20 Μαΐου, στο Μεταλλουργείο, θα συναντηθούν κάποια από τα καλύτερα μπαρ του πλανήτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
20/05/2025

Στο Barro Negro για την Paloma Week 2025

Από τις 21 έως τις 24 Μαΐου, οι επισκέπτες ενός εκ των κορυφαίων μπαρ της χώρας θα γιορτάσουν ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά της εποχής μας με ξεχωριστό τρόπο.

Έχει περάσει το Παγκράτι την κόκκινη γραμμή της γειτονιάς-διασκεδαστήριο;

Πόσα bar ορθάδικα χωράνε σε συνοικίες όπως το Παγκράτι και πόσο επηρεάζουν τη ζωή των κατοίκων αλλά και τη φυσιογνωμία και το μέλλον της γειτονιάς;

Ένα μπαρ... Τσιμπούρι μόλις άνοιξε στα Ιλίσια

Με μια μπάρα που τραβά το βλέμμα από το δρόμο και χαλαρό ύφος, το νέο μπαρ φιλοδοξεί να σου κολλήσει για τα καλά.

Στο Shamone παίζει Eurovision πάρτι με Κωνσταντίνο Χριστοφόρου

Κάνουμε προθέρμανση για τον ημιτελικό και τον τελικό της Eurovision.

H Cava Nektar φέρνει κάτι από Ιταλική Ριβιέρα στην Ερμού

Φοράει τα ιταλικά της και σε υποδέχεται σήμερα σε ένα aperitivo party.