Γιατί γίνεται τέτοιος χαμός στο The Roosters των Ιλισίων;

Το all day spot δείχνει -και είναι- κάθε μέρα γεμάτο. Ρωτήσαμε τους συντελεστές για τη συνταγή της επιτυχίας.

ροοστερ

Όποια ώρα ή ημέρα και αν περάσεις έξω από το The Roosters, στα Ιλίσια, οι πιθανότητες λένε ότι θα το βρεις γεμάτο με κόσμο. Το τρίτο Roosters έπιασε πόστο πριν λίγους μήνες στην περιοχή κοντά στο (πρώην) Χίλτον, διατηρώντας το ίδιο ύφος και ατμόσφαιρα με τα προηγούμενα και, όπως φαίνεται, την ίδια αγάπη του κοινού. 

Αν είναι Σαββατοκύριακο, θα δεις παρέες να περιμένουν καρτερικά για κάποιο τραπέζι, και δίσκους με καφέ και photogenic γλυκά να πηγαινοέρχονται ανάμεσα στους ήδη καθισμένους πελάτες. Τι είναι αυτό που κάνει όμως το Roosters τόσο περιζήτητο από τη στιγμή που άνοιξε μέχρι σήμερα και πώς η συνταγή της επιτυχίας δε φαίνεται να ‘χωλαίνει’ πουθενά;


Κάνοντας συζήτηση με τον επικεφαλής Θάνο Τσουνάκα, εκείνος φαίνεται να γνωρίζει την απάντηση και να τη διαχωρίζει σε τρία μέρη: Πρώτη είναι αναμφισβήτητα η βαθιά γνώση του The Roosters σε ό,τι έχει σχέση με τον καφέ. Aλλωστε σερβίρουν τις δικές τους ποικιλίες, οι οποίες παράγονται αποκλειστικά στο καφεκοπτείο τους, και μπορείς να προμηθευτείς ακόμα και online, μαζί με gadgets και συσκευές παρασκευής καφέ. 

"Ο φρεσκοκαβουρδισμένος καφές είναι το πάθος μας, οι γευστικοί έλεγχοι ο ζήλος μας, και η άριστη εμπειρία απόλαυσης ενός specialty coffee ο σκοπός μας. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε βάζοντας τον πήχη διαρκώς ψηλότερα και προσπαθούμε να αναγάγουμε σε επιστήμη την ανάδειξη της φυσικής γεύσης του καφέ. Για εμάς δεν είναι ποτέ απλά μια κούπα καφέ ή ένας γρήγορος freddo στο χέρι. Καβουρδίζουμε σε καθημερινή βάση και προμηθεύουμε απευθείας τους πελάτες χονδρικής και τα καταστήματά μας με τις πιο φρέσκες σοδειές specialty coffee στην Αθήνα” συμπληρώνει ο Θάνος.


Η μελέτη, η ποικιλία και η ποιότητα είναι αυτό που μετατρέπει το απλό, απογευματινό ‘καφεδάκι’ σε premium εμπειρία την οποία προφανώς αναζητάς ξανά και ξανά αφού τη γνωρίσεις.

Δεύτερος παράγοντας που συμβάλει στον ‘χαμό’ που κάνει το Roosters είναι ο ακριβώς ίδιος ζήλος στο μενού των φαγητών και των γλυκών. Από τα baked goods μέχρι και το εξαιρετικό πρωινό, κάθε γεύση είναι προσεγμένη και κάθε πιάτο εμφανίσιμο. 

Ανάμεσα στα απόλυτα best sellers της εποχής είναι το κλασικό και αξεπέραστο avocado toast με ντοματίνια, αυγό ποσέ, chips kale, φύτρες σκόρδου και προζυμενιο ψωμί, το katchu sando με παναρισμένο κοτόπουλο, κόκκινο λάχανο, katsu σως και ψωμί brioche και φυσικά τα cinnamon rolls, που ήταν και από τις πρώτες δημιουργίες του Roosters που το έκαναν viral πίσω στο 2021.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης και την τάση του matcha, το οποίο γίνεται τόσο ανάρπαστο που η ομάδα του Roosters ετοιμάζεται να προσθέσει το δικό της blend στο e-shop.


Last but not least, έχουμε τη φιλοσοφία της ‘ανθρωπιάς’, όπως υποστηρίζει και ο Θάνος. Όσο απασχολημένο και αν είναι το μαγαζί, κάθε ένα μέλος του προσωπικού λειτουργεί με βασική αρχή την ευγένεια και την ήπια εξυπηρέτηση, έτσι ώστε το συνολικό experience του κάθε επισκέπτη να είναι θετικό σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στον καφέ που θα πιει.


Info:

Ίωνος Δραγούμη 58, Αθήνα 115 28

21 0722 0900

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Three Cents: Η ελληνική μπουρμπουλήθρα στα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Από την πρώτη Pink Grapefruit Soda που άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού μέχρι τη Fig Leaf Soda που έγινε trend, τα Three Cents δεν έπαψαν ποτέ να καινοτομούν. Πλέον ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον σημαντικό διεθνή θεσμό των The World’s 50 Best Bars, για τα επόμενα τρία χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
21/10/2025

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Altos x The World's 50 Best Bars: Όταν ένας μοναδικός θεσμός συναντά μια κορυφαία τεκίλα

Κάθε χρόνο, τα The World’s 50 Best Bars συγκεντρώνουν όλο το bar & spirits industry σε μια μοναδική γιορτή. Ως Official Tequila Partner, η Altos προσφέρει γεύση αλλά δίνει παράλληλα την ευκαιρία στους bartenders να ψηφίσουν για τους συναδέλφους τους.

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

Ένα Halloween πάρτυ βγαλμένο από τα 80s στο A Liar Man

Η Angelika Dusk επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή και μας προσκαλεί σε μια φθινοπωρινή, γεμάτη ρυθμό και ενέργεια βραδιά.

Don’t be a Dick: Καλή πίτσα, cocktails και soft clubbing στο νέο spot των Εξαρχείων

Το φρέσκο στέκι της Φειδίου άνοιξε λίγο καιρό πριν και ήδη ξεχωρίζει τόσο για την αισθητική όσο και για τη φιλοσοφία του.

Είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις τη μαστίχα... όπως ποτέ πριν;

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μαστίχας είναι ένα σύγχρονο, premium απόσταγμα με καθαρό χαρακτήρα, διακριτικά αρώματα και εκλεπτυσμένη, extra-dry γεύση. Και το λένε Axia.