
Ολοζώντανο και εξόχως δημοφιλές -όπως μαρτυρούν τα σχεδόν πάντα γεμάτα τραπέζια του- το "Naked" περνά σε μία νέα, πολύ ενδιαφέρουσα φάση. Οι Θάνος Κριμπούρας και Χριστίνα Φωκά είναι αυτοί που τρέχουν αποκλειστικά πια το σποτ στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, που πιάνει προνομιακό πόστο, στο πέρασμα της οδού Βασιλικής. Όλα πια ερμηνεύονται προς μία περισσότερο ξεκάθαρη κατεύθυνση: Ο χώρος έχει πειραχτεί τόσο όσο, ενώ ολικό είναι το rebranding που περιλαμβάνει από τα λογότυπα και merchandise μέχρι το ολικό φάσμα του image.


Μαυρό-ασπροι τόνοι με ολίγο κίτρινο, ατμοσφαιρικός φωτισμός και pop λεπτομέρειες συνθέτουν το αισθητικό μοτίβο και ωραίες μουσικές (house κ.α.) το soundtrack. Έχει δοθεί, επιπλέον, μεγάλη βάση στο πεδίο των ποτών αλλά και του φαγητού, όπως επίσης και στην ομάδα που το αποτελεί. Επιπροσθέτως, είναι πολλές και σημαντικές οι συνεργασίες που τρέχουν και θα τρέξουν. Αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του.

Εν αρχή ην η μπάρα. Ξεκινώντας από την εν λόγω συνθήκη και τα όσα καταλήγουν στο ποτήρι, το κόνσεπτ βασίζεται στα classics, που αντιμετωπίζονται και τροποποιούνται υπό τη φιλοσοφία του "Naked", σε ένα μενού που τρέχει εδώ και σχεδόν έναν μήνα. Στη signature λίστα βρίσκεις 10 ποτά, χωρισμένα ανά βάσεις (gin, τεκίλα, βότκα, ρούμι, ουίσκι), εντός των οποίων ασφαλώς εμπλέκονται κι άλλα spirits.


Μοιρασμένα σε uncovered και discovered τα cocktails προκαλούν τον επισκέπτη είτε να "αποκαλύψει" το ποτό στο μυαλό και τη γευστική του παλέτα, είτε να μπει στη διαδικασία να το ερμηνεύσει γενικότερα. Και στις δύο περιπτώσεις όμως ακολουθείται η λογική του zero waste, με γεύσεις που καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις. Έτσι, απολαμβάνεις μία Paloma με φανταστική μπουρμπουλήθρα ή ένα πληθωρικό Bloody Mary - και τα δύο εντελώς διάφανα και φίνα.

Γίνεται επίσης πολύ σοβαρή προσπάθεια στο οινικό πεδίο, με το "Naked" να εμφιαλώνει δικό του κρασί σε συνεργασία με τα οινοποιεία Μάρκου, Λαφαζάνη και Γραμμένου, ενώ σύντομα θα υπάρξει και η αντίστοιχη συγκυρία για την μπύρα εδώ.
Σημαντικό πεδίο και το φαγητό, με την σεφ Αγγελική Παπαδάκη (με θητεία μεταξύ άλλων σε "Intercontinental" και "Fine Mess") να παρουσιάζει ένα ελληνοστροφές bar food μενού, με μπόλικο χειροποίητο στοιχείο: Φτιάχνει δικό της ψωμί, παγωτό, τυρί και γιαούρτι, μεταξύ άλλων - πολλά από αυτά όπως και άλλα υλικά για τα ποτά προέρχονται από το νέο hub/εργαστήριο του "Naked", που είναι μάλιστα διαθέσιμο και για άλλους bartenders ή για σεμινάρια.
Παραδοσιακά ελληνικά πιάτα λοιπόν μετατρέπονται σε φαγητό της μπάρας, πολύ προσεγμένο και ιδανικό να πλαισιώσει με χάρη και νοστιμιά οποιαδήποτε από τις πόσιμες προτάσεις. Δοκιμάζεις άφοβα κροκέτες μουσακά, σπανακόπιτα α λα νάτσος (με τσιπς από φύλλο που κάνει βουτιές στη γέμιση), λαδένια Κιμώλου αντί για πίτσα και αποδομημένο σουβλάκι με ribeye, πίτες και ελληνική pico de gallo. Όσο για τα γλυκά, δε γίνεται να μην πέσει το μάτι σου στην μπουγάτσα με Milko (το πρώτο σε layers, το δεύτερο σε παγωτό).


Στο "Naked" όμως μεριμνούν και για εκείνους που θέλουν να αρπάξουν τη μέρα από τα μαλλιά, αφού πρώτα απολαύσουν ένα πλούσιο πρωινό. Τέτοιο σερβίρεται καθημερινά (09.00-13.00), στην ίδια ακριβώς φιλοσοφία με τα προαναφερθέντα, με προτάσεις σαν τους λουκουμάδες με μανούρι και fermented μέλι ή με σπιτική πραλίνα από καρύδια, πεϊνιρλί, κουλούρι Θεσσαλονίκης με σπανάκι και ποσέ αυγά και Αιγαιοπελαγίτικο καγιανά.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.