"Handshake Speakeasy": Πώς ένα μπαρ από το Μεξικό κατέκτησε τον πλανήτη

Όλοι οι λόγοι που ανέβασαν το ιδιαίτερο σποτ από την Πόλη του Μεξικού στο Έβερεστ του fine drinking σύμπαντος.

Το μπαρ Handshake Speakeasy στην Πόλη του Μεξικού © Handshake Speakeasy

Κάπου ανάμεσα στην αισθητική του The Great Gatsby και σε έναν πίνακα του Edward Hopper, το μπαρ "Handshake Speakeasy" ήταν εκείνο που βρέθηκε στο νο.1 των The World's 50 Best Bars 2024, στη διαδοχή του "Sips" στην κορυφή της βιομηχανίας του ευ πίνειν. 

Τοποθετημένο στη Colonia Juárez της πρωτεύουσας του Πόλης του Μεξικού, το "Handshake Speakeasy" είναι ένα από τα καλύτερα "φανερά" μυστικά του κόσμου των μπαρ. Κρυμμένο πίσω από μια μυστική πόρτα και σε ένα δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό, παρουσιάζει μία εκπληκτική συλλογή από vintage αποστάγματα. Την ίδια στιγμή, οι μαεστρικά διαμορφωμένοι εσωτερικοί χώροι του θυμίζουν Χολιγουντιανό speakeasy μιας άλλης εποχής, με έντονο το vibe της Ποτοαπαγόρευσης. Οι μεταλλικοί ήχοι από τα σέικερ συνθέτουν μαζί με hip hop και pop μουσική το soundtrack, παρέα με τους ήχους από τα παγάκια που χτυπούν στο γυαλί και το μουρμουρητό μεγάλων ή μεγαλύτερων συζητήσεων από το mix n' match κοινό.

The World's 50 Best Bars 2024 13
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

The World's 50 Best Bars 2024 3

Κι ενώ το σκηνικό ταξιδεύει τον επισκέπτη πίσω στο παρελθόν, το cocktail menu τρέχει με ταχύτητα φωτός προς το μέλλον. Ο Bar Director Eric van Beek συνδυάζει αβίαστα την παράδοση και την καινοτομία, αναδεικνύοντας τα κλασικά ποτά μέσα από τεχνικές αιχμής, φέρνοντας επανάσταση σε γνώριμες συνταγές με απροσδόκητες γεύσεις και περίπλοκο ουρανίσκο. Τα 'σπιτικά' tinctures και infusions δίνουν ένα Art Deco flare, συμπλέοντας στο ποτήρι με σπάνια και παλαιωμένα spirits. 

The World's 50 Best Bars 2024 2

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο Van Beek και η ομάδα του έχτισαν ένα ιερό στη μοριακή μιξολογία, που έδωσε ώθηση στη μπαρ σκηνή ολόκληρης της χώρας, αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο την ήδη καινοτόμα μεξικανική σκηνή ποτών.

Το μενού εδώ τροφοδοτείται από προηγμένες συνταγές και ιδέες, με πολλά από τα ποτά να χρειάζονται ακόμη και 48 ώρες ώστε να ετοιμαστούν. Κάτι που οδηγεί τελικά σε εκλεκτές γουλιές, οι οποίες είναι μόνο μερικά από τα κομμάτια στο παζλ της επιτυχίας του "Handshake Speakeasy".

The World's 50 Best Bars 2024 1

Πάρε για παράδειγμα ένα από τα πιο χαρακτηριστικά του κοκτέιλ, το Butter Mushroom Old Fashioned (με bourbon, βούτυρο, σφένδαμο και μανιτάρια enoki ή το περίφημο Mexi-Thai που συνδυάζει τεκίλα με kaffir lime, βασιλικό, καρύδα και ντομάτα.

Διαβάστε Επίσης

Πριν από αυτά, μπορείς να δοκιμάσεις μερικά miniature classics, δηλαδή μικρότερες ποσότητες από ποτά σαν τα Martini, Negroni, Vesper ή Boulevardier, τιμολογημένα αναλόγως, ώστε να πάρεις μία γεύση του τι ακριβώς συμβαίνει. 

Τι είναι όμως εκείνο που το διαφοροποιεί; Ίσως το ότι προσφέρει στον επισκέπτη μία καλόπιστη "κρυφή" εμπειρία μπαρ: Μια είσοδο δίχως σημάδι και την αίσθηση της "προστασίας" από τον έξω κόσμο μέσα στο περιβάλλον της (όποιας) απαγόρευσης. Κάτι που αν μη τι άλλο όλοι φαίνεται να έχουν ανάγκη.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

BIIA: Tο techno φαινόμενο από την Πορτογαλία στο "Oddity"

Με support acts από τους VLCT residents, Cirkle, Ate & Salin.

29/11/2024

Δύο σημαντικές αφίξεις στο "Botoxe Club"

Ο Βέλγος καλλιτέχνης Maxi Meraki με τα μοναδικά DJ sets και ο ανερχόμενος South African DJ και παραγωγός, SONA έρχονται στην Αθήνα.

Στο "Rock n Roll Athens" για ακόμη ένα esthete πάρτι

O Αλέξανδρος Χριστόπουλος στο πρώτο esthete concept event της νέας σεζόν.

Αυτή την εβδομάδα, πίνουμε Old Fashioned

Το Woodford Reserved Old Fashioned Week είναι και πάλι εδώ, από τις 24 έως και τις 30 Νοεμβρίου.

Γιώργος Τερζάκης και Θανάσης Καμπακάκης είναι "Cocktail Curators" της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Οι δυο bartender προσκαλούν τους επισκέπτες σε μια αυθεντική Nikkei εμπειρία με cocktails που συνδυάζουν γεύσεις Ιαπωνίας, Περού και Μεξικού.

Athens Rum & Whisky Festival, η επιστροφή: Ρούμι και ουίσκι στο καθιερωμένο γευστικό τετ-α-τετ

Το premium ραντεβού με τις σημαντικότερες ετικέτες σε ρούμι και ουίσκι έρχεται και πάλι, στις 13 και 14 Δεκεμβρίου.

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.