Η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο είναι και πάλι εδώ

Στις 2, 3 και 4 Μαρτίου, όλοι οι οινικοί δρόμοι οδηγούν στο Ζάππειο Μέγαρο.

Οινόραμα 2024 Η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών επιστρέφει

Το Οινόραμα, η μεγαλύτερη και πιο σημαντική οινική εκδήλωση της Ελλάδας, το ετήσιο ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου με τη συμμετοχή των πιο γνωστών οινοποιών απ’ όλη τη χώρα, γιορτάζει φέτος 30 χρόνια λειτουργίας και σκοπεύει να το γιορτάσει με τρόπο μοναδικό. Όπως πάντοτε, η σημαντική έκθεση περιμένει το οινόφιλο κοινό στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 2, 3 και 4 Μαρτίου, με εκατοντάδες οινοποιεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό να δειγματίζουν πάνω από 2.500 κρασιά. 

Κατά τη διάρκεια ενός τριημέρου που φέρνει στην Αθήνα όλον τον ελληνικό αμπελώνα και σημαντικό μέρος του ξένου, επαγγελματίες, γευσιγνώστες, αγοραστές και φίλοι του οίνου περιμένουν να δοκιμάσουν τα κρασιά της νέας εσοδείας (2023) για να σχηματίσουν σφαιρική άποψη για την ποιότητά της, καθώς και πολλές νέες ετικέτες. 

Οινόραμα 2023
© Οινόραμα

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά-εκπροσώπους όλων σχεδόν των Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης της χώρας, κρασιά παλαιωμένα και σπάνια, κρασιά πολύ μικρής παραγωγής και δυσεύρετα, κρασιά από αφανείς και ξεχασμένες γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, κρασιά από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας, καθώς επίσης και διάφορα ιδιάζοντα κρασιά που εκφράζουν αντισυμβατικές ή και πρωτοποριακές οινολογικές προσεγγίσεις. 

Τα τελευταία είναι συγκεντρωμένα στο "Wine Bar" της αίθουσας "Οινικές Αποκαλύψεις" όπου πρωτοστατούν μικρά και πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία. Παρόντες στο Οινόραμα θα είναι οινοποιοί απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, έτοιμοι με τους συνεργάτες τους να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση για τα κρασιά τους. Ανάμεσά τους για πρώτη φορά δεκαεπτά οινοποιοί από την Κύπρο, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η ομαδική παρουσία οινοποιείων από τον Λίβανο, με πέντε κορυφαίους οινοποιούς της χώρας αυτής. Δικαίως, λοιπόν, το σλόγκαν της έκθεσης, "το κρασί είναι παντού και πάντα στο Οινόραμα", γίνεται χρόνο με το χρόνο ακόμα πιο εύστοχο.

Διαβάστε Επίσης

Τιμώντας τα 30 χρόνια Οινόραμα, τα επίσημα εγκαίνια της φετινής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν με ξεχωριστή εκδήλωση, την Παρασκευή 1 Μαρτίου, αποκλειστικά με πρόσκληση. 


Info

www.oenorama.com

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.