Merlin London Dry Gin: Με αγάπη από την Κέρκυρα

Φρέσκο και με κορφιάτικο ταμπεραμέντο, το νέο «καμάρι» της «Lazaris Distillery & Artisan Sweets» του Κωνσταντίνου Λάζαρη, διαθέτει στο ενεργητικό του σημαντικές διακρίσεις από έγκριτους εγχώριους και διεθνείς θεσμούς γευσιγνωσίας.

Merlin

Με παρουσία ελάχιστων μόνο μηνών στην αγορά, παραγωγή και απόσταξη σε μικρές παρτίδες αποκλειστικά στην Κέρκυρα, το φρέσκο, με κορφιάτικο ταμπεραμέντο "Merlin London Dry Gin" της "Lazaris Distillery & Artisan Sweets" του Κωνσταντίνου Λάζαρη, διαθέτει στο ενεργητικό του σημαντικές διακρίσεις από έγκριτους εγχώριους και διεθνείς θεσμούς γευσιγνωσίας (AFFA-Χρυσό Βραβείο, Newcomer product of the year, LSC-Ασημένιο βραβείο, Gourmet Excibition-Specialist Awards, Χρυσό Βραβείο). 

Κωνσταντίνος Λάζαρης
Ο Κωνσταντίνος Λάζαρης 

Η ιστορία της "Lazaris Distillery & Artisan Sweets" ξεκίνησε το 2005 από τον Κωνσταντίνο Λάζαρη, που, εμπνευσμένος από την ιστορία, τις γεύσεις και τα αρώματα της Κέρκυρας, συνεχίζει τη γαστρονομική παράδοση του νησιού λανσάροντας λικέρ και χειροποίητα, παραδοσιακά κερκυραϊκά γλυκίσματα. Το "Merlin London Dry Gin" είναι το πιο πρόσφατο "καμάρι" του και μιλά πολύ υπερήφανα για την παραγωγή και τις διακρίσεις που έχει αποσπάσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τονίζοντας ότι η πρώτη του επίσημη εμφάνιση σε ευρύ κοινό έγινε μόλις τον περασμένο Νοέμβριο στο Athens Bar Show. Μάλιστα, ήδη ξεκίνησε και διεθνή καριέρα σε Βέλγιο, Γαλλία, Βρετανία και Αυστραλία ενώ αναμένεται προσεχώς να το δούμε σε περισσότερες ελληνικές μπάρες. 

Η σύνθεση του πολύπλοκου αρωματικού και γευστικού προφίλ του αρκευθούχου αυτού αποστάγματος, συμπληρώνεται από εκχύλισμα Kumquat, γνωστό και ως "χρυσό πορτοκάλι", που έφερε ο Sydney Merlin στην Κέρκυρα το 1924, μαζί με ανθικές νότες λεβάντας. Προέρχεται από 100% αποστάξη χωρίς καμία επιπλέον προσθήκη -πέρα από το νερό για την αραίωση- ενώ στην μπάρα αναδεικνύει τις χάρες του σε ένα εκλεπτυσμένο dry Martini, ένα δροσιστικό και αφρώδες τζιν τόνικ και βοτανικά κοκτέιλ ξεδιπλώνοντας μια ενδιαφέρουσα ιστορία σε κάθε γουλιά. Ο παραγωγός του πάντως, αφήνει μεν στη διακριτική ευχέρεια του κάθε bartender και mixologist τη δημιουργική διαδικασία, ωστόσο προτείνει, για την καλύτερη ανάδειξή του, σε ένα κλασικό κοκτέιλ όπως το gin tonic, την επιλογή απλού tonic, χωρίς ιδιαίτερα αρώματα και το γαρνίρισμα με φρέσκο κουμκουάτ ή μια φλούδα πορτοκάλι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Καταφθάνουν σύντομα τα 50 καλύτερα μπαρ (και) της Ευρώπης

Τα The World's 50 Best Bars εγκαινιάζουν τη νέα λίστα Europe’s 50 Best Bars και δίνει την ευκαιρία σε μικρότερες πόλεις να λάμψουν μέσα από τα μπαρ τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
05/12/2025

Το θρυλικό Doors επιστρέφει στο Κολωνάκι

Στην παλιά του θέση, στο εμπορικό κέντρο του Λαιμού αλλά έναν όροφο πιο ψηλά και με την ενέργεια του ακόμα ψηλότερα, το σημερινό Doors επιλέγει το συνοδευτικό "Live Art".

Ο Δεκέμβριος είναι μοναδικός στα Vibo Bistrot

Wine Stories με δώρα, DJ πάρτι, live με Arionas και τα γλυκά του Δ. Χρονόπουλου στα δύο δημοφιλή μπιστρό σε Γλυφάδα και Πειραιά.

Στο ομορφότερο μπαρ της Αθήνας με τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

To επίσημο Release Party της συλλογής SUITE no.2025 του κορυφαίου DJ θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου.

Αθηναϊκά μπαρ που τους ταιριάζει πολύ ο χειμώνας

Εκείνες οι ζεστές μπάρες που μοιάζουν ιδανικές για τις συνθήκες και το mood της εποχής.

Ένα μπαρ βγαλμένο από τα 90s μόλις άνοιξε στην Ηλιούπολη

Το 'Yesterday’s' είναι ένα νέο, νοσταλγικό μπαρ στην Ηλιούπολη, που σου σερβίρει γεύσεις, ποτά, μουσικές και αίσθηση από την πιο ανέμελα κουλ δεκαετία.

Τι σχέση μπορεί να έχει ο (μάλλον) επόμενος James Bond, ο Γιώργος Λάνθιμος και ένα κορυφαίο ιρλανδικό ουίσκι

Ο Aaron Taylor-Johnson πρωταγωνιστεί στη νέα παγκόσμια καμπάνια του Jameson για το Jameson Black Barrel.