Merlin London Dry Gin: Με αγάπη από την Κέρκυρα

Φρέσκο και με κορφιάτικο ταμπεραμέντο, το νέο «καμάρι» της «Lazaris Distillery & Artisan Sweets» του Κωνσταντίνου Λάζαρη, διαθέτει στο ενεργητικό του σημαντικές διακρίσεις από έγκριτους εγχώριους και διεθνείς θεσμούς γευσιγνωσίας.

Merlin

Με παρουσία ελάχιστων μόνο μηνών στην αγορά, παραγωγή και απόσταξη σε μικρές παρτίδες αποκλειστικά στην Κέρκυρα, το φρέσκο, με κορφιάτικο ταμπεραμέντο "Merlin London Dry Gin" της "Lazaris Distillery & Artisan Sweets" του Κωνσταντίνου Λάζαρη, διαθέτει στο ενεργητικό του σημαντικές διακρίσεις από έγκριτους εγχώριους και διεθνείς θεσμούς γευσιγνωσίας (AFFA-Χρυσό Βραβείο, Newcomer product of the year, LSC-Ασημένιο βραβείο, Gourmet Excibition-Specialist Awards, Χρυσό Βραβείο). 

Κωνσταντίνος Λάζαρης
Ο Κωνσταντίνος Λάζαρης 

Η ιστορία της "Lazaris Distillery & Artisan Sweets" ξεκίνησε το 2005 από τον Κωνσταντίνο Λάζαρη, που, εμπνευσμένος από την ιστορία, τις γεύσεις και τα αρώματα της Κέρκυρας, συνεχίζει τη γαστρονομική παράδοση του νησιού λανσάροντας λικέρ και χειροποίητα, παραδοσιακά κερκυραϊκά γλυκίσματα. Το "Merlin London Dry Gin" είναι το πιο πρόσφατο "καμάρι" του και μιλά πολύ υπερήφανα για την παραγωγή και τις διακρίσεις που έχει αποσπάσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τονίζοντας ότι η πρώτη του επίσημη εμφάνιση σε ευρύ κοινό έγινε μόλις τον περασμένο Νοέμβριο στο Athens Bar Show. Μάλιστα, ήδη ξεκίνησε και διεθνή καριέρα σε Βέλγιο, Γαλλία, Βρετανία και Αυστραλία ενώ αναμένεται προσεχώς να το δούμε σε περισσότερες ελληνικές μπάρες. 

Η σύνθεση του πολύπλοκου αρωματικού και γευστικού προφίλ του αρκευθούχου αυτού αποστάγματος, συμπληρώνεται από εκχύλισμα Kumquat, γνωστό και ως "χρυσό πορτοκάλι", που έφερε ο Sydney Merlin στην Κέρκυρα το 1924, μαζί με ανθικές νότες λεβάντας. Προέρχεται από 100% αποστάξη χωρίς καμία επιπλέον προσθήκη -πέρα από το νερό για την αραίωση- ενώ στην μπάρα αναδεικνύει τις χάρες του σε ένα εκλεπτυσμένο dry Martini, ένα δροσιστικό και αφρώδες τζιν τόνικ και βοτανικά κοκτέιλ ξεδιπλώνοντας μια ενδιαφέρουσα ιστορία σε κάθε γουλιά. Ο παραγωγός του πάντως, αφήνει μεν στη διακριτική ευχέρεια του κάθε bartender και mixologist τη δημιουργική διαδικασία, ωστόσο προτείνει, για την καλύτερη ανάδειξή του, σε ένα κλασικό κοκτέιλ όπως το gin tonic, την επιλογή απλού tonic, χωρίς ιδιαίτερα αρώματα και το γαρνίρισμα με φρέσκο κουμκουάτ ή μια φλούδα πορτοκάλι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Γιατί γίνεται τέτοιος χαμός στο Agave και το Παγκράτι;

Η νέα άφιξη στη δημοφιλή γειτονιά της Αθήνας έχει τραβήξει τα βλέμματα. Και υπάρχουν λόγοι γι αυτό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
08/05/2025

Atticat: Ένα μοναδικό live jazz session στο Zebra Bar

Το αγαπημένο μπαρ των βορείων προαστίων ολοκληρώνει τον κύκλο των φετινών live του με ένα πρωτοεμφανιζόμενο στο μαγαζί σχήμα.

Η Korolova φέρνει την ενέργεια της melodic techno στο Bolivar Beach Club

Η παγκόσμια περιοδεία "Captive Soul" της Ουκρανής DJ και παραγωγού Korolova κάνει στάση στην αθηναϊκή ριβιέρα.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος στον open air κήπο του Botoxe

Η καλοκαιρινή εκδοχή του κορυφαίου club restaurant κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 10 Μαΐου.

Βόλτα σε παλιά και νέα καφέ της Κυψέλης

Κλασικά και καινούρια coffee spots σε μια από τις πιο μποέμ γειτονιές της Αθήνας.

The Element: Μια βραδιά tribal ηλεκτρονικής μαγείας στο Bolivar Beach Club

Μια ατμοσφαιρική εμπειρία με θέα τη θάλασσα στο πλαίσιο των Mayans events.

Για πολύ καλό καφέ, θα πας στον Κορυδαλλό

Da Sotto, Malt και Loup Garou σε υποδέχονται, βάζοντας στο ποτήρι εξαιρετικά ποιοτικό καφέ.