Merlin London Dry Gin: Με αγάπη από την Κέρκυρα

Φρέσκο και με κορφιάτικο ταμπεραμέντο, το νέο «καμάρι» της «Lazaris Distillery & Artisan Sweets» του Κωνσταντίνου Λάζαρη, διαθέτει στο ενεργητικό του σημαντικές διακρίσεις από έγκριτους εγχώριους και διεθνείς θεσμούς γευσιγνωσίας.

Merlin

Με παρουσία ελάχιστων μόνο μηνών στην αγορά, παραγωγή και απόσταξη σε μικρές παρτίδες αποκλειστικά στην Κέρκυρα, το φρέσκο, με κορφιάτικο ταμπεραμέντο "Merlin London Dry Gin" της "Lazaris Distillery & Artisan Sweets" του Κωνσταντίνου Λάζαρη, διαθέτει στο ενεργητικό του σημαντικές διακρίσεις από έγκριτους εγχώριους και διεθνείς θεσμούς γευσιγνωσίας (AFFA-Χρυσό Βραβείο, Newcomer product of the year, LSC-Ασημένιο βραβείο, Gourmet Excibition-Specialist Awards, Χρυσό Βραβείο). 

Κωνσταντίνος Λάζαρης
Ο Κωνσταντίνος Λάζαρης 

Η ιστορία της "Lazaris Distillery & Artisan Sweets" ξεκίνησε το 2005 από τον Κωνσταντίνο Λάζαρη, που, εμπνευσμένος από την ιστορία, τις γεύσεις και τα αρώματα της Κέρκυρας, συνεχίζει τη γαστρονομική παράδοση του νησιού λανσάροντας λικέρ και χειροποίητα, παραδοσιακά κερκυραϊκά γλυκίσματα. Το "Merlin London Dry Gin" είναι το πιο πρόσφατο "καμάρι" του και μιλά πολύ υπερήφανα για την παραγωγή και τις διακρίσεις που έχει αποσπάσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τονίζοντας ότι η πρώτη του επίσημη εμφάνιση σε ευρύ κοινό έγινε μόλις τον περασμένο Νοέμβριο στο Athens Bar Show. Μάλιστα, ήδη ξεκίνησε και διεθνή καριέρα σε Βέλγιο, Γαλλία, Βρετανία και Αυστραλία ενώ αναμένεται προσεχώς να το δούμε σε περισσότερες ελληνικές μπάρες. 

Η σύνθεση του πολύπλοκου αρωματικού και γευστικού προφίλ του αρκευθούχου αυτού αποστάγματος, συμπληρώνεται από εκχύλισμα Kumquat, γνωστό και ως "χρυσό πορτοκάλι", που έφερε ο Sydney Merlin στην Κέρκυρα το 1924, μαζί με ανθικές νότες λεβάντας. Προέρχεται από 100% αποστάξη χωρίς καμία επιπλέον προσθήκη -πέρα από το νερό για την αραίωση- ενώ στην μπάρα αναδεικνύει τις χάρες του σε ένα εκλεπτυσμένο dry Martini, ένα δροσιστικό και αφρώδες τζιν τόνικ και βοτανικά κοκτέιλ ξεδιπλώνοντας μια ενδιαφέρουσα ιστορία σε κάθε γουλιά. Ο παραγωγός του πάντως, αφήνει μεν στη διακριτική ευχέρεια του κάθε bartender και mixologist τη δημιουργική διαδικασία, ωστόσο προτείνει, για την καλύτερη ανάδειξή του, σε ένα κλασικό κοκτέιλ όπως το gin tonic, την επιλογή απλού tonic, χωρίς ιδιαίτερα αρώματα και το γαρνίρισμα με φρέσκο κουμκουάτ ή μια φλούδα πορτοκάλι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Στον Κόκορα, τη νέα ταράτσα της Κυψέλης

Ένα φρέσκο μπαρ σε μια από τις κλασικότερες αθηναϊκές γειτονιές επιβλέπει την πόλη από ψηλά, σερβίρει φροντισμένα ποτά και έχει διάθεση για πάρτι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/07/2025

Βασίλη Κυρίτση, πώς έγιναν ξανά της μόδας τα disco drinks;

Μία κουβέντα με τον κορυφαίο bartender και Lead Activation Strategist, στο πλαίσιο του προγράμματος Schweppes Brand Ambassadors, με αφορμή το νέο Schweppes Tropical Fusion.

Πώς είναι να πίνεις σε ένα από τα ομορφότερα μπαρ της Ασίας

Όλα όσα κάνουν το Sunset Park στο Desa Potato Head του Μπαλί ένα από τα κορυφαία μπαρ στα πέριξ του Ινδικού ωκεανού.

Οι Adam Beyer και Maceo Plex σε ένα μοναδικό double bill

Το Bolivar Beach Club υποδέχεται δύο κολοσσούς της παγκόσμιας techno σκηνής. Το line-up συμπληρώνει ο Manolaco.

Ο Echonomist επιστρέφει στο Bolivar

Μαζί του, οι Nick Matthew και ΛVΛ.

Ο Βασίλης Κυρίτσης στους σημαντικότερους ανθρώπους από το σύμπαν των μπαρ για το 2025

Έγινε γνωστή η λίστα Bar World 100 του Drinks International, με εκείνους που 'τρέχουν' το bar industry για το έτος που διανύουμε. Ανάμεσά τους και ο συνδημιουργός των The Clumsies, Line και Walk In.

Sun:Set Beach Party από τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο στο DOT Beach Vibes

Το Σάββατο 5 Ιουλίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Α’ Πλαζ Βούλας.